Κοιτάζοντας μπροστά στο BMW i4 του 2021

Παρόλο που η BMW εξακολουθεί να είναι αρκετά κλειστή σχετικά με το επερχόμενο i4 στο οποίο εργάζονται, ορισμένες λεπτομέρειες έχουν ξεφύγει πίσω από τους τοίχους της. Έχουμε μερικές ενοχλητικές ματιές για το πώς θα μοιάζει και μερικές προδιαγραφές που έχουν κυκλοφορήσει. Πέρα από αυτό, υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με το τι θα προσφέρει το BMW i4 όταν κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, και σκέφτηκα να συμμετάσχω στη διασκέδαση και να κάνω εικασίες μακριά. Κανονικά θα περνούσα τον χρόνο μου κοιτάζοντας μεταχειρισμένα προς πώληση ή άλλες επιλογές εντός του προϋπολογισμού μου, αλλά σήμερα ζω επικίνδυνα!

Ας δούμε λοιπόν το επερχόμενο BMW i4 2021 και ας δούμε τι θα προσφέρει. Λάβετε υπόψη ότι θα υπάρξουν μερικές καλύτερες εικασίες εδώ με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν οπωσδήποτε να αποδειχθούν ότι θα χάσουν το σημάδι ή θα διαφέρουν από αυτό που βλέπουμε την επόμενη χρονιά. Σε γενικές γραμμές, όμως, χρησιμοποιώ αρκετά αξιόπιστες πληροφορίες και δεν θα προβάλω κανέναν άγριο ισχυρισμό (όχι, το i4 δεν θα έχει πηγή τροφοδοσίας Mr. Fusion, ακόμα περιμένουμε αυτήν).

BMW i4 2021 – Τα βασικά

Ας ξεκινήσουμε με αυτό που έχουμε να κάνουμε εδώ: Το BMW i4 του 2021 θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό τετράθυρο σεντάν που αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος. Αν και δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW, πολλοί αναζητούν το i4 για μια γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει, αντί για αυτό που έχουμε ήδη δει. Η BMW έχει θέσει ως στόχο να διαθέτει τουλάχιστον 12 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα προς πώληση έως το 2025 – οπότε ο χρόνος τρέχει για να φτάσουν εκεί. Το i4 φαίνεται να είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να το δούμε μαζί, γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δουν τι έχει να προσφέρει.

Με το i4, η BMW φαίνεται να έρχεται αντιμέτωπη με την Tesla και την Audi, προσφέροντας έναν σημαντικό ανταγωνιστή στο Model 3 και το e-Tron GT από αυτούς τους κατασκευαστές. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ανταγωνίζεται αυτό το είδος πολυτελών EV και τι κάνει στην αγορά γενικότερα. Καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται πιο προσιτά και η ιδέα ενός αμιγώς ηλεκτρικού μέλλοντος για κάθε οδηγό γίνεται πιο ρεαλιστική, το φαινόμενο της πτώσης από τα πολυτελή αυτοκίνητα στην κορυφή θα είναι αναμφίβολα διασκεδαστικό.

BMW i4 2021 – Ο κινητήρας

Ένα μπεζ BMW i4 2021 περνάει μπροστά από ένα γκρεμό με τον ήλιο να δύει πίσω του.
Ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ο κινητήρας του BMW i4 2021 θα αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς ελέγχου και θα δημιουργήσει τις βάσεις για το τι έχει να προσφέρει αυτό το αυτοκίνητο. Ενώ η BMW δεν έχει αποκαλύψει κάθε λεπτομέρεια για το τι θα συσκευάσει το i4 όταν κυκλοφορήσει, έχουμε στην πραγματικότητα μια πολύ καλή εικόνα του κινητήρα του. Ένας ηλεκτροκινητήρας θα παράγει 530 ίππους για μια πολύ δυνατή και γρήγορη διαδρομή με μια μπαταρία που θα προσφέρει μια εξαιρετική συνολική εμπειρία.

Η λέξη που κυκλοφορεί είναι ότι η τρέχουσα εκτίμηση λέει ότι το i4 θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 370 μίλια με πλήρη φόρτιση. Η μεγάλη προειδοποίηση με αυτό, ωστόσο, είναι ότι αυτή η εκτίμηση και οι πληροφορίες προέρχονται από ευρωπαϊκές δοκιμές, οι οποίες είναι συνήθως πολύ πιο γενναιόδωρες από τις δοκιμές και τους υπολογισμούς μας EPA που λαμβάνουμε εδώ στις ΗΠΑ. Με άλλα λόγια: μην περιμένετε να δείτε το “370 μίλια εμβέλειας” να διαφημίζεται εδώ – αλλά σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο από 300 μίλια. θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πόσο μεγαλύτερο.

Γνωρίζουμε ότι η μπαταρία στο BMW i4 2021 θα είναι πολύ ισχυρή και γρήγορη στη φόρτιση, με εφικτή φόρτιση 80% σε μόλις 35 λεπτά. Μια γρήγορη φόρτιση 6 λεπτών στον σωστό σταθμό παραγωγής ενέργειας θα σας προσφέρει περισσότερα από 60 μίλια αυτονομίας. Με άλλα λόγια: πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για πρακτική χρήση, το οποίο θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε για μεγάλα ταξίδια και για να μετακινηθείτε στην πόλη εξίσου εύκολα. Η BMW έχει πει ότι μπορεί να φτάσει από τα 0-60 μίλια/ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα – αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό είναι συντηρητικό. Η πραγματική επιτάχυνση από τον κινητήρα των 530 ίππων θα πρέπει να είναι ακόμη πιο γρήγορη από αυτή και το i4 έχει τελική ταχύτητα βόρεια των 120 μίλια/ώρα.

BMW i4 2021 – Εσωτερικά χαρακτηριστικά

Οι λεπτομέρειες για το εσωτερικό του BMW i4 2021 είναι απογοητευτικά σπάνιες – αυτή είναι μια πτυχή του επερχόμενου αυτοκινήτου που η BMW κατάφερε να κρατήσει καλά κρυμμένο. Μπορείτε λίγο πολύ να στοιχηματίσετε ότι έχει μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά διαθέσιμα για να ανταγωνιστεί τα άλλα πολυτελή ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα. Περιμένετε ένα ευρύχωρο εσωτερικό καθώς είναι ένα σεντάν, με δέρμα και υλικά υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια πολυτελή και άνετη εμπειρία.

Μπορείτε επίσης να περιμένετε την καλύτερη τεχνολογία που μπορεί να σκεφτεί η BMW για να τη συσκευάσει. Αυτό σημαίνει μεγάλη οθόνη infotainment, πιθανώς ψηφιακή οθόνη προγράμματος οδήγησης και παρόμοια χαρακτηριστικά. Ένα απίστευτο ηχοσύστημα είναι σχεδόν μια εγγύηση, και πιθανότατα θα υπάρξουν μερικές εκπλήξεις εκεί για να διατηρήσουν τον ανταγωνισμό.

BMW i4 2021 – Το εξωτερικό

Εκτός από το concept art, έχουν κυκλοφορήσει και κάποιες κατασκοπευτικές λήψεις και κάποιες επίσημες εικόνες, αλλά όλες είναι περιορισμένες. Οι εικόνες που έχουμε δει περιλαμβάνουν κάποιο καμουφλάζ, επομένως δεν έχουμε καν μια πλήρη, απεριόριστη θέα του BMW i4 στην άγρια ​​φύση. Σε γενικές γραμμές, δεν έχει τρελά σχέδια ή περίεργες λεπτομέρειες, αν και αυτό που είδαμε έχει κάποια «φουτουριστικά» στοιχεία πεταμένα για τα καλά. Περιμένω ότι θα κάνει μια δήλωση και κανείς δεν θα το μπερδέψει με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στο δρόμο – αλλά μην περιμένετε μια σεντάν έκδοση του Cybertruck.

BMW i4 2021 – Επιλογές ασφαλείας

Είναι ασφαλές στοίχημα ότι το i4 θα έχει επίσης ένα μεγάλο σύνολο τυπικών και διαθέσιμων χαρακτηριστικών ασφαλείας. Πράγματα όπως η προειδοποίηση μπροστινής σύγκρουσης, το σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου και η υποβοήθηση στάθμευσης εμπρός και πίσω είναι αρκετά πιθανά. Θα περίμενα επίσης τεχνολογία προειδοποίησης πεζών, υποβοήθηση λωρίδας κυκλοφορίας και παρόμοια χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν η BMW θα συσκευάσει κάτι για να ανταγωνιστεί την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για την οποία είναι τόσο γνωστή η Tesla. Νομίζω ότι μπορεί να πάει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και εξαρτάται από το αν η BMW έχει κάτι αξιόπιστο στην τσέπη της για αυτό ή όχι. Εάν η αυτόνομη ή ημιαυτόνομη οδήγηση δεν είναι στο i4 στην κυκλοφορία, είναι ασφαλές στοίχημα ότι θα είναι σε μελλοντική έκδοση.

BMW i4 2021 – Έκδοση και Τιμή

Μιλώντας για το λανσάρισμα του BMW i4 – πότε μπορούμε να το περιμένουμε; Μέχρι στιγμής, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2021, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε την εξοικονόμηση τώρα. Το πότε ακριβώς θα το δούμε του χρόνου είναι άγνωστο, αλλά φαντάζομαι ότι θα κυκλοφορήσει αργά το φθινόπωρο ή αργά το καλοκαίρι. Δεν έχει δοθεί τιμή για το i4, αν και όλοι προβλέπουν ότι θα ξεκινήσει κάπου γύρω στα $50.000. Αυτό φαίνεται σαν μια αρκετά ασφαλής εκτίμηση, αν και φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν ορισμένες επιλογές και διαθέσιμες λειτουργίες που θα ωθήσουν γρήγορα την τιμή ακόμη υψηλότερα.

Το BMW i4 του 2021 φαίνεται καλό μέχρι στιγμής. Ακόμα κι αν αυτό το νεότερο μοντέλο δεν είναι στο εύρος τιμών σας, μπορεί να είναι διασκεδαστικό να κοιτάξετε γύρω σας και να δείτε τι υπάρχει στο κατάστημα. Αλλά αν είστε στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προς πώληση λόγω του προϋπολογισμού σας, ίσως θελήσετε να δείτε μια BMW X4 του 2015 ή μια BMW Σειρά 5 του 2016. Και τελικά, θα είναι διαθέσιμα μεταχειρισμένα μοντέλα i4. απλά σε περιμένει.

Leave a Comment