Το μέλλον της τεχνολογίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Καθώς τα νέα αυτοκίνητα γίνονται πιο προηγμένα και καινοτόμα, το ίδιο συμβαίνει και με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μετά από μερικά χρόνια. Σκεφτείτε το, ένα πλήρως φορτωμένο όχημα έτους μοντέλου 2018 ή 2019 διαθέτει τεχνολογία που εξακολουθεί να είναι σχετική και χρήσιμη σήμερα. Αυτό κάνει τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ακόμη πιο επιθυμητά, επειδή μπορείτε να αποκτήσετε απίστευτα χαρακτηριστικά σε προσιτή τιμή.

Οι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα βλέπουν όλο και περισσότερη τεχνολογία να συμπεριλαμβάνεται στο απόθεμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οπότε ας βουτήξουμε στο μέλλον της τεχνολογίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Εδώ είναι μερικές βασικές τεχνολογίες που θα αρχίσετε να βλέπετε πιο διαδεδομένες στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σουίτες ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού

Μερικά από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά που επεκτείνονται γρήγορα στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι η ασφάλεια και η υποστήριξη του οδηγού. Αυτά τα χαρακτηριστικά παρέχουν πολλή άνεση, αλλά ακόμη περισσότερη ηρεμία για τους οδηγούς όλων των ηλικιών και ικανοτήτων.

Κάθε μάρκα αυτοκινήτου έχει τη δική της περιστροφή, αλλά γενικά είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών όπως αυτόματο φρενάρισμα, προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόματη μεγάλη σκάλα, μπροστινό φρενάρισμα πεζών, ειδοποίηση πίσω τροχαίας κυκλοφορίας, τυφλό σημείο και άλλα. Φυσικά, τα διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού θα περιλαμβάνουν περισσότερο ή λιγότερο, αλλά περισσότερα νέα μοντέλα κυκλοφορούν τώρα με ένα τυπικό σύνολο χαρακτηριστικών ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Συνήθως, τα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού διαθέτουν διαθέσιμες λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν όραση surround 360 μοιρών, προσαρμοζόμενο cruise control και υποβοήθηση στάθμευσης εμπρός και πίσω, μεταξύ άλλων προηγμένων χαρακτηριστικών. Τα χαρακτηριστικά υποβοήθησης οδηγού διαφέρουν από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας στο ότι παρέχουν μεγαλύτερη άνεση και ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Ακόμη και μόλις πριν από λίγα χρόνια, είδατε μόνο χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού σε πολυτελή οχήματα. Τώρα, καθώς κυκλοφορεί κάθε έτος μοντέλου, περισσότερα επίπεδα εξοπλισμού διαθέτουν περισσότερα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, είτε στάνταρ είτε διαθέσιμα.

Το 2016 και το 2017, αρχίσαμε να βλέπουμε οχήματα στη Βόρεια Αμερική να προσφέρουν αυτά τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Κυρίως ήταν πολυτελή αυτοκίνητα και τα περισσότερα ήταν προαιρετικά εκείνη την εποχή. Το 2018 και το 2019, η λίστα με τις μάρκες και τα μοντέλα αυτοκινήτων με διαθέσιμη προηγμένη τεχνολογία ασφαλείας αυξάνεται. Δημοφιλείς μάρκες αυτοκινήτων όπως η Toyota, η Nissan, η Lexus και η Ford άρχισαν να προσφέρουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους στάνταρ και σε αρκετά μοντέλα. Δεδομένου ότι αυτά τα χρόνια μοντέλων μπαίνουν τώρα στο απόθεμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, είναι δυνατό να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ας δούμε επίσης το μέλλον των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να δούμε πώς θα μοιάζει η αγορά μεταχειρισμένων σε μερικά χρόνια, καθώς θα είναι κορεσμένη από τα νέα και συναρπαστικά αυτοκίνητα που μόλις κυκλοφορούν. Τα πακέτα ασφαλείας που διατίθενται στάνταρ στα νέα μοντέλα σήμερα θα αυξήσουν τη ζήτηση για νεότερα μεταχειρισμένα οχήματα τα επόμενα χρόνια.

Για παράδειγμα, η Nissan κατασκεύασε το πρότυπο Safety Shield 360 σε 10 μοντέλα ξεκινώντας από το 2021. Η Chevy προσφέρει επίσης το πακέτο Safety Assist στάνταρ σε τέσσερα μοντέλα 2021 και 2022 και είναι προαιρετικό σε πολλά άλλα μοντέλα Chevy. Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα της τεχνολογίας ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού που θα δούμε στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο μέλλον.

Προηγμένα συστήματα infotainment

Με τα χρόνια, οι οθόνες αφής για κεντρική ψυχαγωγία συνεχίζουν να αυξάνονται σε μέγεθος. Ορισμένα νέα οχήματα έχουν τώρα μια οθόνη αφής με πορτρέτο 13 ιντσών. Ωστόσο, είναι πιο συνηθισμένο να βλέπετε μια οθόνη αφής 7 ή 8 ιντσών ως στάνταρ. Με το NHTSA να απαιτεί από όλα τα οχήματα να περιλαμβάνουν εφεδρική κάμερα το 2018, τα συστήματα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής γίνονται ο κανόνας στην απογραφή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Η ανάπτυξη του Apple CarPlay και του Android Auto διευκολύνει τη σύνδεση και την πρόσβαση στην εφαρμογή του smartphone σας στο αυτοκίνητο. Η τεχνολογία Apple CarPlay έκανε το ντεμπούτο της στα οχήματα το 2016 και το 2017 και συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα. Τα τελευταία χρόνια, η συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto έχουν γίνει στάνταρ σε πολλά δημοφιλή μοντέλα από όλες τις μεγάλες μάρκες αυτοκινήτων. Πιθανότατα θα συναντήσετε αυτήν τη σύνδεση στην αναζήτησή σας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τώρα, αλλά τα επόμενα χρόνια, καθώς τα οχήματα 2019-2021 εισέρχονται στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, θα γίνει πολύ πιο συνηθισμένη.

Κάθε μεγάλη μάρκα αυτοκινήτου συνεχίζει να ενημερώνει και να βελτιώνει τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για να περιλαμβάνει περισσότερες λειτουργίες όπως φωνητικές εντολές, πλοήγηση, συνδεσιμότητα τηλεφώνου, εφαρμογές και, φυσικά, Apple CarPlay και Android Auto. Το μέλλον των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι ότι η ψυχαγωγία τεχνολογίας όπως αυτή θα είναι ο κανόνας.

Μια ιδιαίτερη βελτίωση στις οθόνες αφής και τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στα νεότερα μοντέλα είναι οι επιπλέον προβολές που παρέχουν. Αναφέραμε την προβολή 360 μοιρών που είναι διαθέσιμη ως δυνατότητα υποστήριξης οδηγού, αλλά υπάρχουν και εξειδικευμένες κάμερες για ορισμένες περιπτώσεις.

Τα φορτηγά με πακέτα ρυμούλκησης προσφέρουν περισσότερες όψεις κάμερας για το ρυμουλκούμενο κατά τη ρυμούλκηση, και το μίνι βαν Honda Odyssey προσφέρει μια εσωτερική όψη κάμερας των πίσω καθισμάτων. Αν και αυτή η τεχνολογία είναι σχετικά νέα, η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα δει σύντομα αυτά τα οχήματα. Ένας άντρας εμφανίζεται να ανοίγει την πίσω πόρτα ενός κόκκινου Chevy Blazer του 2020.

Χαρακτηριστικά ευκολίας

Οι εποχές που θα έπρεπε να θυσιάσετε την ευκολία για να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έχουν περάσει. Τα μεταχειρισμένα οχήματα είναι γεμάτα με κορυφαίες λειτουργίες άνεσης αυτές τις μέρες, τόσο στάνταρ όσο και προαιρετικά, ώστε να μπορείτε να έχετε την εμπειρία πολυτέλειας χωρίς μια νέα τιμή αυτοκινήτου. Τα βολικά χαρακτηριστικά, όπως τα θερμαινόμενα καθίσματα ή η ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών που είδατε να διαφημίζονται σε ολοκαίνουργια αυτοκίνητα πριν από χρόνια, κάνουν την εμφάνισή τους ως μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για μέτριους προϋπολογισμούς.

Τα θερμαινόμενα καθίσματα κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό, αλλά κυρίως σε μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων ή κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού αρχικά. Αν ήσασταν τυχεροί, θα μπορούσατε να πάρετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με αυτό το χαρακτηριστικό στα μπροστινά καθίσματα. Τώρα ορισμένα δημοφιλή μοντέλα όπως τα Honda Pilot, Chevy Tahoe, Ford Explorer, Toyota Highlander και άλλα προσφέρουν αεριζόμενα εμπρός καθίσματα και θερμαινόμενα καθίσματα δεύτερης σειράς εκτός από τα αγαπημένα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα.

Η ουσία είναι ότι καθώς αυτά τα είδη των χαρακτηριστικών επεκτείνονται, θα είναι ευκολότερο να βρείτε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με θερμαινόμενα καθίσματα στο μέλλον, καθώς περισσότερα μοντέλα και επίπεδα εξοπλισμού προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα αυτής της δυνατότητας άνεσης.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα ιδιαίτερα απαιτούμενα χαρακτηριστικά άνεσης, όπως η ηλεκτρική μονάδα hands-free, ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού, η ασύρματη φόρτιση και η είσοδος χωρίς κλειδί. Ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι δύσκολο να τα βρείτε τώρα σε κάποιο απόθεμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αλλά καθώς τα νέα μοντέλα τα καθιστούν στάνταρ ή διαθέσιμα σε περισσότερα επίπεδα εξοπλισμού, θα ικανοποιήσουν τις premium επιθυμίες των οδηγών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Για παράδειγμα, ένα μεταχειρισμένο Chevy Equinox 2018 προσφέρει μερικές από τις καλύτερες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άνεσης που μπορείτε να βρείτε σε ολοκαίνουργια οχήματα. Λειτουργίες όπως θερμαινόμενα καθίσματα, πόρτα χώρου αποσκευών hands-free, Apple CarPlay, Android Auto, είσοδος χωρίς κλειδί, αυτόματος έλεγχος κλιματισμού, καθώς και άλλες τεχνολογίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και ασφάλειας μπορούν εύκολα να βρεθούν. Υπάρχουν αμέτρητα άλλα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, SUV, pickup και φορτηγά με παρόμοιες προσφορές. Οι λειτουργίες άνεσης θα βελτιωθούν και θα γίνουν ευρύτερα διαθέσιμες καθώς προχωρά η τεχνολογία.

Το μέλλον είναι λαμπρό

Αυτό είναι το μέλλον της τεχνολογίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Είναι ασφαλές να αυξήσετε τις προσδοκίες σας χωρίς να αυξήσετε τον προϋπολογισμό σας όταν ψάχνετε για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Μπορείτε ακόμα να βρείτε κορυφαία τεχνολογία σε ένα μεταχειρισμένο όχημα ηλικίας 3-5 ετών ή και μεγαλύτερο. Ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δύο ετών μπορεί να αισθάνεται ολοκαίνουργιο με τις τεχνολογικές του επιλογές. Συμπερασματικά, αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια, θα είστε πραγματικά σε μια απόλαυση με το επίπεδο των επιλογών που έχετε στη διάθεσή σας.

Leave a Comment