Outdoor Trends για το 2023

Όλοι αναζητούν τη θέση τους στον ήλιο. Είτε πρόκειται για ένα μικρό μπαλκόνι είτε για ένα μεγάλο τριώροφο κατάστρωμα, είναι έξω και εκεί θέλουμε να είμαστε.

Πάρτε τη ζωή σας σε εξωτερικούς χώρους

Τα τελευταία δύο χρόνια σίγουρα τονώνουν την υπαίθρια κίνηση. Καθηλωμένες στο σπίτι λόγω της πανδημίας, πολλές οικογένειες αγκάλιασαν τους εξωτερικούς τους χώρους με ανανεωμένο ενδιαφέρον. Τώρα που οι οικογένειες έχουν ανακαλύψει τις χαρές της ζωής έξω, αναζητούν τρόπους για να φέρουν ουσιαστικά οποιαδήποτε δραστηριότητα στην υπέροχη ύπαιθρο.

«Βλέπουμε οπωσδήποτε τους υπαίθριους χώρους διαβίωσης από χώρους που εστιάζουν στην ψυχαγωγία σε αληθινούς χώρους διαβίωσης», δήλωσε ο Joe Raboine, διευθυντής χώρων διαβίωσης στο Belgard, κατασκευαστή προϊόντων υπαίθριας διαβίωσης. “Αλλά είναι πιο βαθύ από αυτό. Το πώς ανταποκρίνεται ο εγκέφαλός μας όταν βρισκόμαστε σε αυτά τα περιβάλλοντα μειώνει το άγχος και προσθέτει αξία κάθε μέρα. Είναι μια εντελώς διαφορετική πρόταση αξίας.”

Διαχείριση

«Υπάρχει μια τεράστια τάση στους φούρνους πίτσας, στους συνδυασμούς καύσης ξύλου ή αερίου που μπορούν να μαγειρέψουν οτιδήποτε, από πίτσα έως δείπνα πέντε πιάτων», λέει ο Brandon Ewers, σύμβουλος πωλήσεων στο Pirch, έναν εκθεσιακό χώρο προϊόντων. «Ο κόσμος αγοράζει υβριδικές ψησταριές που χρησιμοποιούν αέριο, κάρβουνο ή ξύλο, και έχουμε δει μια μεγάλη εισροή πελατών που θέλουν μεγαλύτερες ψησταριές και νέες ιδέες, όπως επίπεδες ψησταριές».

Χαλαρωτικό

Το μαγείρεμα έξω φυσικά οδηγεί στο φαγητό έξω και τα τραπέζια για πικνίκ έχουν προχωρήσει πολύ. Σε ψυχρότερα κλίματα, μπορείτε να φάτε γύρω από τραπέζια με αέριο ή ένα μικρό θερμαινόμενο καταφύγιο. Και τα σετ τραπεζαρίας εξωτερικού χώρου υπάρχουν σε πολλά μεγέθη, σχήματα και υλικά.

Οι κηπουροί βλέπουν ζήτηση για ολόκληρους υπαίθριους χώρους διαβίωσης, καθώς και μικρο-χώρους με ξαπλώστρες ή κούνια βεράντας. Αυτά χρησιμεύουν ως ιδιωτική γωνιά ανάγνωσης ή απλώς ένα μέρος για να χαλαρώσετε.

Παιχνίδι

«Όταν τα αεροδρόμια και οι χώροι διασκέδασης έκλεισαν, οι άνθρωποι βρήκαν τρόπους να απολαμβάνουν τους κήπους τους αντί να πετούν σε ένα θέρετρο», λέει η Karen Filloon, σχεδιάστρια τοπίου και διευθύντρια μάρκετινγκ και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Southview Design Landscape Contractors.

Αυτές οι εγκαταστάσεις στην πίσω αυλή μπορούν να περιλαμβάνουν ειδικά γήπεδα αθλημάτων και παιχνιδιών, υπαίθριες τηλεοράσεις. προβολείς και οθόνες ταινιών, αξεσουάρ παιδικών παιχνιδιών και άλλα.

Μάρκα

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αγαπούν μια ελεγχόμενη φωτιά στο εξωτερικό τους περιβάλλον. Οι φορητές εστίες πυρκαγιάς που αγοράζονται από το κατάστημα εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς, όπως και τα τραπέζια πυρκαγιάς. Μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για χτιστά τζάκια και τζάκια.

«Έχω δει πυρκαγιές χτισμένες σε έναν ολόκληρο μεγάλο κύκλο ή ορθογώνιο», λέει ο Ewers. «Το χυτό σκυρόδεμα είναι το μεγαλύτερο υλικό που βλέπουμε». Το ροκ και το μέταλ είναι επίσης δημοφιλή, λέει ο Ewers.

Και ενώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως φωτιά με ξύλα, το αέριο κερδίζει έδαφος. «Οι οικογένειες θέλουν υπαίθριες φωτιές και σήμερα υπάρχει πάντα μια συζήτηση για το φυσικό αέριο ή το ξύλο», λέει ο Filloon. “Βλέπουμε περίπου μια διαίρεση 50/50 αυτή τη στιγμή.”

Νερό

Τα υδάτινα στοιχεία, από σιντριβάνια μέχρι λίμνες και πισίνες, προσθέτουν ένα οπτικό και ακουστικό στοιχείο σε κάθε κήπο. Οι πισίνες στο έδαφος είναι ζεστές, ακόμη και στον κρύο βορρά.

«Μετά τον Covid, είχαμε δύο, τρεις, τέσσερις πισίνες σε ζήτηση την εβδομάδα», λέει ο Filloon. “Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να κάνουν ανοιξιάτικες διακοπές ή να πάνε στην παραλία, οπότε έπρεπε να αξιοποιήσουν στο έπακρο την περιουσία τους. Πήραν τα χρήματα που δεν ξόδευαν για ταξίδια και φαγητό έξω και τα επένδυσαν στην εξωραϊσμό.”

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών βάζουν πισίνες, καθώς και υδρομασάζ, σιντριβάνια, λίμνες, ρυάκια και καταρράκτες. Αγκαλιάζουν επίσης την ευκολία με αυτοποτιζόμενες ζαρντινιέρες, συστήματα καταιονισμού, ακόμη και υπαίθρια ντους. «Γίνονται υπαίθρια ντους», λέει ο Ewers, σημειώνοντας ότι είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για τους ιδιοκτήτες σκύλων.

Φωτισμός

“Ο φωτισμός είναι κρίσιμος για να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους”, λέει ο Raboine. «Οι ιδιοκτήτες κατοικιών προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να προσθέσουν φωτισμό στους εξωτερικούς τους χώρους που να είναι κομψός και πρακτικός».

Ενώ ο φωτισμός για ασφάλεια και ασφάλεια εξακολουθεί να είναι σημαντικός, οι σημερινές τάσεις φωτισμού εξωτερικού χώρου αφορούν περισσότερο την αισθητική. Φώτα επιπλέουν σε πισίνες και εκθαμβωτικά φυλλώματα, διακοσμούν μονοπάτια και κρέμονται από καλώδια. Η χαμηλή τάση, ο φωτισμός LED και φυσικά ο ηλιακός φωτισμός μπορούν να μεταμορφώσουν τις αυλές, τις βεράντες και τα καταστρώματα.

Τεχνολογία

Η εργασία και η μάθηση από το σπίτι ανάγκασαν πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού να επανεξετάσουν τις επιλογές διαβίωσης και συνδεσιμότητας. «Οι ιδιοκτήτες σπιτιού χρειάζονται χώρο για γραφεία στο σπίτι, καθώς και χώρους για εικονικά περιβάλλοντα μάθησης», λέει ο Raboine.

Είτε εργάζονται από το υπαίθριο σαλόνι τους, έναν εξωτερικό πάγκο κουζίνας ή ένα ειδικό υπαίθριο γραφείο, το αξιόπιστο διαδίκτυο είναι απαραίτητο. «Πολλοί άνθρωποι έχουν βαρεθεί να μένουν στο σπίτι τους, επομένως τους μιλάμε για τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας με εκτεταμένο WiFi», λέει ο Ewers.

Αλλά ένας αξιόπιστος δρομολογητής δεν είναι αρκετός για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που γνωρίζουν την τεχνολογία. «Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα – φώτα, ηχεία μουσικής, εξοπλισμό πισίνας», λέει ο Fillon. “Και το χρειάζονται για να ελέγχεται από την εφαρμογή του τηλεφώνου ή μια κονσόλα μέσα.”

Leave a Comment