Θέλουν να κάνουν ΤΙ με την Camaro;! (& Άλλες ειδήσεις)

Annnnd επιστρέφουμε…Το AutoInfluence ξεκινάει τον Μάιο με όλα τα νέα του αυτοκινήτου σας. Αλλά μην ανησυχείς. Υποσχόμαστε ότι θα κρεμάσουμε την πόρτα όταν τελειώσουμε εδώ (είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, αφού ξεχάσαμε να πούμε γεια στη μαμά σου στο επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας…)

Φορντ / Λίνκολν

Αυτή την εβδομάδα, η Ford ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με τον κολοσσό λιανικής Amazon, όπου οι επιλέξιμοι ιδιοκτήτες Ford και Lincoln που είναι συνδρομητές στο Amazon Prime μπορούν να παραδίδουν τα οχήματά τους με ασφάλεια. Η υπηρεσία θα προσφέρεται σε οχήματα Ford (2017 και νεότερα) και οχήματα Lincoln (2018 και νεότερα) εξοπλισμένα με τις εφαρμογές FordPass και Lincoln Connect. Συνδέοντας έναν λογαριασμό Amazon Prime με την εφαρμογή, οι χρήστες λαμβάνουν μια ειδοποίηση για οποιαδήποτε εκκρεμή παράδοση.

Στη συνέχεια, μπορούν να εγκρίνουν την παράδοση, να παραχωρήσουν (ή να μπλοκάρουν) την πρόσβαση και θα λάβουν μια ειδοποίηση ότι το όχημα έχει ασφαλιστεί ξανά. Προτεινόμενη ως εναλλακτική λύση στις παραδόσεις χωρίς επίβλεψη στο σπίτι, όπου μπορεί να υπάρχει εγγενής κίνδυνος κλοπής ή ζημιάς από τις καιρικές συνθήκες, αυτή η υπηρεσία «Key by Amazon» διαφημίζεται ως η πρώτη από τις πολλές ασφαλείς υπηρεσίες θυρωρείου που έρχονται ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας συνδεσιμότητας οχημάτων. Και φαίνεται ότι τα πλυντήρια αυτοκινήτων κατά παραγγελία (συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού καθαρισμού και της λεπτομέρειας) είναι προ των πυλών.

Και μιλώντας για το FordPass, η πρόσφατα διορισθείσα Chief Customer Experience Officer της εταιρείας, Elena Ford, το παρουσιάζει ως μέρος της νέας στρατηγικής της για την εδραίωση μακροπρόθεσμης αφοσίωσης στην επωνυμία. Το FordPass, για παράδειγμα, έχει σχεδιαστεί για να «ενισχύει την εμπειρία του πελάτη δημιουργώντας μια ενιαία φορητή πλατφόρμα όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να παρακολουθούν τα οχήματά τους, να βρίσκουν θέσεις στάθμευσης ή να κάνουν κρατήσεις υπηρεσιών».

Η Ford επεκτείνει επίσης την εμβέλεια της υπηρεσίας Mobile Service Pilot, η οποία (όπως οι παραδόσεις και τα πλυντήρια αυτοκινήτων της Amazon) παρέχει την ευκολία της επιτόπιας συντήρησης του οχήματος και της εύκολης συντήρησης, που διευκολύνεται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας. Σύμφωνα με τη Ford, “Η εμπειρία του πελάτη είναι ο πιο σημαντικός τομέας στον οποίο μπορούμε να επενδύσουμε για να γίνουμε η πιο αξιόπιστη εταιρεία στον κόσμο. Το πραγματικό μέτρο της επιτυχίας μας ως εταιρεία είναι η διατήρηση της πίστης των πελατών με την πάροδο του χρόνου.

Αλλά πόσο μακριά φτάνει η πίστη; Τα πρωτοσέλιδα ειδήσεων σε όλη τη χώρα την περασμένη εβδομάδα μοιράστηκαν την ανησυχητική ιστορία ενός άνδρα από τη Βιρτζίνια που συνελήφθη επειδή πυροβόλησε δύο άτομα (το ένα από τα οποία μαχαίρωσε επίσης) σε μια συζήτηση σχετικά με το ποιο ήταν καλύτερο: Ford ή Chevy. Αν και αυτού του είδους οι συζητήσεις δεν είναι κάτι καινούργιο – και η αστυνομία έχει υποδείξει την πιθανή επίδραση αλκοόλ ή/και ναρκωτικών – το γεγονός ότι ο 56χρονος Μαρκ Τέρνερ θα έβλαψε τόσο τη φίλη του όσο και τον γιο της για ένα τόσο ασήμαντο θέμα είναι μια καλή υπενθύμιση ότι η πίστη είναι καλή, αλλά υπάρχει ακόμα ένα όριο στο πόσο μακριά μπορεί να φτάσει.

GM / Chevy / GMC

Η General Motors αναγνωρίστηκε από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος αυτή την εβδομάδα, κερδίζοντας την 29η θέση στην εθνική λίστα των 100 κορυφαίων χρηστών πράσινης ενέργειας της EPA. Η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία στη λίστα, η GM επικροτήθηκε για τη χρήση πηγών φυσικού αερίου, αιολικής και ηλιακής ενέργειας από χωματερές, ύψους 430 εκατομμυρίων κιλοβατώρων. Περίπου ισοδύναμη με την ετήσια κατανάλωση ενέργειας 40.000 αμερικανικών σπιτιών, η χρήση αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της ενέργειας που καταναλώνεται στις δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ.

Και αυτή την εβδομάδα, η GM επιβεβαίωσε τις μακροχρόνιες φήμες ότι θα επιδίωκε τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού pick-up, αν και μένει να επιβεβαιωθεί εάν η προσφορά θα εμπίπτει στο έμβλημα της Chevy, της GMC ή και των δύο. Η συζήτηση δεν είναι κάτι καινούργιο, με προηγούμενα σχόλια για την πρόθεση της εταιρείας να οικοδομήσει ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον. Αλλά με τους Rivian και Tesla να ηγούνται της επιβάρυνσης, και την πολυδιαφημισμένη εξέλιξη των EV της Ford, η GM μπορεί σίγουρα να επικριθεί ότι περίμενε τόσο πολύ για να δώσει την επιβεβαίωση.

Σε μια ενδιαφέρουσα υποσημείωση για τη γκάμα φορτηγών της GM, εμφανίστηκαν κατασκοπευτικές λήψεις ενός ελαφρώς καμουφλαρισμένου Silverado HD 2020 — που έφερε τόσο την πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών MutliPro όσο και το κουτί CarbonPro που ήταν αποκλειστικά στη Sierra μέχρι τώρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα θα φτάσουν στον διάδρομο στο Silverado 2020; Η απάντηση θα έρθει με τον καιρό…

Μιλώντας για αλλαγές της GM για το 2020, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχουν μερικές λιγότερες επιλογές για πετρελαιοκίνητα τετρακίνητα crossover που διατίθενται στην αγορά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο το Chevy Equinox όσο και το GMC Terrain θα ρίξουν το AWD το επόμενο έτος, τουλάχιστον στη διαμόρφωση turbodiesel που πλέον θα είναι μόνο προσθιοκίνητο.

Και η Chevy επικροτήθηκε από αρκετούς παραδοσιακούς της Camaro στην αποκάλυψή τους για το Camaro SS 2020, η οποία εξετάζει ορισμένα διχαστικά χαρακτηριστικά της ενημέρωσης του 2019 που είχαν αντιμετωπιστεί με ανάμεικτες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, η μπροστινή όψη της γκάμας της περασμένης χρονιάς περιλάμβανε μια αντίθετη μαύρη μπάρα που κοσμούσε το έμβλημα του παπιγιόν. Για το 2020, η εγκάρσια μπάρα θα αποκατασταθεί στο χρώμα του αμαξώματος και η μύγα θα τοποθετηθεί κεντρικά στη γρίλια. Αλλά ποιος έχει δύο αντίχειρες και πραγματικά έναν Εκτιμημένο Chevy προσπάθεια να δοκιμάσει κάτι επιθετικό και νέο; Αυτός ο τύπος…

Τώρα, έχουμε μιλήσει πολύ για το C8 Corvette μεσαίου κινητήρα τον περασμένο χρόνο, αλλά όποιος ενδιαφέρεται για ένα (για την ιδιοκτησία ή ακόμα και για test drive) ίσως χρειαστεί να κάνει λίγη δέουσα επιμέλεια για να βρει έναν αντιπρόσωπο που τα έχει στοκ. Για να γίνει αυτό, οι αντιπρόσωποι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις είτε ως αντιπρόσωπος “Corvette” ή “Signature Corvette”.

Αυτό απαιτεί μια ελάχιστη επένδυση 5.000 $ για να φιλοξενήσει την αγορά εκπαιδευτικού υλικού, μια πιστοποιημένη εκπαίδευση στο Λας Βέγκας και ειδικά εργαλεία που απαιτούνται για το σέρβις του οχήματος. Προσφέρεται επίσης η συμμετοχή στο C8 Mobile Tour, όπου ειδικοί εγκεκριμένοι από το εργοστάσιο επισκέπτονται την αντιπροσωπεία με ένα ζευγάρι νέων C8 ‘Vettes για εκπαίδευση και παραγγελίες βοήθειας. Τούτου λεχθέντος, το τελευταίο κοστίζει στους λιανοπωλητές 16 γραμμάρια για μια μέρα ή 25 γραμμάρια για δύο.

FCA / Jeep

Για τους θαυμαστές της FCA όπως εγώ, επικρατούσε ανησυχητική ησυχία στις μπροστινές όψεις των Dodge, RAM και Jeep αυτή την εβδομάδα [ο Zach γελάει μανιακά]. Τούτου λεχθέντος, μερικές κατασκοπευτικές λήψεις ενός καμουφλαρισμένου pickup τραβήχτηκαν αυτή την εβδομάδα και (ενώ κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι το όχημα ήταν RAM 1500) άλλοι προτείνουν ότι μπορεί να ήταν ένα δοκιμαστικό μουλάρι για το Grand Wagoneer, επί του παρόντος προγραμματισμένο για το 2021. Επειδή το SUV :ni πλήρους μεγέθους θα κατασκευαστεί στο ίδιο εργοστάσιο με τη RAM 1500, αυτό δεν αποτελεί πραγματική έκπληξη. Αλλά έχει κόσμο να μιλά για την πιθανότητα το πλαίσιο του Wagoneer να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τη μνήμη RAM, αν και με την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση που θίξαμε προηγουμένως.

Toyota

Αυτή την εβδομάδα υπήρχαν αρκετοί τίτλοι γύρω από τον Aaron Morvant, τον ιδιοκτήτη ενός Toyota Tundra του 2007 που μόλις έγινε το δεύτερο Million Mile Tundra στον κόσμο. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία είναι ότι και τα δύο επταψήφια οχήματα βασίζονται στη Λουιζιάνα και εξυπηρετούνται από τον Greg LeBlanc Toyota. Τούτου λεχθέντος, ξεκινάμε μια πισίνα εδώ στο γραφείο σχετικά με το τρίτο Million Mile Tundra και αν είναι ή όχι από τη Λουιζιάνα. Θέλει κανείς άλλος σε αυτή τη δράση;

Και η Toyota ανακοίνωσε πρόσφατα μια σειρά από αναβαθμίσεις που μπορείτε να απολαύσετε χάρη στο υβριδικό Toyota Prius Prime 2020. Τέτοιες ενημερώσεις περιλαμβάνουν (i) την προσθήκη ενός πέμπτου καθίσματος για αυξημένη άνεση (ii) τυποποίηση της συμβατότητας Apple CarPlay, SiriusXM και Amazon Alexa (iii) και τη συμπερίληψη δύο θυρών USB στην πίσω καμπίνα, εκτός από κάποια καλλυντικά και άνεση τσιμπήματα που βοηθούν στην υποστήριξη του εικοσάχρονου αγαπημένου σε αυτούς τους πιο ανταγωνιστικούς καιρούς.

Honda/Acura

Η Honda και η Acura ανακοίνωσαν την ανάκληση 94.000 οχημάτων λόγω προβλημάτων με τους ιμάντες χρονισμού, αφού ηχήθηκαν προειδοποιητικές σειρήνες από 15 ξεχωριστές αξιώσεις εγγύησης. Αν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ατυχήματα που να σχετίζονται με το πρόβλημα, ο κίνδυνος ζημιάς στον κινητήρα (ειδικά όταν βρίσκεται σε κίνηση) δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Επομένως, οι κάτοχοι των Honda Odyssey 2019, Honda Pilot 2018-19, Acura MDX 2018-2019, Acura RLX Sport Hybrid 2019 και Acura TLX 2019 θα πρέπει να επιβεβαιώσουν εάν το όχημά τους περιλαμβάνεται ως μέρος της ανάκλησης.

Αλλά σε πιο χαρούμενα νέα, το Acura RDX 2020 έφτασε σε αντιπροσωπείες και εκθεσιακούς χώρους αυτή την εβδομάδα. Με ισχύ από δέκα συνεχόμενους μήνες ρεκόρ πωλήσεων, το πολυτελές SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις έχει περάσει από χρόνια banner, αποσπώντας αμέτρητες διακρίσεις από το Autotrader και το US News and World Report, όπως σε όλους μας αρέσει το Popular Science και το Business Insider. Μέχρι στιγμής, η προσφορά τρίτης γενιάς έχει επίσης το καθεστώς Top Safety Pick+ από το IIHS και βαθμολογία 5 αστέρων από το NHTSA.

Nissan

Το 2020 σηματοδοτεί την 50ή επέτειο του Nissan Z, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η παραλλαγή 370Z Roadster, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά για το έτος μοντέλου 2010, θα καταργηθεί σταδιακά από την πολιτεία για το έτος μοντέλου 2020. Το μέλλον τόσο του Z όσο και του GT-R της Nissan παραμένει στην καλύτερη περίπτωση θολό, αλλά στη NAIAS, ο Chief Product Specialist της Nissan, Hiroshi Tamura, ισχυρίστηκε ότι και τα δύο παραμένουν «πολύ σημαντικά» για τη μάρκα (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

Mazda

Πριν από λίγα λεπτά, είχαμε αναφέρει αλλαγές σε ορισμένα crossover της GM, με τις
επιλογές turbodiesel τετρακίνησης Equinox και Terrain. Τούτου λεχθέντος, παρέχει μια ευκαιρία για το πετρελαιοκίνητο CX-5 της Mazda, σημειώνοντας την ανώτερη ιπποδύναμη και τη ροπή του (παρά την ονομαστικά χαμηλότερη οικονομία καυσίμου).

KIA / Genesis

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή του, το Kia Telluride 2020 συνεχίζει να τυγχάνει αναγνώρισης—αυτή τη φορά από την Ένωση Συγγραφέων Αυτοκινήτων του Τέξας ως μέρος του ετήσιου Roundup, κερδίζοντας τα νεύρα του «CUV of Texas» και «Mid-Size CUV».

Και η Genesis έχει προχωρήσει σε ρεκόρ με τη στρατηγική της επανεμφάνισης, μετά από μια πτώση στις τοποθεσίες franchise καθώς αναδιαρθρώνει το δίκτυο αντιπροσώπων της για να επιτύχει μια αυξημένη εμπειρία λιανικής πολυτελείας. Στις αρχές του 2018, η μάρκα πολυτελείας που ανήκει στην Hyundai είχε 352 τοποθεσίες franchise στις ΗΠΑ, αριθμός που θα έπεφτε στις 178 μέσα σε διάστημα δώδεκα μηνών. Τώρα εκτιμούν ότι θα έχουν ενισχύσει αυτούς τους αριθμούς μέχρι τον Απρίλιο του 2020,

Leave a Comment