Tesla on Fire (κυριολεκτικά), American Made Index & Electrified Porsche.

Αννν και επιστρέψαμε. Αυτόματη επιρροή με όλους τους τρέχοντες τίτλους των αυτόματων ειδήσεων για την εβδομάδα της 28ης Ιουνίου. Και τελικά. Τι εβδομάδα ήταν! Έχουμε φήμες για απόσυρση ενός εμβληματικού μυϊκού αυτοκινήτου, ανταλλαγές FCA, πυρόσβεση της Tesla, τα αποτελέσματα του φετινού American Made Index, ηλεκτροκίνηση της Porsche και τη φήμη για το θάνατο ενός μοντέλου που ήταν –προφανώς– πολύ υπερβολική. Και για τους Ευρωπαίους ακροατές μας, έχουμε μερικά μεγάλα νέα από τη Ford μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά πρώτα…

Πέρασμα

Η Ford ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του ολοκαίνουργιου πακέτου Tremor Off-Road για το 2020 Super-Duty, διαθέσιμο στα pickup F-250 και F-350 εξοπλισμένα είτε με τον ολοκαίνουργιο V8 7,3 λίτρων ή την τρίτη γενιά Powerstroke 6,7 λίτρων κινητήρας ντίζελ. Επικεντρωμένο στην απόδοση εκτός δρόμου, την εξαιρετική ικανότητα ρυμούλκησης και ωφέλιμου φορτίου, το πακέτο Tremor διαθέτει λειτουργίες οδήγησης Trail Control, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής λειτουργίας “Rock Crawl”, μια αναβαθμισμένη ανάρτηση με τεράστια αμορτισέρ διπλού εμβόλου 1,7 ιντσών, μέγιστο 35 ιντσών. πρόσφυση ελαστικά εκτός δρόμου Goodyear Wrangler Duratrac, σανίδες τρεξίματος εκτός δρόμου και ενίσχυση του φορτηγού με τα καλύτερα 33 ιντσών στην κατηγορία. Εάν ενδιαφέρεστε για μια πιο προσεκτική ματιά, ρίξτε μια ματιά στο teaser βίντεο Tremor σε αυτό το podcast στο AutoInfluence.com.

Αλλά τα μεγαλύτερα νέα για τη Ford αυτή την εβδομάδα ήρθαν όταν η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να λανσάρει ένα εντελώς νέο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό μοντέλο. Ο οδικός χάρτης επικεντρώνεται στη βιώσιμη κερδοφορία και βασίζεται σε (i) τρεις επιχειρηματικές ομάδες εστιασμένων στον πελάτη για επαγγελματικά οχήματα, επιβατικά οχήματα και εισαγωγές (ii) τη δημιουργία τουλάχιστον τριών νέων πινακίδων κατά την επόμενη πενταετία (iii) βελτιωμένη απόδοση CO2 οδηγείται από επιθετικές αλλαγές που θα γίνουν έως το 2021 και (iv) μέτρα βελτίωσης της απόδοσης ευρείας βάσης.

Η τελευταία είναι μια στρατηγική πολλαπλών επιπέδων που περιλαμβάνει το κλείσιμο έξι ευρωπαϊκών εργοστασίων, τη μείωση του ευρωπαϊκού αποτυπώματος σε δεκαοκτώ εγκαταστάσεις, το κλείσιμο πολλών πινακίδων και την εξάλειψη 12.000 θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 20 τοις εκατό στη διαχείριση. Η εφαρμογή της στρατηγικής, η οποία τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου, όπως συνόψισε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Europe, θα τους επιτρέψει να «επενδύσουν και να αναπτύξουν την κορυφαία επιχείρηση επαγγελματικών οχημάτων [της Ford] και να παρέχουν στους πελάτες περισσότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα, SUV, συναρπαστικά παράγωγα απόδοσης και εμβληματικά εισαγόμενα μοντέλα».

Αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες των απολύσεων και των συρρικνώσεων, ο Rowley εξηγεί ότι «οι χωρισμοί των εργαζομένων και το κλείσιμο των εργοστασίων είναι οι πιο δύσκολες αποφάσεις που λαμβάνει [η Ford] και, αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο στις οικογένειες και τις κοινότητες, τις κοινότητες, [η Ford] υποστηρίζει για να διευκολύνει τον αντίκτυπο. Η Ford είναι] ευγνώμων για τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις με τα εργατικά συμβούλια, τους συνδικαλιστικούς εταίρους και τους εκλεγμένους αξιωματούχους. Μαζί, προχωρούν μπροστά και επικεντρώνονται στην οικοδόμηση ενός μακροπρόθεσμου βιώσιμου μέλλοντος για τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη».

Και σε μια περιφερειακή ιστορία, η βρετανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Charge παραδίδει ένα απαραίτητο δώρο σε όλους (ή τουλάχιστον 499) λάτρεις των αυτοκινήτων πόνι με 400 χιλιάδες δολάρια να καίνε μια τρύπα στην τσέπη τους. Σωστά, μετά από χρόνια πειράγματος, η Charge προσφέρει επιτέλους την έκδοση ηλεκτρικού αυτοκινήτου της κλασικής Mustang του 1967, χρησιμοποιώντας ένα επίσημα αδειοδοτημένο αμάξωμα aftermarket. Τροφοδοτούμενη από μπαταρία 64 κιλοβατώρων, η Mustang αποδίδει 469 άλογα ενώ αποδίδει 885 lb-ft ροπής. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής του Charges 67 Mustang θα κάνει το ντεμπούτο του στις 4 Ιουλίου στο Goodwood Festival of Speed.

General Motors / Chevy / Cadillac

Αυτή την εβδομάδα, η GM ανακοίνωσε έναν άλλο γύρο επανεπενδύσεων εγκαταστάσεων – αυτή τη φορά στο εργοστάσιο συναρμολόγησης του Arlington TX που λειτουργεί ως ο μοναδικός κατασκευαστής των Tahoe and Suburban της Chevy, των Yukon και Yukon XL της GMC, καθώς και της Cadillac Escalade. Η επένδυση των 20 εκατομμυρίων δολαρίων ενισχύει τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια που η GMC έχει ήδη επενδύσει στην εγκατάσταση, τροφοδοτώντας τη ζήτηση για τη σειρά SUV GM που σχεδόν κυριαρχεί στην κατηγορία.

Εξετάστε τις πωλήσεις του 2018, όπου η GM πούλησε τέσσερα SUV για κάθε ένα που πωλούσε ο πλησιέστερος ανταγωνιστής της. Αυτή η τελευταία επένδυση θα υποστηρίξει τα σχέδια της GM για τις προσφορές SUV επόμενης γενιάς, ενώ θα κερδίζει πόντους βιωσιμότητας EPA για λειτουργία εξ ολοκλήρου με αιολική ενέργεια.

Το οποίο ευθυγραμμίζεται καλά με την ένατη ετήσια έκθεση βιωσιμότητας της GM, με τίτλο “Transformation in Progress”. Εστιασμένες στην επίτευξη του υψηλού στόχου «μηδενικών ατυχημάτων, μηδενικών εκπομπών ρύπων και μηδενικής συμφόρησης», οι ενημερώσεις της GM κάλυψαν τα πάντα, από τη βιωσιμότητα έως την ασφάλεια, τη φορολογική διαφάνεια και τις εταιρικές ενέργειες που αποσκοπούν στην υποστήριξη της ισότητας των φύλων εντός του οργανισμού.

Εστιάζοντας στην αυτοκινητοβιομηχανία της έκθεσης, η GM επανέλαβε ότι πέτυχε τον στόχο μείωσης του άνθρακα τρία χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, με την πρόθεση να μειώσει τις εκπομπές κατά 31% έως το 2030. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η GM σκοπεύει να τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πηγές ενέργειας. ενέργειας έως το 2050, ότι η Cruise (το τμήμα τους για αυτόνομη οδήγηση) έχει λάβει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξωτερική επένδυση για να τροφοδοτήσει τις προσπάθειές της για αυτονομία και ότι η Cadillac θα είναι η κορυφαία μάρκα τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης της GM με διπλασιασμένους μηχανικούς πόρους τα επόμενα δύο χρόνια.

Και ενώ ένας εκπρόσωπος της GM είπε ότι δεν θα «εμπλακούν σε εικασίες», οι ειδησεογραφικοί πόροι αυτοκινήτων παντού αναφέρουν φήμες ότι η Camaro μπορεί σύντομα να λάβει μια ανεπιβεβαίωτη παύση. Μετά από ένα διάλειμμα μόλις το 2003-2009, η τρέχουσα Camaro βρίσκεται επί του παρόντος περίπου στα μισά του κύκλου ζωής της, χωρίς να κοινοποιούνται άμεσα σχέδια για την ανανέωσή της μετά το έτος μοντέλου 2023. Μετά το Mustang και το Challenger, και ακόμα παλεύουμε από τα κακώς αποδεκτά λίφτινγκ του 2019 και τα αντιδραστικά λίφτινγκ του 2020, ο χρόνος θα δείξει αν οι φήμες για τον επικείμενο θάνατο του Camaro είναι στην πραγματικότητα αληθινές.

Λοιπόν, κάποιος εκεί έξω θέλει να ανταλλάξει το φορτηγό του; Πιο συγκεκριμένα, σε πιάνει φαγούρα ένα Silverado $100.000; Ούτε εμείς. Αλλά σε μια περίπτωση που θα μπορούσε να περιγραφεί ως “εκτός επαφής με την κατασκευή αυτοκινήτων”, η GM πιστεύει ότι έχει την ευθύνη να προσφέρει ένα pickup υψηλής ποιότητας για τους high-rollers που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα. Σίγουρα, οι τιμές των φορτηγών έχουν αυξηθεί με τη μέση τιμή να αυξάνεται από 32.557 $ σε 45.260 $ από το 2017, σύμφωνα με αναφορές της JD

Power and Associates. Φυσικά, αυτό ωφελεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς τα περιθώρια κέρδους στα φορτηγά είναι μεγαλύτερα από οποιοδήποτε άλλο τμήμα, πέφτοντας κάπου μεταξύ 10-20 δολαρίων γραμμάρια ανά μονάδα που πωλείται. Αλλά είναι πραγματικά απαραίτητο ένα εξαψήφιο High Country Silverado, στο ευρύτερο πεδίο όπου η GM και η Chevy θα πρέπει να επενδύουν τις ενέργειές τους; Σύμφωνα με την αναλύτρια αυτοκινήτων της IHS, Stephanie Brinley, πρόκειται για την επιθυμία τους να απευθυνθούν σε ένα εξειδικευμένο κοινό που ισχυρίζεται:

“Δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος γι ‘αυτούς. Δεν θα υπήρχε κανένα κακό αν δεν λειτουργήσει, αλλά αν πετύχει, θα αποφέρει ένα μεγάλο κέρδος.” Φαίνεται απλώς κωμικό το γεγονός ότι η Chevy, αφού έχασε στη δεύτερη θέση στο 1ο τρίμηνο, και με τη Ford και την FCA να στοιχηματίζουν στα κέρδη τους για να προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις με την ελπίδα να αυξήσουν τις πωλήσεις φορτηγών, θα ήταν τόσο δημόσια για να δείξουν τις κάρτες τους σχετικά με μια επιθυμία για την εξυπηρέτηση περισσότερων επιλέξιμων αγοραστών. Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τα πράγματα φαίνονται καλά για την GM, εν αναμονή της κυκλοφορίας των αριθμών Q2 της.

Και αν σκέφτεστε ένα XTS ή XT5 2019 τον τελευταίο καιρό, καλά, και τα δύο έλαβαν μείωση στο διαφημιζόμενο MSRP την περασμένη εβδομάδα. Υποκινούμενο από μια πτώση 23,76% στις πωλήσεις και με τις συζητήσεις για την επικείμενη διακοπή του, το XTS σερβίρεται τώρα με 2.500 $ λιγότερο από ό,τι θα σας κόστιζε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Το XT5 έχει επίσης μειωθεί κατά 10% και τώρα προσφέρεται για 3.000 $ λιγότερο στην τιμή που ζητείται.

Εάν κάποια από αυτές τις προσφορές σας βοηθήσει να πάρετε το τιμόνι της Cadillac που κοιτάζατε, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της GM / Cadillac για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης – και απλώς εικάζουμε εδώ, αλλά – μπορεί να μην είναι κακό να αντέξουμε λίγο περισσότερο.

FCA / Dodge / RAM / Chrysler / Jeep / Alfa Romeo

Αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της FCA, John Elkann, άνοιξε επιτέλους τις αποτυχημένες συνομιλίες συγχώνευσης με τη Renault σε μια επιστολή που έλαβε ο Detroit Free Press. Έχοντας προηγουμένως αναφερθεί στις «πολιτικές συνθήκες» ως τη ρίζα του προβλήματος, υποδηλώνοντας ότι το μερίδιο 15% της γαλλικής κυβέρνησης στη Renault δημιούργησε ανεπιθύμητες μεταβλητές στη συζήτηση.

Όπως αναφέρθηκε από το DFP, ο Elkann ανέπτυξε τις αδιέξοδες συζητήσεις με έναν περίεργο συνδυασμό ταπεινότητας και γενναιότητας, δηλώνοντας ότι «ακόμη και η καλύτερη πρόταση, όπως αυτή» είχε λίγες πιθανότητες επιτυχίας εάν «τα θεμελιώδη είναι ασταθή», προσθέτοντας «χρειάζεται μια σίγουρη τόλμη να συγκαλέσουμε διάλογο όπως κάναμε. Αλλά όταν είναι σαφές ότι οι συζητήσεις έχουν φτάσει όσο εύλογα μπορούν να φτάσουν, είναι απαραίτητο να είμαστε εξίσου αποφασιστικοί στο κλείσιμο του θέματος».

Η Renault εξέδωσε επίσης μια δήλωση ισχυριζόμενη την «απογοήτευσή της που δεν μπορεί να συνεχίσει» τις συζητήσεις, ενώ ευχαρίστησε την FCA για τις προσπάθειές της και επανέλαβε τη δική της αίσθηση αντανακλαστικής έκκλησης. Τούτου λεχθέντος, αμέτρητοι αναλυτές αυτοκινήτων έχουν σταθμίσει αυτή την κατάσταση και είναι γενικά αποδεκτό ότι δεν έχουμε δει το τέλος αυτής της ιστορίας.

Πριν από αρκετές εβδομάδες αναφέραμε την αποχώρηση του θρύλου της FCA/Mopar, Steve Beahm. Αυτή την εβδομάδα η FCA ανακοίνωσε κάποια μέτρα αναδιάρθρωσης τα οποία – αν και δεν είναι απαραίτητα άμεσο αποτέλεσμα της αποχώρησης του Beahm – ήρθαν στον απόηχο του. Αυτό περιλαμβάνει τον Tim Kuniskis να επιβλέπει τις μάρκες επιβατικών αυτοκινήτων της FCA στη Βόρεια Αμερική. Ο πρώην επικεφαλής της RAM, Τζιμ Μόρισον (όχι ΑΥΤΟΣ Ο Τζιμ Μόρισον) μπήκε στην άλλη πλευρά για να διαχειριστεί τις βορειοαμερικανικές μάρκες της Jeep. Και τέλος, ο Mike Koval Jr. διορίστηκε Διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων στις ΗΠΑ για τη μνήμη RAM.

Και μιλώντας για τον Tim Kuniskis, ο επικεφαλής του τμήματος επιβατικών αυτοκινήτων της FCA ανέβηκε για να εξυμνήσει τις αρετές του εμβληματικού Dodge Charger, αφού δημοσίευσε τις προδιαγραφές για την επιλογή Widebody Package που δόθηκε στο Charger 2020. Με ένα υπερτροφοδοτούμενο παραδοσιακό πετρελαιοκίνητο όχημα 6,2 λίτρων, η Tesla πέρασε τους τελευταίους μήνες ανταποκρινόμενη στην αναφορά της 21ης ​​Απριλίου για ένα σταθμευμένο Model S που έπιασε φωτιά στη Σαγκάη.

Επικαλούμενη τα αποτελέσματα της έρευνάς της για την μπαταρία, το λογισμικό, τα δεδομένα κατασκευής και το ιστορικό του οχήματος, η Tesla δεν ανέφερε καμία βλάβη στο σύστημα, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε μία μονάδα μπαταρίας. Ως προληπτικό μέτρο, πραγματοποίησαν μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air στα οχήματα Model S και X, η οποία αναθεωρεί τις ρυθμίσεις φόρτισης και θερμικής διαχείρισης – συμβάλλοντας στην προστασία της μπαταρίας και στη διατήρηση της διάρκειας ζωής.

Volkswagen / Audi / Porsche

Αυτή την εβδομάδα, η Volkswagen κάλυψε τους φόβους γύρω από τα φιλόδοξα σχέδιά της για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, επιβεβαιώνοντας ότι η προμήθεια μπαταριών της ήταν ασφαλής μέχρι το 2023. Περιλαμβάνουν το πρώτο κύμα των σχεδίων της για την κατασκευή 3 εκατομμυρίων πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025 και 22 εκατομμύρια το συνολικά μέχρι το 2027. Ο Όμιλος VW έχει συνεργαστεί με αρκετούς προμηθευτές, όπως η Samsung, η SK Innovation, η σουηδική Northvolt, η κορεατική LG Chem και η κινεζική CATL. Τούτου λεχθέντος, η VW επιβεβαίωσε την προσδοκία της να βρίσκεται σε μόνιμες διαπραγματεύσεις για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια για να εξασφαλίσει τα μακροπρόθεσμα σχέδιά της.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η δεκαετής στρατηγική τους θα ξεπερνούσε ουσιαστικά την παγκόσμια προσφορά χωρητικότητας μπαταριών.

Σε αντίθεση με τις επαναλαμβανόμενες φήμες στο σημείο, η Audi επιβεβαίωσε ότι δεν θα αποσύρει την πινακίδα TT, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε λειτουργία μέχρι το 2022. Τούτου λεχθέντος, θα διαδεχθεί μια προσφορά σπορ αυτοκινήτου EV, αν και υπάρχουν λιγότερες λεπτομέρειες.

Και η Audi ανέφερε μια ανάκληση 265.000 οχημάτων στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση δύο ξεχωριστών ζητημάτων. Το πρώτο, και πιο σημαντικό, σχετίζεται με μια ελαττωματική σύνδεση που μπορεί να απενεργοποιήσει τους αερόσακους σε (2015-19) A3, (2015-16) S3, (2017-19) RS3 και (2016-18) οχήματα eTron. Το δεύτερο αφορά τα SUV Q5 και SQ5 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018-19 και σχετίζεται με κάλυμμα θόλου τροχού που μπορεί να αποκολληθεί από το όχημα. Οι επισκευές του αντιπροσώπου ξεκινούν στις 18 Αυγούστου και στις 2 Αυγούστου, αντίστοιχα.

Και παρά την επανάληψη της σημασίας της ηλεκτροκίνησης, η Porsche επιβεβαίωσε ότι το τμήμα GT της θα παραμείνει με καύση, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Ο επικεφαλής της Porsche GT, Andreas Preuninger, εξήγησε ότι “τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Porsche εξακολουθούν να κατανοούν τη σημασία που έχουν τα σκληροπυρηνικά μοντέλα του τμήματος GT για τη μάρκα, παρόλο που η εταιρεία αναπτύσσει περισσότερα υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Και οι τρεις τύποι οχημάτων αποτελούν σημαντικούς πυλώνες το πρόγραμμα προϊόντων της εταιρείας».

BMW / Rolls-Royce

Σε μια από τις πιο περίεργες ιστορίες που κρύβονται στην περιφέρεια αυτή την εβδομάδα, η BMW ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τον διάσημο συνθέτη ταινιών Hanz Zimmer για να καθορίσει πώς θα ακούγεται η επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων BMW (συγκεκριμένα το VISION M NEXT). Ίσως περισσότερο γνωστός για ΑΥΤΟΝ τον ήχο (προερχόμενο από το soundtrack “Inception”, ο Zimmer έχει προσληφθεί ως μέρος της νέας μάρκας ήχου “IconicSoundsElectric” της BMW, σχεδιασμένης για καταναλωτές που εκτιμούν τη συναισθηματική επωνυμία. Αν θέλετε να δείτε τι έχει κάνει, ακούστε εδώ:

Τέλος, μετά την ανακοίνωση της Rolls-Royce πριν από μερικές εβδομάδες ότι θα περικόψει 4.600 θέσεις εργασίας (κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο) για να απελευθερώσει 4 εκατομμύρια £ (σήμερα ισοδυναμεί με περίπου 508,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) οι τιμές των μετοχών αυξάνονται. Παρά την κριτική ότι τέτοιες περικοπές είναι “πολύ βαθιές και πολύ γρήγορες” και έχουν “τρομερό οικονομικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες”, η Rolls-Royce εμμένει στην απόφασή της που βασίζεται στην αντιληπτή ανάγκη να “δημιουργηθεί ένας εμπορικός οργανισμός τόσο κορυφαίος στον κόσμο όσο η τεχνολογία μας. “.

Και αυτό ολοκληρώνει τα πράγματα για εμάς αυτή την εβδομάδα. Ζητώντας συγγνώμη από τους παγκόσμιους ακροατές μας εκεί έξω, παίρνουμε άδεια την επόμενη εβδομάδα για να γιορτάσουμε τις διακοπές μας στις 4 Ιουλίου, αλλά μπορείτε να περιμένετε να επιστρέψουμε την Παρασκευή, 11 Ιουλίου, όπου θα είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσουμε μπορεί να έχει χάσει. Φρόντισε λοιπόν να πεις ένα γεια στη μαμά σου ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ για μένα.

Leave a Comment