Κάντε το καλύτερο για το αυτοκίνητό σας και κάντε μια γρήγορη αλλαγή λαδιών

Η αλλαγή λαδιών στο όχημά σας είναι μια υποχρεωτική διαδικασία για όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Τίποτα δεν κάνει περισσότερο για να κρατήσει το όχημά σας σε λειτουργία, διατηρώντας τον κινητήρα σας λιπασμένο και τίποτα δεν χρειάζεται τόση κατάχρηση όσο το λάδι κινητήρα σας. Η αλλαγή λαδιών κάθε δύο μήνες είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε την καλύτερη δυνατή απόδοση του οχήματός σας. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι αλλαγές λαδιών είναι ένα από τα καλύτερα μέτρα προληπτικής συντήρησης που μπορείτε να κάνετε για το όχημά σας.

Η διαδικασία αλλαγής λαδιού

Όταν ένας τεχνικός αλλάζει το λάδι στο αυτοκίνητό σας, αφαιρεί το παλιό λάδι από τον κινητήρα και αντικαθιστά το φίλτρο. Το παλιό λάδι μπορεί να περιέχει επιβλαβή σωματίδια και υπολείμματα που μπορεί να βλάψουν και να φθείρουν πρόωρα τον κινητήρα σας. Όταν το παλιό λάδι αντικαθίσταται με φρέσκο, καθαρό λάδι, αυτό διασφαλίζει ότι ο κινητήρας σας παραμένει καθαρός και απαλλαγμένος από οποιαδήποτε από αυτές τις επιβλαβείς ουσίες.

Η αλλαγή του φίλτρου είναι επίσης σημαντικό μέρος της σωστής αλλαγής λαδιού. Το φίλτρο λαδιού σας χρησιμεύει για να φιλτράρει τυχόν μεγαλύτερα κομμάτια ή σκληρά ιζήματα που μπορούν να βλάψουν την αντλία λαδιού σας είναι τρομακτικές επιφάνειες που αυξάνουν την τριβή και τη θερμότητα του κινητήρα. Όταν αυτά τα σωματίδια και τα ιζήματα γεμίζουν το φίλτρο λαδιού, μειώνεται η ικανότητά του να συνεχίσει να παρέχει προστασία ενώ αυξάνει την εργασία που πρέπει να κάνει η αντλία λαδιού σας.

Το να βεβαιωθείτε ότι τόσο το λάδι όσο και το φίλτρο λαδιού σας αλλάζουν τακτικά είναι ένα φθηνό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημά σας που διασφαλίζει ότι ορισμένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα προστατεύονται.

Τα οφέλη της αλλαγής λαδιού

Το καθαρό λάδι είναι απαραίτητο για τον κινητήρα γιατί με την πάροδο του χρόνου το λάδι μπορεί να διασπαστεί και να μειώσει τις λιπαντικές του ιδιότητες. Το νέο λάδι θα λιπαίνει σωστά τον κινητήρα, θα απορροφά τη θερμότητα και θα επιτρέπει στα κινούμενα μέρη να λειτουργούν ομαλά μεταξύ τους. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση του κινητήρα με πιο ομαλή και αθόρυβη οδήγηση.

Όταν το αυτοκίνητό σας αρχίζει να καίει παλιό, βρώμικο λάδι, παράγει περισσότερες επιβλαβείς εκπομπές που θα πάνε στην ατμόσφαιρα. Η αντικατάσταση του παλιού λαδιού, με καθαρό, φρέσκο ​​λάδι, μειώνει τη συσσώρευση θερμότητας και μειώνει την πιθανότητα το αυτοκίνητό σας να αρχίσει να καίει το λάδι, παράγοντας έτσι λιγότερες εκπομπές ρύπων.

Τέλος, η τακτική αλλαγή λαδιού θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα σας. Εάν ένα αυτοκίνητο δεν κάνει την απαραίτητη αλλαγή λαδιών κάθε λίγους μήνες, θα παραμορφώσει και θα φθείρει τα εξαρτήματα του κινητήρα στο όχημά σας – με αποτέλεσμα τελικά την πλήρη αλλαγή του κινητήρα. Λάβετε μια γρήγορη αλλαγή λαδιού και εξοικονομήστε πολλούς πονοκεφάλους, ταλαιπωρία και χρήματα.

Πότε πρέπει να αλλάξετε το λάδι;

Ανάλογα με το έτος του αυτοκινήτου που διαθέτετε, οι περισσότεροι τεχνικοί θα σας συστήσουν να αλλάζετε το λάδι του κινητήρα σας τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες. Για όσους έχουν συνήθειες οδήγησης που είναι λίγο πιο δύσκολες στο όχημά σας – όπως η μεταφορά βαριών φορτίων ή η οδήγηση σε εξαιρετικά ζεστές συνθήκες – οι περισσότεροι θα προτείνουν να αλλάζετε το λάδι του αυτοκινήτου σας μία φορά κάθε τρεις μήνες.

Τα οφέλη του τμήματος εξυπηρέτησης

Όταν λαμβάνετε μια γρήγορη αλλαγή λαδιού σε έναν αντιπρόσωπο ή άλλο τμήμα σέρβις, υπάρχουν πολλά οφέλη που αποκομίζετε εκτός από την αλλαγή λαδιών σας. Κατά τη διαδικασία αλλαγής λαδιών, πολλοί αντιπρόσωποι θα πραγματοποιήσουν μια ολοκληρωμένη επιθεώρηση του αυτοκινήτου σας και θα βεβαιωθούν ότι όλα τα εξαρτήματα και τα εξαρτήματα του οχήματός σας λειτουργούν σωστά. Εάν βρουν οτιδήποτε κατεστραμμένο ή χρήζει επισκευής στο όχημα, θα πρέπει να ενημερωθείτε αμέσως με μια προσφορά. Αυτή η επιθεώρηση διασφαλίζει ότι το όχημά σας θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά για τα επόμενα χρόνια και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε τη βέλτιστη απόδοση στο όχημά σας.

Επιπλέον, τα περισσότερα τμήματα σέρβις διαθέτουν υπέροχα λόμπι όπου μπορείτε να καθίσετε και να χαλαρώσετε κατά τη γρήγορη αλλαγή λαδιών. Καφές, νερό, σνακ και μια ποικιλία ψυχαγωγίας είναι συνήθως αυτά που μπορείτε να περιμένετε όσο περιμένετε το όχημά σας.

Κόστος για γρήγορες αλλαγές λαδιών

Οι περισσότερες γρήγορες αλλαγές λαδιών βασίζονται στη μάρκα και το μοντέλο του οχήματός σας. Συνήθως, μπορείτε να περιμένετε μια αλλαγή λαδιού να κοστίζει από 25 έως 50 $. Εάν θέλετε να μάθετε τον ακριβή ρυθμό αλλαγής λαδιών σας, σας συνιστούμε να καλέσετε τον τοπικό αντιπρόσωπο ή το τμήμα σέρβις για μια ακριβή προσφορά.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει αλλαγή λαδιών;

Ευτυχώς, η αλλαγή λαδιού είναι συνήθως μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Οι περισσότερες γρήγορες αλλαγές λαδιών διαρκούν από 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πού βρίσκεστε στην ουρά, και μπορείτε να περιμένετε να είστε στο δρόμο σας σε ελάχιστο χρόνο. Συνιστούμε να καλέσετε εκ των προτέρων για να κλείσετε ένα ραντεβού για να αποφύγετε επιπλέον χρόνο αναμονής και να μπείτε και να βγείτε από την πόρτα και να επιστρέψετε στη μέρα σας όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Εξυπηρέτηση πελατών στον τοπικό σας αντιπρόσωπο

Οι αλλαγές λαδιών, αν και μερικές φορές δυσκίνητες, είναι απαραίτητο συστατικό της συντήρησης του αυτοκινήτου. Εάν θέλετε μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία, με χαμηλό κόστος, να πάτε στον τοπικό αντιπρόσωπο είναι μια εξαιρετική ιδέα. Θα έχουν πιστοποιημένους και καλά εκπαιδευμένους τεχνικούς, ένα εξαιρετικό λόμπι και θα κάνουν δωρεάν έλεγχο του οχήματός σας για να διασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Η εξυπηρέτηση πελατών θα είναι η πρώτη τους προτεραιότητα και μπορείτε να περιμένετε ότι εσείς και το όχημά σας θα είστε σε καλά χέρια.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και φροντίστε να αλλάζετε το λάδι σας κάθε λίγους μήνες και να δίνετε προσοχή στο ταμπλό σας για αυτήν την προειδοποίηση χαμηλής τιμής λαδιού. Η γρήγορη αλλαγή λαδιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά για τα επόμενα χρόνια. Είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία και το κόστος είναι συνήθως λογικό και προσιτό, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το αναβάλετε ή να μην το κάνετε. Κάντε τη γρήγορη αλλαγή λαδιών σας, τακτικά και με έναν αξιόπιστο αντιπρόσωπο και βεβαιωθείτε ότι απομένουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα στο όχημά σας.

Leave a Comment