Τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια ενός κακού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Η αγορά ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι αγχωτική και αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα επιδεινώνονται μόνο εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο όχημα. Σήμερα, πολλοί μεταχειρισμένοι έμποροι τείνουν να είναι αξιόπιστοι, αλλά καταλαβαίνουμε αν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για να προχωρήσετε σε αυτές τις συγκεκριμένες διαδρομές. Άλλωστε, όλοι έχουμε ακούσει τις ιστορίες για βόλτες χαμηλής ποιότητας και αναξιόπιστους πωλητές. Κανείς δεν θέλει να είναι θύμα, αλλά δεν μπορείτε παρά να είστε προσεκτικοί όταν ψωνίζετε για την καλύτερη προσφορά.

Λοιπόν, αν θέλετε να βελτιώσετε τη διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου (ή τουλάχιστον να την κάνετε πολύ λιγότερο αγχωτική), έχουμε τον τέλειο οδηγό για εσάς. Παρακάτω, έχουμε παράσχει πολλά προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοούνται όταν επιδιώκετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Αυτές οι συμβουλές δεν αναφέρονται μόνο στην ποιότητα του οχήματος, αλλά απευθύνονται και στον πωλητή (και στις δυνητικά ανήθικες πρακτικές του). Πριν ξεκινήσετε να ψωνίζετε σε αντιπροσώπους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοντά σας, ρίξτε μια ματιά στο τι πρέπει να προσέξετε όταν αναζητάτε αυτό το μεταχειρισμένο…

Προειδοποιητικό σημάδι #1: Ακατάλληλη ενδυμασία

Αυτή είναι μια περίεργη παρατήρηση που οι περισσότεροι αγοραστές αυτοκινήτων θα αγνοήσουν όταν αγοράζουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να κοιτάξετε προσεκτικά την ταπετσαρία του στοχευμένου αυτοκινήτου σας. Αλλά αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε να κάνετε με έναν πρόχειρο πωλητή, είναι προς το συμφέρον σας να επιθεωρήσετε κάθε πτυχή του αυτοκινήτου, και αυτό περιλαμβάνει το χαλί.

Γιατί είναι σημαντικό το ασυνεπές ντύσιμο; Λοιπόν, καμία μάρκα αυτοκινήτου δεν παράγει ένα όχημα που έχει αταίριαστα υλικά διάσπαρτα σε όλο το εσωτερικό. Μάλλον, εάν η ταπετσαρία δεν είναι συνεπής, είναι ένδειξη ότι ο πωλητής αντικατέστησε τα εσωτερικά υλικά. Γιατί να το κάνουν αυτό; Η πιο κοινή αιτία είναι η ζημιά στο νερό. Αυτοί οι τύποι αδιακρισίας είναι αρκετά προφανείς, καθώς οι πιθανοί αγοραστές θα παρατηρήσουν λεκέδες ή μούχλα.

Οι πωλητές θα σκίσουν το χαλί και θα το αντικαταστήσουν με ολοκαίνουργια ταπετσαρία, αλλά η μηχανική ζημιά από το νερό εξακολουθεί να υπάρχει. Δεν θα έπρεπε να έχει τόση σημασία αν άλλαξε το ντύσιμο. μάλλον, η ανησυχία είναι ότι τα βασικά μηχανικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου υπέστησαν επίσης ζημιά από το νερό (για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι ο πωλητής προσπάθησε να κρύψει αυτά τα προβλήματα).

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν η ταπετσαρία του αυτοκινήτου έχει αντικατασταθεί; Κοιτάξτε στο πορτμπαγκάζ. Συχνά, οι πωλητές αποτυγχάνουν να αντικαταστήσουν αυτά τα υλικά, καθώς επικεντρώνονται μόνο στην καμπίνα. Εάν συγκρίνετε τα υλικά που περιλαμβάνονται στο πορτμπαγκάζ με τα υλικά που περιλαμβάνονται στην καμπίνα, θα έχετε μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τυχόν ζημιές από το νερό.

Προειδοποιητικό σημάδι #2: Ακατάστατο εσωτερικό

Τελικά, ένα ακατάστατο εσωτερικό δεν συμβιβάζει και πολύ την ποιότητα ενός οχήματος. Αλλά αν ένας πωλητής δεν μπορούσε να αφιερώσει χρόνο για να καθαρίσει την καμπίνα του, θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα πολύ μεγαλύτερο (και ανησυχητικό) πρόβλημα.

Με άλλα λόγια, εάν ο οδηγός δεν μπορούσε να αφιερώσει την προσπάθεια για τη φροντίδα του εσωτερικού του οχήματος, ποιες είναι οι πιθανότητες να αφιερώσει χρόνο για να φροντίσει τις μηχανικές πτυχές του οχήματός του; Η απάντηση είναι “απίθανη”, καθώς υπάρχει μικρότερη πιθανότητα αυτοί οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες να ενημερώνονται για τις απαιτούμενες αλλαγές λαδιών ή τους μηχανικούς ελέγχους. Εάν παρατηρήσετε ότι το στοχευμένο αυτοκίνητό σας είναι γεμάτο συντρίμμια, βρωμιά ή βρωμιά, θα πρέπει να αμφισβητήσετε την ποιότητα του οχήματος κάτω από το καπό.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να λυθεί αυτό το πρόβλημα; Μπορείτε απλά να δώσετε στο όχημα ένα test drive, το οποίο θα πρέπει να σας δώσει τουλάχιστον μια ένδειξη για τυχόν μηχανικά προβλήματα. Αν και ένα test drive δεν θα αποκαλύψει κάθε πιθανό πρόβλημα που παραμένει κάτω από το καπό, θα αποκαλύψει τουλάχιστον μερικά από τα πιο προφανή ζητήματα. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσετε περίεργους θορύβους που προέρχονται από την κουκούλα, πιθανότατα θα θέλετε να αλλάξετε την εστίασή σας σε άλλον χρησιμοποιημένο στόχο.

Προειδοποιητικό σημάδι #3: Δεν υπάρχει αναφορά ιστορικού οχήματος

Αυτές τις μέρες, οι αναφορές ιστορικού οχήματος είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλους τους αγοραστές αυτοκινήτων. Ακόμα κι αν ψάχνετε για ένα όχημα στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι πωλητές θα καταφέρουν να σας δώσουν κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το φόντο της πινακίδας. Αν και μπορεί να μην καλύπτει τα πάντα, αυτές οι αναφορές θα πρέπει τουλάχιστον να υποδεικνύουν εάν το όχημα έχει υποστεί αρκετές επισκευές.

Επειδή αυτές οι αναφορές είναι τόσο εύκολα διαθέσιμες, θα πρέπει να είναι μια κόκκινη σημαία εάν ένας αντιπρόσωπος ή πωλητής είναι απρόθυμος να διαχωρίσει αυτές τις σημαντικές πληροφορίες. Σε τελική ανάλυση, εάν ο πωλητής δεν έχει τίποτα να κρύψει, δεν θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός να σας παράσχει αυτήν την αναφορά. Ωστόσο, εάν δεν είναι πρόθυμοι να παράσχουν αυτές τις σημαντικές πληροφορίες, είναι πιθανώς ένδειξη ότι το όχημα έχει υπομείνει το μερίδιο των προβλημάτων του στο παρελθόν. Με άλλα λόγια, εάν δεν μπορείτε να λάβετε μια αναφορά ιστορικού οχήματος, δεν αξίζει τον κίνδυνο. Αντί να παίζετε και να συνεχίζετε με μια αγορά, θα πρέπει απλώς να προχωρήσετε σε μια άλλη πινακίδα.

Το ίδιο συναίσθημα ισχύει και για τις επισκέψεις μηχανικών. Αν ψάχνετε για μεταχειρισμένο όχημα, θα πρέπει να ζητήσετε μια επίσκεψη από έναν αμερόληπτο, ιδιωτικό μηχανικό. Αυτό επιτρέπει σε ένα αμερόληπτο άτομο να σας δώσει μια ακριβή αξιολόγηση της ποιότητας του οχήματος. Εφόσον το όχημα είναι σε καλή κατάσταση, ο αντιπρόσωπος ή ο πωλητής δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα με αυτό το αίτημα. Αλλά αν έχουν πραγματικά πρόβλημα με το να πάτε το αυτοκίνητο σε ιδιώτη μηχανικό, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί να προχωρήσετε στην αγορά.

Προειδοποιητικό σήμα #4: Ασυνέπειες στη λίστα αυτοκινήτων

Αυτές τις μέρες, μπορείτε να βρείτε το απόθεμα των περισσότερων εμπόρων λιανικής στον ιστότοπό τους. Αυτό είναι απίστευτα χρήσιμο, καθώς επιτρέπει στους οδηγούς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αγορές τους πριν καν κατευθυνθούν σε μια επιχείρηση. Παρέχει επίσης σαφήνεια σε οποιαδήποτε από τις συνοδευτικές ανέσεις και σας επιτρέπει να προβλέψετε την επερχόμενη επένδυσή σας.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα πληροφοριών εάν φτάσετε στον αντιπρόσωπο και διαπιστώσετε ότι οι πληροφορίες στον ιστότοπο είναι εσφαλμένες ή δεν αντικατοπτρίζονται στο απόθεμά τους. Σίγουρα, μπορείτε πιθανώς να ανεχτείτε ένα ή δύο τυπογραφικά λάθη, αλλά θα πρέπει να είστε δύσπιστοι εάν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην αναγραφόμενη τιμή ή στις προδιαγραφές. Εάν αντιμετωπίσετε αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα πρέπει πιθανώς να φύγετε από την αντιπροσωπεία το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν ξεκάθαρα κάποιες πρόχειρες, αναξιόπιστες επιχειρηματικές πρακτικές εκεί έξω και δεν θέλετε να βρεθείτε ένα από τα τελευταία θύματα αυτών των εμπόρων. Μη σταματάς με ένα λεμόνι!

Leave a Comment