Η συνεργασία Mazda-Toyota θα κάνει την Αλαμπάμα την τέταρτη μεγαλύτερη πολιτεία κατασκευής αυτοκινήτων

Ενώ ο τυφώνας Χάρβεϊ μπορεί να έχει προκαλέσει πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων εδώ στις ΗΠΑ, η Mazda και η Toyota στοιχηματίζουν πολλά το 2018. Ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάζεται να κατασκευαστεί κοντά στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, το οποίο όταν είναι πλήρως λειτουργικό το 2021, θα παράγει έως 300.000 οχήματα ετησίως. Ωστόσο, ορισμένοι σχολιαστές έχουν εκφράσει ανησυχία για την κίνηση, λόγω πιθανής έλλειψης εργατικού δυναμικού στην Αλαμπάμα καθώς και πρόσφατων αργών πωλήσεων αυτοκινήτων. Αλλά υπάρχει περισσότερη μέθοδος από τρέλα σε αυτή την επιχείρηση.

Το σχέδιο της Mazda

Ενώ οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν πουλήσει λιγότερα αυτοκίνητα από το Albany της Νέας Υόρκης έως το Anaheim της Καλιφόρνια, τα crossover οχήματα έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις από το 2016-2017. Με αυτό το νέο εργοστάσιο, η Mazda ελπίζει να αυξήσει την παραγωγή του 2018 CX-3 της για να προσελκύσει την αγορά των ΗΠΑ. Οι παραδοσιακές προσφορές της Mazda, δηλαδή ελαφρά σπορ αυτοκίνητα και σεντάν, μειώνονται και οι δύο όσον αφορά τις πωλήσεις. Έτσι, η έγχυση παράδοσης για το 2018 CX-3 της Mazda θα αποδώσει πιθανότατα όταν ανοίξει τελικά το εργοστάσιο.

Ανησυχίες για την πλεονάζουσα χωρητικότητα έχουν επίσης εκφραστεί, αν και τα στελέχη της Mazda είναι αισιόδοξα ότι θα μπορέσουν να αυξήσουν τις πωλήσεις κατά 50.000 οχήματα ετησίως. Η χωρητικότητα του εργοστασίου θα κατανεμηθεί στη μέση μεταξύ του CX-3 της Mazda 2018 και της Corolla 2018 της Toyota.

Ανεξάρτητα από αυτό, μια αυξημένη παραγωγική ικανότητα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παρακμής ενέχει ορισμένους κινδύνους. Παρά την πτώση των πωλήσεων της Mazda κατά 3% από το 2016 έως το 2017, οι ελπίδες της εταιρείας για αυξημένες πωλήσεις, ιδιαίτερα του CX-3 του 2018, καθιστούν το τοπικό εργοστάσιο σημαντικό για τη διάσπαση της αγοράς crossover. Ωστόσο, εάν η ζήτηση για το όχημα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, το εργοστάσιο θα μπορούσε να αποδειχθεί δαπανηρό λάθος για τη Mazda.

Τοπικές επιπτώσεις

Το αν το εργοστάσιο στην Αλαμπάμα θα είναι ευλογία ή βάρος για τα αποτελέσματα της Mazda μένει να φανεί, αλλά οι κρατικοί αξιωματούχοι και οι πολίτες είναι αισιόδοξοι για τον αναμενόμενο αντίκτυπο που θα έχει η εγκατάσταση στην τοπική οικονομία. Εκτιμάται ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας για να παραμείνει λειτουργικό το εργοστάσιο, μόνο περίπου το 4% του συνολικού πληθυσμού της Νέας Υόρκης στο Όλμπανι. Αυτός ο αριθμός θα πρέπει να χρησιμεύσει για να υπογραμμίσει πόσο μεγάλη εταιρεία θα είναι αυτή η νέα εγκατάσταση και η πολιτεία της Αλαμπάμα θα είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της υποδομής που απαιτείται για την επιτυχία της εγκατάστασης.

Ο επίτροπος της κομητείας Limestone Mark Yarbrough είπε στην τοπική θυγατρική του CBS WHNT News ότι η εγκατάσταση θα προσθέσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια στην τοπική οικονομία. Με ποσοστό ανεργίας 3,2 τοις εκατό στην κομητεία, ένα από τα χαμηλότερα στην πολιτεία, το εργοστάσιο της Mazda-Toyota θα δυσκολευόταν ενδεχομένως να βρει το εργατικό δυναμικό που απαιτείται για την εγκατάσταση. Ωστόσο, ο υπουργός Εμπορίου της Αλαμπάμα, Γκρεγκ Κάνφιλντ, είπε ότι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού είναι η μικρότερη ανησυχία της πολιτείας και αναγνώρισε ότι υπάρχουν σχέδια να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου.

Όταν ολοκληρωθεί, το νέο εργοστάσιο της Mazda για το 2018 CX-3 θα κάνει την Αλαμπάμα την τέταρτη μεγαλύτερη πολιτεία όσον αφορά την κατασκευή αυτοκινήτων. Ο αντίκτυπος αυτού δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Η μετακίνηση της Mazda-Toyota στην Αλαμπάμα θα ενισχύσει την επιρροή της τελευταίας εταιρείας στην αγορά των ΗΠΑ, θα βοηθήσει την πρώτη να διατηρήσει την προσφορά ενός από τα οχήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, καθώς και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Διατηρήστε την ορμή

Από τότε που οριστικοποιήθηκε η συνεργασία Mazda-Toyota στα τέλη του 2017, το επίκεντρο των δύο εταιρειών ήταν, όπως είπε ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda: «Μια συνεργασία όπου όσοι είναι παθιασμένοι με τα αυτοκίνητα θα συνεργαστούν για να φτιάξουν ολοένα καλύτερα αυτοκίνητα.

Μια σημαντική πτυχή της συνεργασίας, εκτός από την αυξημένη δυναμικότητα που επιτρέπει το νέο εργοστάσιο στο Huntsville, είναι επίσης η αύξηση της ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων. Η συνεργασία της Mazda με τη μεγαλύτερη εταιρεία Toyota θα είναι χρήσιμη για την αντιστάθμιση του κόστους της ακριβής νέας τεχνολογίας. Επιπλέον, η αλλαγή της Mazda στη φιλοσοφία πωλήσεων και την ταυτότητα της μάρκας το 2016, η οποία είδε την εταιρεία να επικεντρώνεται περισσότερο στην ικανοποίηση των πελατών και στην ποιότητα του οχήματος, αναμένεται να βοηθήσει στην άμβλυνση της κριτικής της Toyota για την κατασκευή περισσότερων βαν.

Μια αγορά σε αλλαγή

Η αυξημένη ανάπτυξη στην αγορά ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων έχει επηρεάσει και τις δύο εταιρείες. Με τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple και η Google να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην αγορά αυτοκινήτων, μικρότερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mazda, που μπορούν να προσθέσουν την τεχνογνωσία που δεν διαθέτουν οι εταιρείες πληροφορικής στα αυξανόμενα τμήματα αυτοκινήτων τους, πραγματοποιούν ενδιαφέρουσες εξαγορές για εταιρείες που θέλουν να πάρουν μερίδιο αγοράς από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα. επιχείρηση.

Ως εκ τούτου, η Toyota έχει έρθει σε επαφή με μικρότερες εταιρείες όπως η Subaru Corp και η Suzuki Motor Corp για να αντισταθμίσει την αναπόφευκτη καταπάτηση νέων ανταγωνιστών. Συνεργαζόμενοι και προσπαθώντας να προσελκύσουν τους σημερινούς καταναλωτές αυτοκινήτων με το προαναφερθέν Mazda CX-3 2018, η Toyota και η Mazda έχουν τοποθετηθεί σε σταθερές βάσεις για το αναπόφευκτο μέλλον. Αν και μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν η Mazda θα μπορέσει να αυξήσει τις πωλήσεις αρκετά για να αντισταθμίσει τη δαπανηρή νέα εγκατάσταση, σίγουρα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των οικονομικών αναλυτών. Τώρα η Mazda και η Toyota πρέπει απλώς να δημιουργήσουν τον ίδιο ενθουσιασμό στους μέσους καταναλωτές σε μέρη όπως το Albany της Νέας Υόρκης.

συμπέρασμα

Προς το παρόν, οι αρχικές σκέψεις για τη νέα συνεργασία της Mazda και της Toyota ήταν θετικές, με τους αναλυτές της Citi να αναφέρουν ότι η αυξημένη παραγωγή του 2018 Mazda CX-3 είναι μια λογική κίνηση και για τις δύο εταιρείες. Όπως και η κοινή ιδιοκτησία του νέου εργοστασίου, πράγμα που σημαίνει ότι και οι δύο εταιρείες μπορούν να περιμένουν λιγότερους κινδύνους ενόψει των μειωμένων πωλήσεων αυτοκινήτων επωμίζοντας το βάρος από κοινού.

Κατασκευάζοντας αυτό το εργοστάσιο στην εγχώρια αγορά, και οι δύο εταιρείες, αλλά κυρίως η Mazda, θα έχουν ευκολότερο χρόνο να διανείμουν τα οχήματα σε τοπικούς αντιπροσώπους και θα συμβάλουν στην τόνωση της οικονομίας των ΗΠΑ στο σύνολό της. Εάν η ζήτηση για οχήματα crossover συνεχίσει να αυξάνεται και η Αλαμπάμα μπορεί να προσελκύσει το απαραίτητο εργατικό δυναμικό, αυτή η κίνηση της Mazda και της Toyota μοιάζει με υπολογισμένο ρίσκο με μεγάλες ανταμοιβές για όλους τους εμπλεκόμενους.

Leave a Comment