Είναι τα εβδομαδιαία σας αυτόματα νέα, με το “Space Orange”!

Προς μεγάλη απογοήτευση των οπαδών της πολιτείας, η Ford αποκάλυψε την παραλλαγή του Focus ST σε στυλ wagon, μια προσφορά που δεν είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ. Το ευρωπαϊκό ST Wagon προσφέρει ευπρόσδεκτο χώρο 58 κυβικών ποδιών για επιβάτες/φορτίο και είναι διαθέσιμο με υπερτροφοδοτούμενο I4 2,3 λίτρων με ονομαστική απόδοση 276 ίππων, ενώ μια έκδοση ντίζελ 2,0 λίτρων αποδίδει 187 ίππους και 295 lb-ft ροπή. Το Focus ST wagon θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη από αυτό το καλοκαίρι.

Η Ford επέκτεινε την ανάκληση σεντάν Fusion που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2013-16 λόγω του κινδύνου ανατροπής. Η ανάκληση, η οποία προκλήθηκε από μια αναφορά τραυματισμού και τρεις αναφορές υλικών ζημιών, αποτελεί συνέχεια μιας ανάκλησης που ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα. Η αρχική ανάκληση βασίστηκε σε περίπου 550.000 οχήματα, που αποτελούνταν από Fusions και Escapes, που κατασκευάστηκαν το 2013-14. Η εκτεταμένη ανάκληση προσθέτει επιπλέον 270.000 Fusion ανοίγοντας την ισχύουσα σειρά ετών μοντέλου.

Η αιτία του προβλήματος αναφέρεται ότι είναι οι ελαττωματικοί δακτύλιοι του καλωδίου αλλαγής ταχυτήτων, οι οποίοι μπορούν να αποκολληθούν από το κιβώτιο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα το όχημα να είναι σε διαφορετική σχέση από αυτή που εμφανίζεται στην οθόνη. Ως εκ τούτου, ένα σταθμευμένο όχημα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σε ταχύτητα. Αυτό συμπίπτει επίσης με την ανάκληση 2.500 Rangers μεσαίου μεγέθους, τα οποία είναι επίσης επιρρεπή στην κύλιση λόγω ελαττωματικών στηρίξεων στηρίγματος καλωδίων αλλαγής ταχυτήτων. Ως εκ τούτου, η Ford προτρέπει όλους τους ιδιοκτήτες Fusion, Escape και Ranger να χρησιμοποιήσουν το χειρόφρενο τους – ως επιπλέον προφύλαξη.

Λόγω του υπερκορεσμού στην κατηγορία, οι πωλήσεις του Ford Explorer μειώθηκαν κατά 1,5% το πρώτο τρίμηνο του 2019. Με την επικείμενη κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου Explorer 2020, η Ford αποφάσισε να μειώσει την τιμή του Explorer 2019 κατά 3.000 $ κατά τη διάρκεια του Μαΐου , μια επέκταση της έκπτωσης που προσφερόταν προηγουμένως τον Απρίλιο. Η έκπτωση είναι καλή μέχρι την 1η Ιουλίου, όπως και η προσφορά 0% APR για ειδικευμένους αγοραστές. Τούτου λεχθέντος, ισχύουν όροι και προϋποθέσεις, επομένως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσουν τα ψιλά γράμματα.

GM / GMC / Buick

Μια έρευνα από την Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας επικεντρώνεται επί του παρόντος σε μια προηγούμενη ανάκληση από την GM, συγκεκριμένα σε μια ανάκληση το 2016 περισσότερων από 3.000 pickup μεσαίου μεγέθους Colorado και Canyon που κατασκευάστηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2015. Η ανάκληση επικεντρώθηκε γύρω από ένα πρόβλημα καλωδίωσης που έθεσε σε κίνδυνο το τιμόνι στο την ίδια ώρα που βρίσκεται σε κίνηση, αμφισβητείται – υπό την υποψία ότι θα έπρεπε να περιλαμβάνει έως και 115.000 οχήματα. Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Τα ευρήματα δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Είναι άλλη μια αργή εβδομάδα ειδήσεων στη General Motors αυτή την εβδομάδα (και ας είμαστε ειλικρινείς, γενικά) αλλά μετά από ένα τρίμηνο για την GMC Acadia (η οποία είχε κέρδη 4%, δίνοντας στην Acadia το καλύτερο τρίμηνο ποτέ) η GMC αποφάσισε να κάνει έκπτωση σε επιλεγμένα μοντέλα με έως και 16% για τον μήνα Μάιο. Εξισώνεται σε ορισμένες περιπτώσεις με έκπτωση άνω των 8.000 $, αυτό πιστεύεται ότι είναι μια προσπάθεια διατήρησης της δυναμικής στο δεύτερο τρίμηνο.

Η Buick φαίνεται να ακολουθεί παρόμοια προσέγγιση με το Enclave, παρά την αύξηση των πωλήσεων κατά 27% το πρώτο τρίμηνο. Προσφέρεται έκπτωση 18% σε όλα τα μοντέλα Buick Enclave 2018, εξαιρουμένης της επένδυσης βάσης (1SV). Φυσικά, οι παραδοσιακές συμβουλές μας ισχύουν, οπότε φροντίστε να διαβάσετε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις εάν ενδιαφέρεστε.

FCA / RAM / Jeep

Τον περασμένο μήνα είχαμε αναφέρει σχετικά με την προγραμματισμένη αγορά της FCA ευρωπαϊκών πιστώσεων εκπομπών από την Tesla. Αν και δεν είχαν δημοσιοποιηθεί οικονομικές λεπτομέρειες εκείνη την εποχή, φαίνεται ότι η συμφωνία θα κοστίσει στην FCA περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Καθώς η FCA σχεδιάζει να λανσάρει μια σειρά από plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτροκίνητες προσφορές, η τρέχουσα στρατηγική της είναι να χρησιμοποιήσει τις αγορασμένες πιστώσεις έως ότου μπορέσουν να ανταποκριθούν στα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών από μόνες τους, κάτι που αναμένεται μετά το 2022.

Η FCA ξεκίνησε μια ανάκληση 6.886 pickups RAM 1500 4×4 στον Καναδά λόγω του κινδύνου χαλάρωσης του άξονα μετάδοσης κίνησης. Επηρεάζοντας τα μοντέλα του 2018 και του 2019, η βασική αιτία φαίνεται να ήταν ένα πρόβλημα συγκόλλησης που θα επισκευαστεί με την εγκατάσταση ενός ολοκαίνουργιου πίσω άξονα μετάδοσης κίνησης. Τα επηρεαζόμενα μέρη θα ειδοποιηθούν μέσω email.

Και σε έναν περιφερειακό τίτλο, εκατοντάδες μέλη της κοινότητας Jeep, μέσα και γύρω από το Highlands Ranch, ο CO τίμησε τον 18χρονο Kendrick Castillo, έναν από τους μαθητές γυμνασίου που είχε κατηγορήσει έναν ένοπλο εισβολέα στο STEM School Highland Ranch που έχασε τον ζωή προσπαθώντας να αφοπλίσει τον ένοπλο τον άνδρα. Το αφιέρωμα, που έλαβε χώρα πριν από την επιμνημόσυνη δέηση του Καστίγιο, είχε σκοπό να τιμήσει τον πεσόντα πολίτη ήρωα μέσω της αγάπης του για τα τζιπ και την οδήγηση εκτός δρόμου. Η πομπή αποτελούνταν από εκατοντάδες τζιπ και οδηγούνταν από αξιωματικούς του Τμήματος Σερίφη της Χώρας Ντάγκλας. Το AutoInfluence θα ήθελε φυσικά να εκφράσει τα θερμά μας συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένεια του Kendrick Castillo και στην κοινότητα του Highland Ranch κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θεραπείας.

Lexus

Την περασμένη εβδομάδα, ένα από τα κυριολεκτικά στιγμιότυπα της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης 2019 ήταν η αποκάλυψη από τη Lexus του υβριδικού πρωτοτύπου LC 500h, σε μια απόχρωση που ονομάζεται «Space Orange». Το τολμηρό και ζωντανό χρώμα, που παρουσιάζεται σε ματ φινίρισμα χωρίς γυαλάδα, είχε σκοπό να αντιπροσωπεύει μια νέα περιοχή που η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να καινοτομήσει από μέσα. Οι ευρηματικές χρωματικές επιλογές δεν είναι κάτι καινούργιο για το σημερινό τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ούτε και οι ταιριαστές εσωτερικές πινελιές. Ωστόσο, αισθάνονται φρέσκοι για τη Lexus, της οποίας οι πιο εκλεπτυσμένες (και τολμούμε να πούμε συγκρατημένες) παλέτες χρωμάτων θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια αναζωογόνηση, τουλάχιστον στα μάτια μιας ευρύτερης καταναλωτικής βάσης.

Honda

Αυτή την εβδομάδα, η ομάδα σας στη Honda μοιράστηκε την είδηση ​​ότι συνεργάζεται με μια βοηθητική εταιρεία που εδρεύει στο Οχάιο, την American Electric Power, για να αναπτύξει μια δεύτερη ζωή για τις μεταχειρισμένες μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Σίγουρα μια πτυχή της διαρκώς μεταβαλλόμενης ιστορίας βιωσιμότητας, αν και δεν ακούμε αρκετά, το θέμα της ανακύκλωσης ή της επαναχρησιμοποίησης μπαταριών θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ενσωμάτωσης της καθαρότερης κατανάλωσης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Honda, η οποία σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές CO2 της κατά 50% από το 2050, φαίνεται σίγουρα να πρωτοπορεί σε αυτό το θέμα.

Nissan

Η Nissan συνεχίζει να προχωρά με τις προσπάθειές της για ανοικοδόμηση, παρά τους ισχυρισμούς του Διευθύνοντος Συμβούλου Hiroto Saikawa αυτή την εβδομάδα ότι είχε φτάσει στο «πάτο». Ο ισχυρισμός βασίζεται σε μείωση 28% των ετήσιων λειτουργικών κερδών τους, τα οποία ισοδυναμούν με πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αγώνας, που αυτή τη στιγμή στηρίζεται στον ατιμασμένο πρώην CEO Carlos Ghosn, χαρακτηρίζεται από πτώση 9,3% στις πωλήσεις για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η τρέχουσα κατάσταση της Nissan ώθησε επίσης την αυτοκινητοβιομηχανία να προσαρμόσει τον στόχο εσόδων της για το 2022, ο οποίος αρχικά υπολογιζόταν στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, τώρα στα 132 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αλλά σε πιο μελλοντικές ειδήσεις, η Nissan έχει ενταχθεί στην Tesla, τουλάχιστον φιλοσοφικά, επικρίνοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες που βασίζουν τις στρατηγικές αυτονομίας τους γύρω από το Lidar. Η Nissan έχει διπλασιάσει το σχέδιό της να ενσωματώσει έναν συνδυασμό τροφοδοσίας κάμερας, ραντάρ και αισθητήρων σόναρ για να διευκολύνει την τρισδιάστατη χαρτογράφηση και να επιτρέπει στα οχήματά της να «βλέπουν» το περιβάλλον τους όσο το δυνατόν ακριβέστερα και ακριβέστερα.

Hyundai/KIA

Τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων είναι ένα καυτό θέμα αυτές τις μέρες, με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποφασίζουν να «πηδήξουν» και να εγκαταλείψουν τα εναπομείναντα μοντέλα που διαθέτουν. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνονται εξίσου πρόθυμες να αγκαλιάσουν την οδηγοκεντρική καινοτομία του εγχειριδίου. Αλλά μεταξύ των πρώτων, η Hyundai είναι από τις τελευταίες που μοιράστηκε την απόφασή της να εγκαταλείψει τη χειροκίνητη επιλογή από το Elantra 2020. Είτε με το έξυπνο CVT είτε με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το Elantra θα απολαύσει επίσης αναβαθμίσεις στη σουίτα ασφαλείας Hyundai SmartSense για το 2020.

Εδώ στο AutoInfluence, έχουμε μιλήσει για την έκπληξή μας για τη δική μας εκτίμηση για το KIA Telluride σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Τούτου λεχθέντος, το Telluride έχει λάβει κάποια ξεχωριστή αναγνώριση αυτή την εβδομάδα, κερδίζοντας και τα δύο βραβεία “Best Mid” και “Best Full-Size Family Utility Vehicle” από την Northwest Automotive Press Association. Και μεταβαίνοντας από το “Mudfest” στο πρώτο “Texas Off-Road Invitational” που διοργανώθηκε από το Texas Motor Press Association, ο Telluride αποχώρησε επίσης με κορυφαίες διακρίσεις στην κατηγορία SUV. Έπαινος και στους δύο λογαριασμούς.

Mazda

Χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ώρες για να ξεπουλήσει η Mazda την περιζήτητη περιορισμένη έκδοση 30th Anniversary MX-5 Miata που παρουσίασε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο. Έτσι, μετά από λαϊκή απαίτηση από το κράτος, αποφάσισαν να αυξήσουν την κατανομή των 500 μονάδων στις ΗΠΑ – κατά 143 επιπλέον μονάδες. Και για να συνδεθούμε με μια προηγούμενη ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η Mazda ανέφερε ότι το 76% των κατόχων της Miata προτιμά ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται ακόμη περισσότερο, έως και 86% όταν πρόκειται για την έκδοση RF.

Volkswagen / Audi

Όπως η Nissan και η Tesla, η VW στέκεται ως μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που πιέζουν πιο επιθετικά την υπεύθυνη ηλεκτροκίνηση – και το κάνει σε μεγάλο βαθμό με τους δικούς της όρους. Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι η VW θα επωμιζόταν μέρος του βάρους της προμήθειας πόρων και των προσπαθειών παραγωγής που σχετίζονται με την παραγωγή μπαταριών EV. Τούτου λεχθέντος, η VW συνεργάζεται επίσης με την startup QuantumScape της Silicon Valley για την ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης, σχεδιασμένες να τροφοδοτούν ένα όχημα καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του χωρίς σημαντική υποβάθμιση της φόρτισης. Η αναφερόμενη πρόθεσή τους είναι να εισαγάγουν αυτήν την τεχνολογία ως προσφορά μπαταριών 2ης γενιάς, κάποια στιγμή μεταξύ 2025 και 2030.

Ωστόσο, στο μεταξύ, η VW ανακοίνωσε ότι δημιουργεί δύο δικά της εργοστάσια στην Κίνα – με σκοπό να υποστηρίξει την παραγωγή 600.000 οχημάτων κάτω από τη νέα πλατφόρμα αποκλειστικής μπαταρίας MEB. Παρά το γεγονός ότι ακολούθησε το σχέδιο της Tesla να δημιουργήσει τις δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής εκτός της Σαγκάης, οι εκτιμώμενοι αριθμοί που θα μπορούσαν να επιτευχθούν από τη VW υπονοούν την πιθανότητα υπερπαραγωγής της Tesla μόλις τα πράγματα αρχίσουν να κυλούν.

Στο Ίνγκολστατ της Γερμανίας, η Audi αντιμετωπίζει τη ροή της κυκλοφορίας και τα τροχαία ατυχήματα μέσω της υπηρεσίας V2I, η οποία συνδέει τα οχήματά της με τα φανάρια. Το πρόγραμμα ειδοποιεί τους οδηγούς εάν θα κάνουν αλλαγή φωτός με βάση τους υπολογισμούς ταχύτητας και απόστασης. Η πρόθεση είναι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ανασφαλούς ή ασταθούς οδήγησης, ενσωματώνοντας παράλληλα τεχνολογίες συνδεσιμότητας που θα προωθήσουν την ανάπτυξη αυτοοδηγούμενων οχημάτων. Το πρόγραμμα αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις από το 2020 και μετά.

BMW

Η BMW γιορτάζει την 35η επέτειο της M5 με μια περιορισμένη έκδοση μόνο 350 μονάδων (από τις οποίες οι 35 κατευθύνονται στις ΗΠΑ). Ονομάζεται M5 Edition 35 Years, τα οχήματα θα διαθέτουν ένα ειδικό ματ εξωτερικό χρώμα που ονομάζεται BMW Individual Frozen Dark Grey II. Βασισμένα στο M5 Competition, τα οχήματα θα τροφοδοτούνται από έναν διπλό τούρμπο V8 4,4 λίτρων που συνδυάζεται με αυτόματο οκτώ σχέσεων, αποδίδοντας μια δελεαστική ισχύ 617 ίππων. Η τιμή εκκίνησης αναμένεται να ξεκινά από περίπου 128.995 $.

Mercedes-Benz

Και ο Dietmar Exler, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz από τότε που ο Διευθύνων Σύμβουλος ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του, αφού οδήγησε τη μάρκα σε τρεις διαδοχικούς τίτλους πωλήσεων πολυτελείας. Τι σημαίνει αυτό για τη Mercedes-Benz βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, μένει να φανεί.

Ωστόσο, ανεξάρτητα, η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε τα σχεδιαζόμενα σχέδιά της να έχει 50% ηλεκτροκίνητη σειρά μέχρι το 2030, με ένα εκτεταμένο σχέδιο να έχει ουδέτερο από άνθρακα αποτύπωμα παραγωγής και λειτουργίας έως το 2039. Ένα εντυπωσιακό χρονοδιάγραμμα, δεδομένου ότι ισοδυναμεί με λιγότερους από τρεις κύκλους προϊόντων .

Και αυτό ολοκληρώνει τις Ειδήσεις Αυτοκινήτου αυτής της εβδομάδας. Όπως πάντα, ελάτε μαζί μας την επόμενη εβδομάδα για περισσότερους τίτλους ενδιαφέροντος και στο μεταξύ πείτε γεια στη μαμά σας για μένα…

Leave a Comment