8 κόλπα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το υβριδικό σας

Με τις τιμές του φυσικού αερίου σε υψηλά ρεκόρ και όλα τα σημάδια ότι μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται, πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν την απόδοση του καυσίμου και να παρακάμψουν την αντλία βενζίνης όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν οδηγείτε υβριδικό, τα καλά νέα είναι ότι έχετε ήδη κάνει το πρώτο βήμα για την αύξηση της απόδοσης καυσίμου και τη μείωση του κόστους αερίου σας. Τα πιο καλά νέα (ναι, είπα “πιο-καλά”) είναι ότι μερικά απλά κόλπα μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα ακόμη περισσότερο.

Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας προτείνω να αρχίσετε να σχεδιάζετε πίσω από μεγάλες εξέδρες στον αυτοκινητόδρομο (σοβαρά, είναι τρομερά επικίνδυνο – μην το κάνετε!) ή οτιδήποτε ακραίο τέτοιο. Κάποια από αυτά είναι πολύ απλά, και για να είμαι ειλικρινής, θα πρέπει να το κάνετε ήδη. Άλλα πράγματα είναι λίγο πιο τεχνικά και μπορεί να απαιτούν λίγη εξάσκηση, αλλά τι άλλο θα κάνετε με τον ελεύθερο χρόνο σας; Πιστέψτε με: σε περίπτωση που καταλήξουμε σε ένα σενάριο Mad Max, θα χαρείτε να ξέρετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα πολύτιμα λίγα γαλόνια αερίου που παλεύετε από τα νύχια ενός κανιβαλιστή υπόγειου μεταλλαγμένου!

Διαβάστε το εγχειρίδιο οδηγιών σας

Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο ανόητο, αλλά είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε: διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης σας. Εντάξει, επομένως δεν χρειάζεται να διαβάζετε κάθε σελίδα και να επισημαίνετε τα πιο σημαντικά σημεία ή οτιδήποτε άλλο, αλλά θα πρέπει να το διαβάσετε και να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες από τον κατασκευαστή σχετικά με τη λήψη των καλύτερων δυνατών χιλιομέτρων αερίου. Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι μπορεί να κάνει το όχημά σας και πώς μπορείτε να διατηρήσετε το κόστος των καυσίμων σας χαμηλά. Δεν είναι όλα τα υβριδικά το ίδιο, οπότε αντί να ακολουθήσετε ένα σωρό γενικά κόλπα (από άλλα, εννοώ, όλα αυτά είναι χρυσά), είναι καλύτερο να δείτε συγκεκριμένες πληροφορίες για το όχημά σας.

Σωστή εξυπηρέτηση και συντήρηση

Ενώ ελέγχετε το εγχειρίδιο κατόχου του οχήματός σας, ρίξτε μια ματιά στο τι προτείνεται για το σωστό σέρβις του οχήματός σας. Θα βρείτε ένα πρόγραμμα συντήρησης από τον κατασκευαστή που σας λέει πόσο συχνά (από άποψη χρόνου και χιλιομέτρων) πρέπει να κάνετε διαφορετικούς τύπους σέρβις. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως αλλαγή λαδιού, έλεγχος των φρένων, περιστροφή και αλλαγή των ελαστικών σας και πολλά άλλα.

Η τήρηση αυτού του προγράμματος σέρβις είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το όχημά σας σε καλή κατάσταση και όταν το όχημά σας είναι σε άριστη κατάσταση, θα λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Ακόμη και ένα εντυπωσιακό υβριδικό μοντέλο με μεγάλη οικονομία καυσίμου μπορεί να λειτουργήσει χειρότερα από ένα SUV πριν από μια δεκαετία, αν δεν το φροντίσετε σωστά. Η τακτική συντήρηση θα κάνει το όχημά σας πιο ευχάριστο στην οδήγηση, θα αυξήσει την απόδοση καυσίμου και θα διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητό σας θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε την οικονομική λειτουργία (ECO).

Μπορεί να ονομάζεται κάτι άλλο για το όχημά σας (βήχας χειροκίνητος βήχας ιδιοκτήτη), αλλά το υβριδικό σας σχεδόν σίγουρα έχει κάποιο είδος “λειτουργίας οικονομίας” που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό επιλέγεται συνήθως με διακόπτη ή τιμόνι και επιτρέπει στο όχημά σας να λειτουργεί με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο. Μπορεί να περιορίσει ορισμένες πτυχές της απόδοσης του οχήματός σας, όπως η επιτάχυνση, επομένως θα πρέπει πρώτα να πάρετε μια αίσθηση για το πώς είναι η λειτουργία ECO σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Εάν δεν θέλετε πραγματικά να κάνετε πολλά άλλα για να αυξήσετε την απόδοση του οχήματός σας, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το αυτοκίνητό σας.

Επιταχύνετε απαλά, φρενάρετε απαλά

Η αποτελεσματική οδήγηση είναι ομαλή οδήγηση – οτιδήποτε ξαφνικό ή επιθετικό θα απαιτήσει περισσότερο αέριο. Θέλετε να επιταχύνετε ομαλά, να φτάσετε σε μια αποτελεσματική ταχύτητα περίπου 40-60 μιλίων την ώρα και να παραμείνετε εκεί για να έχετε τη μέγιστη απόδοση από το υβριδικό σας. Σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα φρένα σας αντί να σταματήσετε, αλλά να φρενάρετε απαλά. Το υβριδικό σας πιθανότατα έχει αναγεννητικό φρενάρισμα το οποίο θα χρησιμοποιήσει μέρος της ενέργειας που δημιουργείται κατά το φρενάρισμα για να βοηθήσει στη φόρτιση του υβριδικού συστήματος μπαταρίας σας, αλλά αυτό συνήθως λειτουργεί μόνο με απαλό φρενάρισμα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να φρενάρετε όσο δυνατά χρειάζεται για να αποφύγετε μια σύγκρουση, αλλά διαφορετικά, προγραμματίστε εκ των προτέρων και φρενάρετε προσεκτικά.

Διατηρήστε την μπαταρία φορτισμένη

Αυτό συμβαίνει εάν έχετε ένα plug-in υβριδικό: εάν το έχετε, φροντίστε να διατηρείτε τη μπαταρία φορτισμένη. Η διατήρησή του φορτισμένου διασφαλίζει ότι μπορεί να λειτουργήσει σωστά και σας επιτρέπει να οδηγείτε σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία όταν είναι δυνατόν (δείτε παρακάτω). Εάν αφήσετε την υβριδική σας μπαταρία εντελώς νεκρή, μπορεί επίσης να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως και η υπερφόρτισή της. Ιδανικά, τραβήξτε για να μην πέφτετε ποτέ κάτω από το 20% περίπου και σταματήστε τη φόρτιση όταν φτάσετε περίπου στο 80%. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μπαταρία σας και να διατηρήσετε την απόδοση όσο το δυνατόν υψηλότερη.

Σχεδιάστε τη διαδρομή σας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αυξήσετε την απόδοση καυσίμου με οποιοδήποτε όχημα είναι να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας και να εξετάσετε τον καλύτερο τρόπο για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Όταν εκτελείτε δουλειές, προγραμματίστε ένα ταξίδι που δεν απαιτεί από εσάς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ή να οδηγείτε σε κύκλους και επικεντρώνεται στο να σας πάει εκεί που θέλετε. Εάν διαθέτετε ένα plug-in υβριδικό, γνωρίστε την πλήρως ηλεκτρική γκάμα σας και χρησιμοποιήστε το. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε σύντομα ταξίδια χωρίς να αγγίξετε ποτέ το αέριο στο ρεζερβουάρ σας – αλλά πρέπει να προγραμματίσετε σωστά, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε με μια νεκρή μπαταρία και ένα πολύ αναποτελεσματικό ταξίδι στο σπίτι. Ένα άτομο απεικονίζεται να σηκώνει τους αντίχειρες μέσα από ένα παράθυρο αυτοκινήτου.

Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ με φειδώ

Οτιδήποτε στο όχημά σας απαιτεί ισχύ θα μειώσει τη συνολική σας απόδοση σε κάποιο βαθμό. Εάν είναι δυνατόν, μην χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό σας – σε χαμηλές ταχύτητες, απλά σπάστε ελαφρά τα παράθυρα για ένα ωραίο αεράκι. Αλλά μην τυλίγετε τα παράθυρά σας μέχρι κάτω, καθώς αυτό θα μειώσει την αεροδυναμική απόδοση του οχήματός σας και ξαφνικά θα χρησιμοποιήσετε περισσότερη ισχύ. Δεν χρειάζεται να υποστείτε θερμοπληξία, αλλά είναι συχνά πιο αποτελεσματικό να λειτουργείτε το A/C σας για λίγα λεπτά, μετά να απενεργοποιείτε την ψύξη και να χρησιμοποιείτε τον ανεμιστήρα για λίγο, αντί να το A/C σας να λειτουργεί συνεχώς. .

Μάθετε να σφύζετε και να γλιστράτε

Αυτό είναι το πιο τεχνικό κόλπο σε αυτή τη λίστα αλλά και δυνητικά το πιο αποτελεσματικό. Το Pulsing and Gliding είναι μια τεχνική οδήγησης όπου επιταχύνετε σε μια ορισμένη ταχύτητα (παλμική) και μετά κυλάτε προς τα εμπρός μέχρι να επιβραδύνετε σε μια καθορισμένη ταχύτητα (ολίσθηση) – και επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία καθώς οδηγείτε. Για να το κάνετε αυτό σωστά, πρέπει να γνωρίζετε καλά το όχημά σας, επομένως δώστε προσοχή στην οθόνη του οδηγού σας και στις πληροφορίες οικονομίας καυσίμου σε πραγματικό χρόνο που σας δίνει.

Για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί αυτό, ας δούμε ένα Toyota Prius δεύτερης γενιάς. Με αυτό το Prius, κάθε φορά που σταματάτε την επιτάχυνση κάτω από τα 40 mph, ο κινητήρας θα σβήνει αυτόματα και θα κάνετε αλεξίπτωτο χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου αέριο. Έτσι, ένας οδηγός μπορεί να επιταχύνει έως τα 40 μίλια/ώρα, μετά να σύρεται προς τα κάτω για να πούμε τα 30 μίλια/ώρα, μετά να αρχίσετε να πάλλεστε ξανά μέχρι τα 40, μετά να κατεβείτε στα 30 και να επαναλάβετε μέχρι να φτάσετε εκεί που πηγαίνετε. Κατά τη διάρκεια της περιόδου drift, το όχημά σας δεν χρησιμοποιεί αέριο, επομένως αν αφιερώνετε τον μισό χρόνο στην επιτάχυνση και τον μισό χρόνο στο drift, διπλασιάζετε την οικονομία καυσίμου σας.

Μπορείτε να δείτε ότι αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος οδήγησης, αλλά δεν είναι πάντα πρακτικός. Λειτουργεί καλύτερα σε μεγάλες διαδρομές δρόμου όταν δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση. Όταν αντιμετωπίζετε πολλή κίνηση σταματώντας, τότε η ήπια επιτάχυνση και το φρενάρισμα μπορεί απλώς να χρησιμοποιήσουν την μπαταρία σας και να τη φορτίσουν. Διαφορετικά, όταν οδηγείτε με πολλή κίνηση γύρω σας, η χρήση του cruise control και η επίγνωση του περιβάλλοντός σας συχνά λειτουργεί καλά για τη μείωση της χρήσης βενζίνης.

Leave a Comment