Πώς τα SUV κατέλαβαν τους αμερικανικούς δρόμους

Οι αρχικοί ιδρυτές του Sports Utility Vehicle

Εάν επισκεφτείτε οποιονδήποτε αντιπρόσωπο Chevy σήμερα, είναι σαφές ότι τα SUV καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του χώρου της αγοράς. Με τα νέα για το 2021 Chevy Trailblazer που επιστρέφει στις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον για την καινοτομία των SUV συνεχίζει να ευδοκιμεί. Το πανταχού παρόν «SUV» πέρασε από μια μακρά ιστορία εξέλιξης πριν γίνει η επιλογή των αμερικανικών οικογενειών. Τα πρώιμα μοντέλα κυκλοφορούν εδώ και σχεδόν 100 χρόνια. Στη δεκαετία του 1930 και του 1940, αναπτύχθηκαν οχήματα εκτός δρόμου, τετρακίνητα από διάφορες εταιρείες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Με κινητήρα που κινείται με φορτηγό και καλυμμένο χώρο φόρτωσης ή καθίσματα, αυτά τα σχέδια άνοιξαν το δρόμο για αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως «SUV.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα στρατιωτικού τύπου SUV προορίζονταν αρχικά να υποστηρίξουν τα στρατεύματα. Ξεκινώντας την άνοιξη του 1942, τρεις γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας ένωσαν τις δυνάμεις τους σε προσπάθειες μαζικής παραγωγής για τον πόλεμο. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής έκλεισαν και η παραγωγή εμπορικών αυτοκινήτων τέθηκε σε αναμονή για να χρησιμοποιηθούν αυτές οι εγκαταστάσεις για την κατασκευή οχημάτων, όπλων και ανταλλακτικών αεροσκαφών. Οι τρεις αμερικανικές εταιρείες περιλάμβαναν τη Ford, την Dodge και τη Chevrolet.

1935 Chevrolet Carryall Suburban

Μια ομάδα ανθρώπων βρίσκεται μέσα σε ένα ασπρόμαυρο Chevy Suburban Carryall του 1935.
Η πρώιμη ιστορία στην ανάπτυξη των SUV βοήθησε στη διαμόρφωση της τροχιάς που οδήγησε το Chevy στην τρέχουσα κατάστασή του στη σύγχρονη κατασκευή. Είναι δύσκολο να πούμε οριστικά, αλλά πολλοί λάτρεις των αυτοκινήτων αναφέρουν το Chevrolet Carryall του 1935 ως το πρώτο SUV της Αμερικής. Ο στρατός ενδιαφέρθηκε πολύ για αυτόν τον τύπο κλειστού αυτοκινήτου για τη μεταφορά στρατιωτών, αλλά εξυπηρετούσε επίσης έναν σκοπό και για πολλούς εμπορικούς αγοραστές.

Εκείνη την εποχή, το Chevy Carryall ήταν ένα ισχυρό όχημα, ιδανικό για αγρότες ή εργάτες που χρειάζονταν τον επιπλέον χώρο. Σε αντίθεση με ένα κανονικό φορτηγό, το Carryall παρείχε στεγασμένο χώρο αποθήκευσης για φορτίο ή καθίσματα για επιβάτες, καθιστώντας το ιδανικό για μια ποικιλία καιρικών συνθηκών και εδάφους. Έως και οκτώ επιβάτες κάθονταν άνετα σε αυτό το μοντέλο, με τρεις μπροστά, δύο στη μέση και τρεις στην πίσω σειρά.

Μια άλλη σημαντική καινοτομία με αυτό το όχημα ήταν ο τρόπος κατασκευής του. Ο εξωτερικός σχεδιασμός βελτιώθηκε για να αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου. Το σώμα του Chevy Carryall ήταν κατασκευασμένο από όλο το ατσάλι. Αυτή ήταν μια σημαντική αλλαγή από το Station Wagon της Chevy του 1933 που κατασκευάστηκε κυρίως από ξύλο.

Οι τροποποιήσεις και οι αναβαθμίσεις συνεχίστηκαν μέχρι τη δεκαετία του 1940, με τις προσπάθειες πρωτογενούς παραγωγής να επικεντρώνονται ακόμα στον στρατό. Οι καινοτομίες περιελάμβαναν την εισαγωγή της τετρακίνησης. Αυτό ήταν χρήσιμο για τον στρατό. Ωστόσο, είναι λίγο πολύ ακριβό για τους μέσους οικιακούς καταναλωτές. Με την πάροδο του χρόνου και με την αύξηση της παραγωγής, η τιμή για την τετρακίνηση έγινε πιο λογική.

Η Jeep ήταν η πρώτη που άρχισε να διαφημίζει τετρακίνητα επαγγελματικά οχήματα, αλλά τελικά αυτό εξαπλώθηκε και σε άλλους μεγάλους κατασκευαστές. Μετά το 1955, η Chevy αναβάθμισε το Suburban της σε τετρακίνηση, καθιστώντας το πιο προσιτό στους καθημερινούς οδηγούς. Λίγο νωρίτερα, το 1953, προστέθηκαν και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων στο Chevy Suburban. Μετά από αυτό το μοντέλο, οι οδηγοί είχαν την επιλογή μιας πόρτας χώρου αποσκευών ή θυρών πάνελ, αυξάνοντας την απήχηση των πελατών.

Η εξέλιξη του σύγχρονου SUV

Τα μεγάλα οχήματα πολλαπλών επιβατών με κινητήρες φορτηγών θεωρούνταν αρχικά ως στιβαρά οχήματα που προορίζονταν για βαριές εργασίες ή στρατιώτες. Η εξέλιξη σε περισσότερα SUV βασισμένα στην άνεση και πολυτέλεια έλαβε χώρα από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τη δεκαετία του ’80. Ένα πρώιμο παράδειγμα περιλαμβάνει το Toyota Land Cruiser από το 1967. Λίγο μετά την κυκλοφορία του, το Chevrolet K-5 Blazer κυκλοφόρησε στην αγορά το 1969.

Μαζί με το International Harvester Scout II του 1971, το Chevy Blazer έκανε δημοφιλές ένα νέο στυλ με δύο πόρτες. Πριν από αυτό, τα SUV είχαν συνήθως μόνο μία πόρτα στην πλευρά του οδηγού (όλοι οι άλλοι έπρεπε να ανέβουν μέσα). Οι μάρκες πολυτελείας εισήλθαν στην αγορά εκτός δρόμου με την εισαγωγή του Range Rover Classic του 1970. Οι πρώτες εκδόσεις των crossover SUV εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ένα παράδειγμα είναι το AMC Eagle του 1979. Με νέες επιλογές που προστίθενται κάθε χρόνο, οι αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό και την επωνυμία οδήγησαν στη μαζική απήχηση των αυτοκινήτων τύπου SUV για οικογένειες των προαστίων. Σε γενικές γραμμές, τα SUV έμπαιναν στο mainstream και κέρδιζαν την εύνοια του κοινού.

Παρά την έκρηξή τους στην ανάπτυξη και τις πωλήσεις, ο όρος “SUV” χρησιμοποιήθηκε ευρέως μετά τη δεκαετία του 1980. Οι διαφημίσεις για το Jeep Cherokee του 1984 εισήγαγαν και διέδωσαν τον όρο “Sport Utility Vehicle”. Η Jeep βοήθησε να τυποποιηθεί ένα όνομα για το αυτοκίνητο που κατέστρεψε τη χώρα. Τώρα με ένα όνομα, ο αγώνας πωλήσεων ξεκίνησε επίσημα.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990, οι Chevy Corvettes and Trucks έλαβαν ώθηση, ενισχύοντας τη συνολική φήμη και την παραγωγή της εταιρείας. Η επιτυχία του Chevy Suburban ώθησε τη συνεχή εστίαση στην αγορά των SUV. Τα τελευταία 30 χρόνια, η Chevy παρουσίασε πολλές νέες σειρές SUV και Crossover. Πρώτα ήρθε το Chevy Tahoe και ακολούθησαν τα Equinox, Transverse, Trax, Captiva Sport και Blazer.

Το Chevy Blazer έχει γνωστή φήμη. Το “Car and Driver” συνέκρινε το νέο Blazer με το Ford Edge, βαθμολογώντας το Blazer καλύτερα για την “ανταπόκριση και σταθερή οδική συμπεριφορά, το επιθετικό στυλ και τον στιβαρό κινητήρα V-6. Η Βόρεια Αμερική δεν θα αποκτήσει αυτό το όχημα, παρά κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που διέρρευσαν από το Chevy’s βαριά φυλασσόμενη αμερικανική μονάδα παραγωγής Ωστόσο, υπάρχουν μερικά καλά νέα από την Chevy για τους Αμερικανούς οδηγούς: Μετά από μια σύντομη παύση, το Trailblazer θα επιστρέψει στη Βόρεια Αμερική πολύ σύντομα.

Το Trailblazer επιστρέφει στην αγορά των ΗΠΑ το 2021

Ένα κόκκινο Chevy Trailerblazer του 2021 βρίσκεται σε έναν δρόμο της πόλης και θα φτάσει στους αντιπροσώπους Chevy στα τέλη του 2020.

Ένα spin-off του Chevy Blazer είναι το Trailblazer. Ίσως αναρωτιέστε αν αυτό το όχημα έχει εξαφανιστεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Η παραγωγή του δεν σταμάτησε ποτέ, ήταν μόνο στο εξωτερικό. Το Trailblazer ήταν διαθέσιμο στην αγορά των ΗΠΑ από το 2000-2008. Μετά το 2008, πωλήθηκε μόνο σε άλλες χώρες. Θα εμφανιστεί ξανά ως μοντέλο του 2021, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020. Το πολυαναμενόμενο 2021 Chevy Trailblazer είναι ένα subcompact crossover, μεταξύ του Trax και του Equinox.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες αυτού του νέου οχήματος δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, αλλά η Chevy λέει ότι θα περιλαμβάνει πολλά σύγχρονα χαρακτηριστικά. Οι οδηγοί μπορούν να περιμένουν εμπρόσθια πέδηση για πεζούς, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και τεχνολογία διατήρησης λωρίδας. Τα προαιρετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ανάλυσης, υποβοήθηση στάθμευσης πίσω και προσαρμοζόμενο cruise control. Δεδομένου του σκληρού ανταγωνισμού στην αγορά των SUV, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Chevy συγκρατεί ορισμένες από τις λεπτομέρειες πιο κοντά στην επίσημη κυκλοφορία της στην έκθεση.

Συντρίβοντας τον ανταγωνισμό

Ένα είναι σίγουρο, ότι τα SUV είναι το αγαπημένο όχημα για οδήγηση της Αμερικής. Από ταπεινή καταγωγή, τα SUV απολαμβάνουν σταθερή δημοτικότητα σε όλη την ιστορία. Υπάρχει κάτι στο να μπορείτε να χωρέσετε όλα τα πράγματα και τους επιβάτες σας σε ένα ισχυρό όχημα με ισχυρό κινητήρα που προσελκύει συνεχώς τους Αμερικανούς οδηγούς.

Τα SUV εξασφάλισαν συνολικά την κυριαρχία στην αγορά τη δεκαετία του 2000, αντιπροσωπεύοντας το 35% των αυτοκινήτων στους δρόμους το 2003. Παρά την οικονομική ύφεση και την αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, το SUV συνέχισε να προσαρμόζεται στην εποχή και παραμένει σταθερά στις καρδιές των αμερικανικών οικογενειών. Με τόσα πολλά διαφορετικά SUV για να διαλέξετε, υπάρχει μεγάλη απήχηση στις αγορές. Όλοι, από σκληροτράχηλους εκτός δρόμου μέχρι τη στερεότυπη μαμά του ποδοσφαίρου μπορούν να βρουν ένα SUV που να ταιριάζει στις ανάγκες τους. Φαίνεται ότι η ε

Leave a Comment