Οι ιστορίες για ένα αυτοκίνητο της Apple συνεχίζουν να ανθούν

Αντε πάλι. Ο κύκλος των ειδήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ένα ενδιαφέρον πλάσμα: υπάρχουν προβλέψιμες αιχμές και κατώφλια σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Όπως θα περίμενε κανείς, πολύς ενθουσιασμός κάθε χρόνο τείνει να φουσκώνει τις εβδομάδες που περιβάλλουν τις μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτων και το τέλος και η αρχή κάθε έτους συχνά επικεντρώνονται στην ανακοίνωση και την αποκάλυψη νέων μοντέλων. Μέσα από όλα αυτά, ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει μια απροσδόκητη σταθερά: οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι θα αναφέρουν με συνέπεια ένα ανύπαρκτο Apple Car.

Είτε θέλετε να πάτε με το ψευδώνυμο “iCar”, απλά ονομάστε το “Apple Car”, είτε να επιστρέψετε στο Project Titan, οι δεσμοί της Apple με την αυτοκινητοβιομηχανία φημολογούνται και εικασίες. Το Bloomberg, ειδικότερα, φαίνεται να αγαπά ιδιαίτερα τις ιστορίες για ένα πιθανό αυτοκίνητο της Apple, με προβλέψεις για το πότε θα κυκλοφορήσει, με πολύ λίγες πληροφορίες για να το υποστηρίξουν. Μην με παρεξηγήσετε; Απολαμβάνω τις φήμες και τις εικασίες όσο και ο επόμενος τύπος, αλλά φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η Apple παραμένει σιωπηλή για όλο αυτό το θέμα παρά τα χρόνια εικασιών. Αλλά ίσως λιγότερο περίεργο όταν συνεχίζει να οδηγεί στην άνοδο των μετοχών τους.

Μια σύντομη ιστορία του Apple Car

Τον Απρίλιο, κοίταξα καλά την ιστορία της σχέσης της Apple με την αυτοκινητοβιομηχανία και τις προσπάθειές της να αναπτύξουν κάποιο είδος οχήματος. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι σε ένα σημείο ή άλλο, τουλάχιστον πίσω στο 2014, η Apple ενδιαφέρθηκε να εισχωρήσει στην αυτοκινητοβιομηχανία με μια πρωτοβουλία που ονομάζεται Project Titan. Όχι μόνο ως πάροχος λογισμικού, αλλά ως κατασκευαστής με δικό τους όχημα – είχαν πολλούς σχεδιαστές, μηχανικούς και ηγέτες ομάδων με σημαντική εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ωστόσο, τα χρόνια που ακολούθησαν, η Apple ήταν σαφώς λιγότερο αφοσιωμένη στην αντιμετώπιση των εξόδων, της ταλαιπωρίας και των πιθανών δυσκολιών της κατασκευής των δικών της αυτοκινήτων. Η κατασκευή ενός τηλεφώνου είναι σχετικά απλή, τελικά, σε σύγκριση με κάτι τόσο μεγάλο, πολύπλοκο και πολύπλευρο όσο ένα αυτοκίνητο. Αν μη τι άλλο, η κατασκευή ενός αυτοκινήτου σημαίνει ότι ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα ευρύ φάσμα ομοσπονδιακών κυβερνητικών κανονισμών προκειμένου να πουλήσετε νόμιμα το όχημά σας σε μια συγκεκριμένη χώρα. Ενώ η Apple μπορεί να μην είναι άγνωστη στην αντιμετώπιση των κανονισμών, οι οδηγίες για τηλέφωνα και υπολογιστές δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τους κανονισμούς ασφάλειας, κυκλοφορίας και απόδοσης που διέπουν την αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτή είναι η ερώτηση που βλέπω συχνά τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι «ειδικοί» σχολιαστές να αποφεύγουν: γιατί η Apple θα ήθελε καν να φτιάξει ένα αυτοκίνητο; Το να φτιάχνεις πράγματα δεν είναι φθηνό ή εύκολο. Η κατασκευή ενός φυσικού προϊόντος απαιτεί πόρους, εγκαταστάσεις παραγωγής, διάφορους αγωγούς για εξαρτήματα και υλικά που δεν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας – όλα αυτά τα πράγματα αυξάνονται εκθετικά με την πολυπλοκότητα του προϊόντος σας. Έχοντας αυτό κατά νου, τι πραγματικά έχει να κερδίσει η Apple κατασκευάζοντας ένα όχημα; Είμαι σίγουρος ότι θα πουλούσαν, αλλά θα αντισταθμιζόταν ποτέ το κόστος από τα κέρδη; Είναι κάτι που απλά δεν το βλέπω.

Ένας άντρας εμφανίζεται να αναλύει μετοχές.

Τελευταίοι τίτλοι και ιστορίες Ακόμα, βρισκόμαστε στο τέλος του 2021 με πολλές νέες ιστορίες – δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι αυτές οι ιστορίες για το θρυλικό Apple Car φαίνεται να εμφανίζονται στο τέλος του έτους. Πρόσφατα, το Bloomberg δημοσίευσε δύο ιστορίες, τις οποίες και οι δύο ανέλαβε επίσης το Reuters, αναφερόμενες στην πιθανή ανάπτυξη αυτοκινήτων στην Apple. Το πρώτο εμφανίστηκε στις 5 Νοεμβρίου, όταν το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple προσέλαβε τον Christopher Moore, πρώην μηχανικό της Tesla, για να συμμετάσχει στην ομάδα τους που εργάζεται στο υποτιθέμενο iCar. Στη συνέχεια, μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, στις 18 Νοεμβρίου, το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple πιέζει να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με αυτές τις άλλες ειδήσεις, οι οποίες επικαλούνται «άτομα εξοικειωμένα με το θέμα», αλλά δεν δίνουν πραγματικά ονόματα ή πηγές, η Apple θέλει να αναπτύξει ένα αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι ή πεντάλ. Το εσωτερικό θα είναι σχεδιασμένο με βάση την πλήρη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και δεν θα έχει κανένα είδος χειριστηρίου για χρήση από τον οδηγό. Πέρυσι η προθεσμία ήταν το 2024. τώρα φαίνεται να είναι το 2025 – με τους ειδικούς να λένε ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να δούμε κάποιο είδος iCar μέχρι το 2025, αν και δεν προσφέρουν πραγματικά στοιχεία που να υποστηρίζουν έναν τέτοιο ισχυρισμό.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει και τις δύο αυτές ιστορίες. Φυσικά, αυτό που βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι μετά την αναφορά αυτής της δεύτερης ιστορίας από το Bloomberg, η μετοχή της Apple αυξήθηκε σχεδόν 3% για να πετύχει νέο ρεκόρ. Αστείο πώς φαίνεται να λειτουργεί.

Τι είναι γεγονός και τι μυθοπλασία

Εδώ είναι η πραγματικότητα: υπάρχουν ακόμα ελάχιστα στοιχεία ότι η Apple αναπτύσσει ένα πραγματικό αυτοκίνητο που θέλει να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να κατασκευάσει. Μέχρι στιγμής, όλα τα στοιχεία που έχουμε δει δείχνουν ότι η ανάπτυξη της εταιρείας επικεντρώνεται στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αυτό περιλαμβάνει έναν αρκετά μεγάλο στόλο από τροποποιημένα SUV της Lexus που έχουν εντοπιστεί με επιπλέον αισθητήρες δεμένους εξωτερικά σε δημόσιους δρόμους. Ενώ είναι πιθανό η Apple να σχεδιάζει το δικό της αυτοκίνητο, οι περισσότερες φήμες έχουν δείξει ότι η Apple προσπαθεί να βρει μια υπάρχουσα αυτοκινητοβιομηχανία για να κατασκευάσει η ίδια το όχημα.

Κάτι άλλο που είναι γνωστό είναι ότι η Apple έχει προσλάβει άτομα με εμπειρία από την αυτοκινητοβιομηχανία, συγκεκριμένα άτομα με εμπειρία στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αυτό είναι το κλειδί για αυτές τις ιστορίες – τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει κυνηγήσει μηχανικούς λογισμικού και τεχνικούς που εργάζονται στον αυτοματισμό οχημάτων. Συνήθιζαν με μηχανικούς και σχεδιαστές αυτοκινήτων, αλλά δεν το έχουμε δει να συμβαίνει εδώ και χρόνια. Αυτή είναι μια σημαντική διάκριση και μια διάκριση που πολύ συχνά παραβλέπεται καθώς τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αγωνίζονται για να είναι τα επόμενα που θα αναφέρουν ένα αυτοκίνητο της Apple που, από ό,τι με αφορά, μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Ένα φουτουριστικό αυτοοδηγούμενο όχημα φαίνεται από το πλάι.

Θα υπάρχει αυτοκίνητο Apple;

Δεν μπορώ να πω οριστικά, “Όχι, δεν θα υπάρξει ποτέ αυτοκίνητο της Apple!” Αν το κάνω, τότε δεν είμαι καλύτερος από τους ειδήμονες που δεν μπορούν να αφήσουν τους εαυτούς τους να πετάξουν στατιστικές προβλέψεις και κατασκευασμένες ημερομηνίες για το τι υποθέτουν ότι θα είναι όταν κυκλοφορήσει ένα iCar. Φυσικά, δεν πρόκειται να το πω αυτό – οι μόνοι άνθρωποι που γνωρίζουν αν θα υπάρξει αυτοκίνητο Apple είναι οι άνθρωποι στην κορυφή της Apple. Αλλά ακόμη και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα γιατί αυτό φαίνεται να αλλάζει κάθε χρόνο – αυτό που εργάστηκε το 2014 δεν είναι μάλλον τίποτα που βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα.

Ωστόσο, με βάση όλα όσα έχω διαβάσει και τι έχει νόημα για μένα, η Apple ενδιαφέρεται πολύ για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αν ήμουν άνθρωπος του στοιχήματος, θα έβαζα χρήματα στην Apple θέλοντας να είμαι ο ηγέτης στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αυτό σημαίνει λέιζερ, ραντάρ, κάμερες και – το πιο σημαντικό – λογισμικό για να λειτουργήσουν όλα. Αυτό αναπτύσσει η Apple, από ό,τι με αφορά, και πού βάζουν τα χρήματά τους.

Η δύναμη της μάρκας

Η Apple έκανε πολύ καλά για να γίνει ηγέτης της αγοράς όσον αφορά τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και έχει γίνει μια μάρκα με ισχυρή παρουσία και αναγνώριση. Μπορείτε ήδη να δείτε το λογισμικό τους να λειτουργεί στα οχήματα – βρείτε μου ένα νέο αυτοκίνητο που δεν καυχιέται ότι υποστηρίζει το Apple CarPlay (συχνά ασύρματο Apple CarPlay αυτές τις μέρες). Το επόμενο βήμα σε αυτό είναι κάτι με ένα τόσο απλό και πιασάρικο όνομα όπως το “Apple Go” ή παρόμοιο, το οποίο θα είναι ένα πακέτο λογισμικού και υλικού αυτόματης οδήγησης που πωλούν σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η GM, η Ford και τα μεγάλα ονόματα στο εξωτερικό.

Αυτό θα είναι ένα προϊόν που αναζητούν οι άνθρωποι σε ένα όχημα: δεν μας ενδιαφέρει το BlueCruise ή το Ultra Cruise ή οτιδήποτε άλλο. Θα αναζητήσουμε ένα όχημα με την ετικέτα “Apple Go”, που σημαίνει ότι θα μπορούμε να το καλέσουμε χωρίς κόπο με το Apple Watch, το iPhone και οτιδήποτε άλλο έχουμε εκείνη τη στιγμή. Συγχρονίζεται τέλεια με τις ζωές και τις συνήθειες των χρηστών προϊόντων Apple – λογισμικό αυτόνομης οδήγησης που εξετάζει το ημερολόγιό σας iCloud και σας μεταφέρει στην εργασία, τις συσκέψεις και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σας χωρίς μη αυτόματη εισαγωγή. Αυτό θα τους έκανε σημαντικό παράγοντα στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ θα επέτρεπε σε άλλες εταιρείες να χειριστούν τη σκληρή δουλειά της κατασκευής ενός αυτοκινήτου. Φυσικά, απλώς εικασίες όπως όλοι οι άλλοι, αλλά τουλάχιστον δεν σας λέω ημερομηνία πότε θα κυκλοφορήσει (2025,

Leave a Comment