Πώς η Ford και η Microsoft αλλάζουν τον τρόπο που οι μάρκες σχεδιάζουν αυτοκίνητα

Ο σχεδιασμός αυτοκινήτων δεν ήταν ποτέ εύκολος, ούτε θα είναι ποτέ. Όμως η Ford και η Microsoft θέλουν να βελτιώσουν την όλη διαδικασία, οδηγώντας σε ταχύτερα αποτελέσματα και καλύτερα προϊόντα για τους πελάτες τους. Όπως πρόκειται να μάθετε, το νέο προϊόν των εταιρειών μπορεί να φέρει επανάσταση σε ολόκληρο τον κλάδο. Σύντομα, αυτές οι πληροφορίες θα κατακλύσουν τελικά τον τρέχοντα κόσμο ειδήσεων για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Με τα χρόνια, οι μηχανικοί αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν πήλινα μοντέλα χαρακτηριστικών αυτοκινήτων καθώς προσπαθούσαν να οπτικοποιήσουν αυτά τα εγκλείσματα και ανέσεις. Είτε έψαχναν να αναθεωρήσουν τους καθρέπτες ενός οχήματος, την εσωτερική επένδυση ή ακόμα και τον προφυλακτήρα, θα έπρεπε να δημιουργήσουν ένα πήλινο μοντέλο του κατάλληλου εξαρτήματος.

Αν και αυτή αποδείχτηκε αποτελεσματική μέθοδος, πολλοί μηχανικοί θρηνούσαν για το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να δημιουργηθούν αυτά τα πλαστά εξαρτήματα. Εάν το εξάρτημα δεν ταίριαζε σωστά, σίγουρα θα υπήρχε απογοήτευση, καθώς αυτοί οι μηχανικοί κατέληξαν να περιμένουν σημαντικό χρόνο για ένα πήλινο μοντέλο ενός συγκεκριμένου εξαρτήματος που θα κατέληγε να μείνει στο πάτωμα του θαλάμου κοπής.

Λοιπόν, τόσο η Ford όσο και η Microsoft ελπίζουν να βελτιώσουν την όλη διαδικασία. Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί για να σχεδιάσουν το Microsoft HoloLens. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία επιτρέπει στους μηχανικούς να «βλέπουν τα προτεινόμενα εικονικά στοιχεία σχεδίασης σαν αυτά τα μέρη να ήταν μέρος φυσικών οχημάτων». Δουλεύοντας παρόμοια με ένα πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, οι μηχανικοί μπορούν τώρα να δουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά τους να εμφανίζονται σε ένα σχετικό όχημα μέσα σε δευτερόλεπτα.

“Είναι υπέροχο που μπορούμε να συνδυάσουμε το παλιό και το νέο – πήλινα μοντέλα και ολογράμματα – με τρόπο που εξοικονομεί χρόνο και επιτρέπει στους σχεδιαστές να πειραματίζονται και να επαναλαμβάνονται γρήγορα για να καταλήξουν σε ακόμα πιο κομψά, έξυπνα οχήματα”, λέει ο Jim Holland, Ford’s αντιπρόεδρος μηχανικής εξαρτημάτων και συστημάτων αυτοκινήτων (μέσω δελτίου τύπου της Ford). “Το Microsoft HoloLens είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τους σχεδιαστές, καθώς συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τα οχήματα και τις εμπειρίες κινητικότητας σε καιρούς που αλλάζουν γρήγορα.”

Οι μηχανικοί πρέπει απλώς να φορέσουν τα ασύρματα ακουστικά και μπορούν να δουν ολογράμματα των οχημάτων τους σε “φόντο ποιότητας φωτογραφίας”. Μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά από ανέσεις ή αναθεωρήσεις στην προσπάθειά τους για την τέλεια διαδρομή. Οι μηχανικοί μπορούν ακόμη και να περπατούν γύρω από το όχημα προσπαθώντας να οπτικοποιήσουν το εφαρμοστέο μέρος από διαφορετικές γωνίες και οπτικές γωνίες. Αυτό δεν θα ήταν ποτέ δυνατό με την προηγούμενη μέθοδο, καθώς χρειάστηκε πολύς χρόνος για την παραγωγή κάθε μεμονωμένου εξαρτήματος.

«Μπορεί να μην είμαστε ακόμη σε θέση να τηλεμεταφέρουμε, αλλά το HoloLens μας επιτρέπει να αναθεωρούμε τρισδιάστατα σχέδια πλήρους μεγέθους με σχεδιαστές και μηχανικούς σε όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Craig Wetzel, διευθυντής επιχειρήσεων σχεδιασμού της Ford. Το σύστημα μπορεί ακόμη και να συγχωνεύσει πολλούς χρήστες και να διασφαλίσει ότι οπτικοποιούν τα ίδια μέρη κατά την επιθεώρηση του πιθανού οχήματος.

«Με το HoloLens, μπορούμε να περιηγηθούμε άμεσα στις εικονικές αναπαραστάσεις για να αποφασίσουμε ποια κατεύθυνση θα πάμε», δήλωσε ο Michael Smith, επικεφαλής σχεδιασμού της Ford. Τα οφέλη δεν σταματούν εκεί. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές μπορούν να κρατούν ακουστικές σημειώσεις από την οπτική τους δημιουργία, ώστε να μπορούν να είναι πάντα ανοιχτά. Δεδομένων όλων των πλεονεκτημάτων που παρέχει αυτή η τεχνολογία, τόσο η Ford όσο και η Microsoft θέλουν να δουν πώς το σύστημα μπορεί να τους ωφελήσει σε άλλα μέρη της διαδικασίας σχεδιασμού.

«Το HoloLens επιτρέπει σε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων να συνεργάζονται, να μοιράζονται και να βιώνουν ιδέες μαζί», δήλωσε η Elizabeth Baron, τεχνική ειδικός εικονικής πραγματικότητας και προηγμένης οπτικοποίησης της Ford.

Οι χειρουργοί στο University College του Λονδίνου έχουν ήδη αρχίσει να εκμεταλλεύονται την τεχνολογία, καθώς το μοναδικό τρισδιάστατο μοντέλο τους δίνει μια αποκλειστική ματιά στο ανθρώπινο σώμα. Αντί να εξετάζουν γενικές σαρώσεις 2D-CT, οι γιατροί μπορούν να βασιστούν στην τεχνολογία για να δουν πλήρως το εφαρμοστέο όργανο και αυτό θα τους δώσει σαφήνεια κατά τον προσδιορισμό της καλύτερης χειρουργικής διαδρομής.

Το σύστημα μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις. Η Microsoft προτείνει ότι οι ακόλουθες βιομηχανίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την τεχνολογία:

«Σε όλο τον κόσμο, οι εκπαιδευτικοί διερευνούν πώς η ολογραφική απεικόνιση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αφοσίωσης των μαθητών και της απόλαυσης της μάθησης», εξήγησε η Microsoft καθώς οραματιζόταν πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τα σχολεία. Το HoloLens συνδυάζει φυσικά αντικείμενα και περιβάλλοντα με τρισδιάστατα δεδομένα, συμβάλλοντας στην αύξηση της συμμετοχής των μαθητών και στην κατανόηση των αφηρημένων εννοιών».

Πώς θα σας επηρεάσει αυτό ως καταναλωτή; Λοιπόν, καθώς αυτοί οι μηχανικοί δεν χρειάζεται να περιμένουν τόσο πολύ για να παραχθούν οι πήλινες εκδόσεις αυτών των ανέσεων, μπορούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σχεδιασμού σε λιγότερο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι νέες τεχνολογίες θα κυκλοφορήσουν στο κοινό νωρίτερα από το συνηθισμένο. Τελικά, ποιος δεν εκτιμά ότι η νέα τεχνολογία ενσωματώνεται στα αυτοκίνητά του;

Το Microsoft HoloLens είναι βέβαιο ότι θα φέρει επανάσταση σε ολόκληρο τον κλάδο και αυτές οι μάρκες δεν θα προσεγγίσουν ποτέ τη διαδικασία σχεδιασμού με τον ίδιο τρόπο.

Leave a Comment