Το Διαδίκτυο γνωρίζει: Ποια ανταλλακτικά αυτοκινήτου πρέπει να αποφεύγετε

Εάν έχετε αγοράσει πρόσφατα ένα αυτοκίνητο, σίγουρα δεν θα σας κατηγορούσαμε αν δελεάζεστε από όλα τα διαθέσιμα αξεσουάρ και ανταλλακτικά αυτοκινήτου που έχετε στη διάθεσή σας. Αν και είμαστε σίγουροι ότι είστε ευχαριστημένοι με τη νέα σας διαδρομή, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να θέλετε να προσαρμόσετε λίγο το αυτοκίνητό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι περισσότερο από αρκετά λογικό να ασκήσετε ένα συγκεκριμένο μέρος του εξαρτήματος.

Αλλά είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχει μια σειρά από αξεσουάρ που δεν είναι όλα επιθυμητά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν εντελώς. Όπως πρόκειται να μάθετε, πολλές από αυτές τις προσφορές επηρεάζουν αρνητικά τα καλλυντικά του οχήματος, ενώ άλλες ανέσεις επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση του οχήματος. Τελικά, είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτές τις συγκεκριμένες προσφορές.

Παρακάτω θα βρείτε πολλά σημαντικά αξεσουάρ αυτοκινήτου που μπορείτε να κάνετε χωρίς. Με αυτόν τον τρόπο, όταν αγοράζετε ανταλλακτικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ για τη νέα σας διαδρομή, θα γνωρίζετε ποιες συγκεκριμένες προσφορές θα πρέπει να αγνοήσετε αυτόματα…

Κιτ σώματος

Ακούστε, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι ένα κιτ σώματος. Ακόμα κι αν το όχημά σας είναι ήδη κομψό, εξακολουθούν να υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να διαμορφώσετε το εξωτερικό σας. Φυσικά, όπως εξηγεί ο Swaroopa Deshmukh του MyCarIQ.com, αυτές οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις μπορούν να έχουν δραστικά αρνητικό αντίκτυπο σε άλλες πτυχές της διαδρομής σας, οδηγώντας σε μειωμένη συνολική ποιότητα κύλισης:

“Είναι πολύ σύνηθες οι άνθρωποι να θέλουν bodykit για τα αυτοκίνητά τους. Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ του να το θέλεις και να το θέλεις πραγματικά. Εάν το αυτοκίνητό σου είναι θηρίο δύναμης, μπορείς εύκολα να πας εκεί, αλλά για αυτοκίνητα που δεν είναι φτιαγμένα για τέτοια αξεσουάρ και επιπλέον καλό είναι να τα αποφεύγετε.Αυτά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ανάρτηση, στις γωνίες του τιμονιού ακόμα και στην κίνηση των τροχών».

Ζάντες τροχών

Οι ζάντες φαίνεται να παίζουν παρόμοιο ρόλο με ένα κιτ σώματος. Σίγουρα, η επιλογή αυτής της δυνατότητας μπορεί να κάνει το όχημά σας λίγο πιο ελκυστικό και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε αρκετούς από τους συνοδηγούς σας. Ωστόσο, αυτά τα εγκλείσματα μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε άλλες πτυχές του οχήματος, οδηγώντας σε μειωμένη ποιότητα κύλισης. Στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στη συνολική εμπειρία οδήγησης σε σχέση με τα καλλυντικά. Τελικά, όπως εξηγεί το ZigWheels.com, αυτή η τροποποίηση μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, ειδικά εάν τα εξαρτήματα αποδειχθούν πολύ μεγάλα για να χωρέσουν στη νέα σας διαδρομή.

“Ενώ οι μεγάλες ζάντες μπορούν σίγουρα να φαίνονται καλές, οι άνθρωποι συχνά παρακάνουν με τις επιλογές μεγέθους των τροχών τους. Η αλλαγή από κανονικές ζάντες 15″ σε ελαφρώς μεγαλύτερες και πιο σπορ ζάντες 16” δεν θα ήταν πρόβλημα, αλλά όταν αρχίσετε να πηγαίνετε πάνω από 2 ή 3 – ίντσες πάνω από το μέγεθος του ελαστικού του κατασκευαστή, μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Εάν η συνολική διάμετρος τροχού σας (ζάντα + ελαστικό) υπερβαίνει αυτό για το οποίο ο κατασκευαστής έχει κάνει χώρο στο φρεάτιο του τροχού, τα ελαστικά μπορούν να αρχίσουν να τρίβονται πάνω στην επένδυση του φρεατίου του τροχού κάθε φορά Επίσης, πρέπει να σημειώσετε ότι οι ζάντες μεγάλης διαμέτρου είναι επίσης πιο φαρδιές και μπορούν να τρίψουν στα τοιχώματα του τροχού.

Ηλιοροφή

Αυτή η ευκολία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς προσφορές στον κλάδο. Τελικά, ποιος οδηγός δεν εκτιμά την ικανότητα να εκτιμά τον καθαρό αέρα; Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα είναι αξιοσημείωτη και χρήσιμη μόνο εάν εγκατασταθεί από την πραγματική μάρκα. Εάν βρείτε μια εταιρεία που θα προσθέσει αυτήν την τροποποίηση στη διαδρομή σας, θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση. Σε τελική ανάλυση, η προσθήκη μιας τέτοιας παρεμβατικής λειτουργίας μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε άλλες πτυχές της διαδρομής σας, όπως επισημαίνει ο Jayprashanth Mohanram του CarToQ.com:

“Μια ηλιοροφή μεταφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας και ελευθερίας και πολλοί αγοραστές προσελκύονται από αυτοκίνητα που διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο, τα περισσότερα οικονομικά αυτοκίνητα δεν διαθέτουν ηλιοροφή, αφήνοντας τους αγοραστές να επιλέξουν μονάδες aftermarket. Λοιπόν, αυτό δεν είναι έξυπνο πράγμα να κάνει, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των επιβατών.

Οι ηλιοροφές aftermarket μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δομική αντοχή του αυτοκινήτου. Από την άλλη, η εργοστασιακά τοποθετημένη ηλιοροφή υποχρεώνει τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου να φροντίζει να κατασκευάσει την οροφή του αυτοκινήτου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διακυβεύεται η δομική ασφάλεια».

Ο ήχος αλλάζει

Αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν είναι πραγματικά απαραίτητο, καθώς επηρεάζει μόνο τον ήχο που προέρχεται από τη βόλτα σας. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει πρακτικός λόγος για έναν καταναλωτή να ασκεί παρόμοια λειτουργία. Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει η Freya Gilbert του Medium.com, αυτές οι συγκεκριμένες αλλαγές είναι επίσης άκρως παράνομες:

“Πολλές πολιτείες έχουν ένα όριο θορύβου για τα στερεοφωνικά αυτοκινήτων, με ψιλά γράμματα, για να αποφευχθεί η διατάραξη της ειρήνης και της γραφειοκρατίας που το συνοδεύει. Αλλά αυτά τα mod ισχύουν επίσης για εξατμίσεις και θορυβώδεις σιγαστήρες. Επειδή πολλές από αυτές τις τροποποιήσεις που αγοράζονται από το κατάστημα ισχυρίζονται ότι να είστε νόμιμοι κατά την αγορά, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ότι είναι παράνομοι μέχρι να πάρουν ένα εισιτήριο και είναι πολύ αργά.”

Όπως γράφει ο Michael Trusthold του EzineArticles.com, πολλοί πωλητές θα προσπαθήσουν να κάνουν τους πελάτες τους να επιλέξουν αυτές τις περιττές ανέσεις, ειδικά εάν δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητες. Ως δυνητικός αγοραστής, είναι προς το συμφέρον σας να προβλέψετε αυτήν την επερχόμενη πίεση. Τελικά, θα πρέπει να προετοιμαστείτε με μια λίστα επιθυμητών δυνατοτήτων και τροποποιήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πειστείτε να επιλέξετε ένα ανεπιθύμητο χαρακτηριστικό.

«Θες πατάτες τηγανητές με αυτό; Υπερμέγεθος; Η ενθάρρυνση των αγοραστών να πάρουν επιπλέον αξεσουάρ είναι ένα από τα παλαιότερα κόλπα πωλήσεων και μάρκετινγκ στο βιβλίο. Σας έχουν πιέσει να αγοράσετε ζώνη όταν αγοράζετε ένα νέο παντελόνι και η ίδια τακτική χρησιμοποιείται συχνά στην αγορά αξεσουάρ αυτοκινήτου. Ένας αντιπρόσωπος μπορεί να σας πει ότι χρειάζεστε πραγματικά ένα νέον πράσινο κάλυμμα GPS, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ρωτήστε τους φίλους σας και μιλήστε με έναν έμπιστο μηχανικό που είναι εξοικειωμένος με τα αξεσουάρ αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήστε αυτές τις αξιόπιστες απόψεις για να αποφασίσετε τι να αγοράσετε και τι όχι.”

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας και να έχετε μια λίστα με στόχους προτού κατευθυνθείτε σε μια αντιπροσωπεία. Θα μας ευχαριστήσετε μακροπρόθεσμα.

Leave a Comment