Silverado EV: Ένας άλλος ανταγωνιστής μπαίνει στο ρινγκ

Η αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει πολλά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή. Φαίνεται ότι δεν μπορείτε να περάσετε ένα καλώδιο φόρτισης χωρίς να οδηγήσετε μια άλλη εκκίνηση EV ή να παραλάβετε ένα αυτοκίνητο χωρίς να ακούσετε έναν άλλο κύριο κατασκευαστή να ανακοινώνει ότι καταργεί σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αλλά ενώ η Tesla έχει σίγουρα αποδείξει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι περισσότερο από βιώσιμα για πολυτελή σεντάν και μικρά SUV, μένει να δούμε αν οι ηλεκτροκινητήρες μπορούν πραγματικά να αντικαταστήσουν το φυσικό αέριο και το ντίζελ όταν πρόκειται για μεγαλύτερα οχήματα — αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη των εταιρειών που είναι έτοιμες να δοκιμάσουν. Η Chevy είναι η τελευταία που έριξε το καπέλο της στο δαχτυλίδι, αποκαλύπτοντας το ολοκαίνουργιο Silverado EV, το οποίο παρά το όνομά του, δεν μοιράζεται ούτε ένα εξάρτημα με το Silverado ούτε μοιάζει με το δημοφιλές φορτηγό αερίου και ντίζελ.

Η GM έχει αυτοχαρακτηριστεί ως ηγέτης στη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωθώντας μάλιστα τον Πρόεδρο Μπάιντεν να συγχαρεί την εταιρεία για την ηγετική της θέση στην ηλεκτροδότηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αλλά πίσω από τη μεγάλη συζήτηση, η GM δεν έχει πολλά να δείξει για τις προσπάθειές της. Ενώ η Tesla σπάει τα ρεκόρ παραγωγής δεξιά και αριστερά, η Ford καταιγίζει την αγορά με τη Mustang Mach-E και άλλες μάρκες ετοιμάζονται να πηδήξουν στην αγορά, η GM μαστίζεται από προβλήματα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα Bolt EV και Bolt EUV υπέστησαν μία από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις στην πρόσφατη ιστορία για αυθόρμητες πυρκαγιές μπαταριών και η επόμενη γενιά Ultium πλατφόρμα μαστίζεται από καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα μόνο ένα Hummer EV να κυκλοφορεί από το νέο Factory Zero σε όλα τα 2021 . Εν ολίγοις, η GM χρειάζεται απεγνωσμένα κάποια καλά νέα και το Silverado EV έχει σχεδιαστεί για να είναι ακριβώς αυτό.

Το φορτηγό, επανασχεδιασμένο

Το νέο Silverado EV είναι κατασκευασμένο στην ίδια πλατφόρμα Ultium με το Hummer EV και έχει κάτι περισσότερο από μια παροδική οικογενειακή ομοιότητα με το εξαψήφιο σούπερ φορτηγό. Ωστόσο, το Silverado EV δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα high-end όχημα εκτός δρόμου που αγοράζεται για να κάνει δήλωση. Προορίζεται να συμπληρώσει, και ίσως ακόμη και να αντικαταστήσει, το Silverado με τις περισσότερες πωλήσεις.

Όντας ένα προσιτό φορτηγό που μπορεί να ολοκληρώσει τη δουλειά και να πάει την οικογένεια σε διακοπές. Αυτή η διαφορά στην εστίαση είναι εμφανής τόσο στη μεγαλύτερη πρακτικότητα του Silverado EV όσο και στη χαμηλότερη τιμή του (η οποία υποστηρίζεται ότι είναι μόλις 39.900 $ για το βασικό WT – αν και η προσιτή επένδυση θα έρθει “μετά την αύξηση της παραγωγής”).

Αλλά σε αντίθεση με τη Ford, η οποία απλώς γέμισε μια μπαταρία και μερικούς ηλεκτρικούς κινητήρες σε ένα σασί F-150 και την αποκάλεσε ημέρα, το Silverado EV είναι ένα αποκλειστικό ηλεκτρικό φορτηγό που κλίνει περισσότερο προς την πολυτέλεια παρά την ανθεκτικότητα. Η στάνταρ καμπίνα του πληρώματος, η πανοραμική ηλιοροφή, οι τροχοί 24 ιντσών και η σχεδίαση unibody μιλούν γι’ αυτό. Κάτω από το δέρμα, θα βρείτε ανεξάρτητη εμπρός και πίσω ανάρτηση σε συνδυασμό με ρυθμιζόμενα ελατήρια αέρα για ομαλή αλλά και ήσυχη οδήγηση.

Μέσα στην καμπίνα, θα σας υποδεχτεί μια τεράστια οθόνη αφής 17 ιντσών σε συνδυασμό με οθόνη οδηγού 11 ιντσών. Συνολικά, τα φορτηγά χρησιμοποιούνται περισσότερο ως οικογενειακά οχήματα και μετακινούμενοι παρά ως άλογα εργασίας και το Silverado EV μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση αυτής της τάσης, οπότε αν αναζητάτε άνεση, περιμένετε να εντυπωσιαστείτε.

Ωστόσο, οι οδηγοί που αναζητούν όχημα εργασίας δεν θα απογοητευτούν πολύ. Η επένδυση WT διαθέτει εσωτερικό από ύφασμα και καουτσούκ που καθαρίζεται εύκολα, οθόνη αφής 11 ιντσών με μειωμένη κλίμακα και μια ποικιλία από λειτουργίες έτοιμη για εργασία. Το Silverado EV τροφοδοτείται από μια τεράστια μπαταρία 200 kWh (το F-150 Lightning Extended Range χρησιμοποιεί ένα πακέτο 131 kWh για σύγκριση) και ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων που παράγουν έως και 660 ίππους και 780 lb-ft ροπής. Όλη αυτή η ισχύς του επιτρέπει να ρυμουλκεί έως και 10.000 λίβρες και η Chevy υπόσχεται μια έκδοση βαρέως τύπου με εντυπωσιακή βαθμολογία ρυμούλκησης 20.000 λίβρες είναι καθ’ οδόν.

Το βαρύ πακέτο μπαταριών μειώνει το ωφέλιμο φορτίο, επομένως μην περιμένετε να ρυμουλκήσετε περισσότερα από 1.300 λίβρες με αυτό το φορτηγό (και περιμένετε ένα GVWR στην περιοχή των 10.000 λιβρών). Ένα κοντινό πλάνο δείχνει τη μάσκα και το σήμα ενός μπλε Chevy Silverado EV του 2024.

Το Chevy βρίσκεται σε άνοδο – αλλά είναι αρκετό;

Το Silverado EV πρόκειται να κυκλοφορήσει για το μοντέλο του 2024, επομένως θα χρειαστεί λίγη αναμονή προτού μπορέσετε να δοκιμάσετε να οδηγήσετε αυτό το ηλεκτρικό φορτηγό για τον εαυτό σας. Συνολικά, οι προδιαγραφές φαίνονται ανταγωνιστικές με μοντέλα όπως το Ford F-150 Lighting και το Rivian R1T, και μπορούμε να περιμένουμε ότι το Silverado EV θα πωλείται καλά μόνο για το σήμα Fluga. Ωστόσο, δύο χρόνια είναι πολύς χρόνος στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτό προϋποθέτει ότι η GM θα καταφέρει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμά της.

Η Ford και η Rivian θα έχουν την ευκαιρία να στρίψουν την αγορά πριν καν αρχίσει να εμφανίζεται το Silverado EV στις αντιπροσωπείες και το Tesla Cybertruck με τις δραματικά καλύτερες προδιαγραφές του παραμένει ο ελέφαντας στο δωμάτιο (αν και η Tesla έχει τόσα προβλήματα να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα όπως και η GM ) . Προσθέστε σε αυτό τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν σύντομα άλλα ηλεκτρικά φορτηγά,

Leave a Comment