Είναι Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης και ΑΥΤΑ είναι τα εβδομαδιαία νέα του αυτοκινήτου σας!

Και είμαστε… ψηλοί; Το AutoInfluence επιστρέφει με όλα τα νέα του αυτοκινήτου σας για την εβδομάδα της 24ης Μαΐου, παρόλο που γίνεται δουλειά στα στούντιο μας με χημικά με έντονη μυρωδιά. Υπομονή λοιπόν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να ακούμε τον Νταν να χαχανίζει αδιακρίτως καθώς δουλεύει γύρω μας.

Εν πάση περιπτώσει, ξεκινάμε τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Μνήμης. Λοιπόν, έχοντας αυτό κατά νου, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους ακροατές μας στην πολιτεία να πάρουν μια στιγμή μαζί μας για να αναγνωρίσουμε όλους τους ανιδιοτελείς άνδρες και γυναίκες που έχουν κάνει την απόλυτη θυσία σε περιόδους πολέμου, για να προστατεύσουν και να διατηρήσουν τα ιδανικά της αμερικανικής ελευθερίας , τόσο εδώ όσο και στις ξένες ακτές.

Πέρασμα

Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Έξυπνου επανασχεδιασμού», που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει εξοικονόμηση 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Ford ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας ως μέρος μιας στρατηγικής για την εξάλειψη του επιπέδου διαχείρισης 9-14 τον Αύγουστο φέτος, εξοικονομώντας 600 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Παρά την πρόθεση να δημιουργηθεί μια πιο βελτιωμένη υποδομή, δεν έχουν γίνει ακόμη περικοπές. Αυτό είναι, φυσικά, μια πλήρης αντίθεση με τις απολύσεις της GM που σχεδόν διπλασίασαν αυτές της Ford και έπληξαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στη γραμμή συναρμολόγησης. Η πλήρης υλοποίηση του «Smart Redesign» φυσικά μένει να φανεί. Σύμφωνα με τον CEO της Ford, Jim Hackett, «έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε τους επόμενους μήνες».

Αλλά αυτή την εβδομάδα, η Ford αποκάλυψε επίσης το επανασχεδιασμένο Τεχνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο UAW-Ford στο Dearborn MI, το οποίο είναι «σχεδιασμένο για να παρέχει τεχνική εκπαίδευση αιχμής σε ωρομίσθιους εργαζομένους από τα εργοστάσια της Ford». Ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1941, περίπου 30.000 ειδικευμένοι έμποροι και γυναίκες έχουν εγγραφεί μέσω του προγράμματος κατάρτισης. Αυτή η τελευταία αναθεώρηση, η οποία κόστισε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια, εφιστά περαιτέρω την προσοχή στο γεγονός ότι η Ford απασχολεί περισσότερους ωρομίσθιους από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και δείχνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει αυτόν τον τίτλο σύντομα.

General Motors / Chevy / GMC / Cadillac

Τώρα, τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε αναφέρει μερικές αργές εβδομάδες ειδήσεων στη GM. Και ενώ δεν θα υποθέταμε ποτέ ότι ένα σωρό πρωτοσέλιδα απλώς καθόταν στο γραφείο κάποιου ανίκανου ασκούμενου στο τμήμα δημοσίων σχέσεων και μέσων ενημέρωσης, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν είναι έτσι, καθώς αναπόφευκτα θα αναπληρώσουν κάποια χαμένος χρόνος. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι μερικά από τα αξιοσημείωτα σημεία που προέκυψαν την περασμένη εβδομάδα.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Mary Barra τέθηκε πρόσφατα επί τόπου από μια αναλυτή της Barclays Capital, η οποία ρώτησε σχετικά με την αντιληπτή έλλειψη επιθυμίας κατά την εξέταση προϊόντων GM σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Απευθυνόμενος στην αιώνια συζήτηση για τη μορφή και τη λειτουργία, η ερώτηση ολοκληρώθηκε με:

“Λοιπόν, τι πιστεύετε για την κατάσταση του σχεδιασμού συνολικά στη GM; Είναι αυτό ένα σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης; Ή πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικό να βρίσκετε ικανά οχήματα εκεί έξω και να το παίζετε περισσότερο στο παιχνίδι κέρδους και κόστους; Και αν είναι πιο σημαντικό, τι προσπαθείς να κάνεις για να το μεταφέρεις στο επόμενο επίπεδο;»

– Νομίζω ότι είναι απίστευτα σημαντικό. Πρέπει να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις σε αυτή την αγορά. Και ο σχεδιασμός είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτού. Νομίζω ότι έχουμε μια πολύ πειθαρχημένη διαδικασία όπου εξετάζουμε τα δεδομένα και κατανοούμε τους πελάτες σε τμήματα και τι αναζητούν, πώς βλέπουν τα προϊόντα. Ένα φορτηγό πλήρους μεγέθους είναι διαφορετικό από ένα Cadillac από ένα συμπαγές SUV όπως το Chevrolet Equinox. Και έτσι, έχουμε μια πολύ αυστηρή διαδικασία για το πώς εξελισσόμαστε και εστιάζουμε πραγματικά στο να βάζουμε τον πελάτη στο επίκεντρο όταν κάνουμε αυτά τα σχέδια».

Ωστόσο, η GM ανακοίνωσε ότι μια νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως το 2023, μια που παρομοιάζει με ένα «ψηφιακό νευρικό σύστημα» που βελτιώνει τη συνδεσιμότητα και την επεξεργασία δεδομένων. Χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση συστημάτων μετάδοσης κίνησης EV, συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, βελτιωμένων συστημάτων ασφαλείας και νέων λειτουργιών infotainment. Το σύστημα είναι το πρώτο κύμα επιθετικών αλλαγών που σχεδιάζονται στη GM τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια.

Αλλά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που μόλις αναφέραμε αποκτούν νέο φως όταν μιλάμε για υπάρχοντα προϊόντα. Φυσικά, οι πωλήσεις μειώθηκαν σημαντικά το πρώτο τρίμηνο, με ακόμη και το εμβληματικό Silverado να ωθείται από τη μνήμη RAM για να γίνει το Νο. 2 φορτηγό. Και τώρα έχει καθοριστεί ότι μόνο μικρές αλλαγές θα γίνουν στο Κολοράντο του 2020 – μια αμφίβολη επιλογή δεδομένου του νέου ανταγωνισμού όπως το Ford Ranger, το Nissan Frontier που πρόκειται να ανανεωθεί σύντομα και, φυσικά, το Jeep Gladiator.

Και η Chevy ανακοίνωσε έκπτωση 3.000 $ στο Tahoe 2019 για τον μήνα Μάιο, μετά από πτώση 12% στις πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο. Λόγω του επιθετικού ανταγωνισμού τόσο από την Expedition όσο και από την Armada, οι μειωμένες πωλήσεις μπορεί επίσης να επηρεαστούν από την υπόσχεση του ολοκαίνουργιου Tahoe το 2021.

Και πίσω Με πτώση 25 τοις εκατό στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, η Chevy εκπτώνει επίσης το Suburban κατά 7.500 δολάρια. Και πάλι, υπάρχει ένα νέο μοντέλο που έρχεται για το 2021. Αλλά με τόσα πολλά προϊόντα GM με έκπτωση τις τελευταίες εβδομάδες, αισθάνεται λιγότερο την εκκαθάριση του αργού αποθέματος και περισσότερο την έλλειψη ευρείας απήχησης. Ας προχωρήσουμε όμως…

Και η EPA δημοσίευσε αριθμούς οικονομίας καυσίμου για την Cadillac XT6 τριών σειρών 2020. Αυτές οι εκτιμήσεις, που έρχονται σε περίπου 25 mpg σε αυτοκινητόδρομο και 18 mpg στην πόλη, είναι σύμφωνες με το πιο υποτιμητικό XT5, το οποίο αποδίδει 26 και 19 mpg, αντίστοιχα. Τούτου λεχθέντος, η επιλογή της τετρακίνησης έκδοσης του XT6 θα μειώσει αυτούς τους αριθμούς κατά ένα βαθμό (όπως θα περίμενε κανείς).

FCA / Dodge / RAM / Jeep

Στο Ντιτρόιτ, η FCA έλαβε επιτέλους την τελική έγκριση των σχεδίων της για το πρώτο νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης της πόλης σε τρεις δεκαετίες χάρη σε ψήφους 6-3 από το Δημοτικό Συμβούλιο του Ντιτρόιτ. Το κατασκευαστικό έργο 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιεί 215 στρέμματα και περιλαμβάνει έσοδα 107,6 εκατομμυρίων δολαρίων που θα μοιραστούν μεταξύ πόλης και πολιτείας. Μακροπρόθεσμα, το έργο αναμένεται να δημιουργήσει έως και 5.000 νέες θέσεις εργασίας, με 13,8 εκατομμύρια δολάρια σε κατάρτιση εργατικού δυναμικού που θα υλοποιηθούν.

Ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ Μάικ Ντούγκαν αναφέρεται στο κλείσιμο της συμφωνίας ως «τη μεγαλύτερη ημέρα της θητείας [του] ως δημάρχου». Οι κάτοικοι του Ντιτρόιτ που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας μπορούν να ανυπομονούν να το κάνουν μέσω του προγράμματος “Detroit at Work” της πόλης και μπορούν να προεγγραφούν για να λάβουν ειδοποίηση για την περίοδο υποβολής αιτήσεων των τεσσάρων εβδομάδων,

Το 2019 RAM 1500 Rebel ανακηρύχθηκε “Texas Off-Road Truck of the Year” από την Ένωση Τέξας Motor Press Association στην εναρκτήρια εκδήλωση Texas Off-road Invitational, που πραγματοποιήθηκε στο Χάντσβιλ του Τέξας. Όπως συνοψίζει ο Mike Herzing, πρόεδρος του TxMPA, «Ενώ συμπεριφέρεται καλά στο δρόμο, το Rebel προσφέρει επίσης εξαιρετικές δυνατότητες, ενθαρρύνει τη ζωηρή οδήγηση εκτός δρόμου και είναι ένα όμορφο pickup φορτηγό που ενθουσίασε τους κριτές του Texas Motor Ένωση Τύπου».

Και ενώ δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πρόθεσης της Jeep να προσφέρει μια έκδοση EcoDiesel του Wrangler JL, οι κατασκοπευτικές λήψεις που λήφθηκαν αυτή την εβδομάδα φαίνεται να δείχνουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ορισμένες δοκιμές στο δρόμο. Η επόμενη γενιά EcoDiesel αναμένεται να βρει σπίτι τόσο στη RAM 1500 όσο και στη Jeep Gladiator από το 2020. Οι έντονες εικασίες είναι ότι θα ανακοινωθεί για το Wrangler κάποια στιγμή αργότερα. Αυτή την χρονιά.

Toyota

Στον απόηχο της “Διακήρυξης WH για το 232”, η Toyota εξέδωσε μια τολμηρή και λεπτομερή δήλωση επικρίνοντας το μέτρο ως “μεγάλη οπισθοδρόμηση για τους Αμερικανούς καταναλωτές, τους εργαζόμενους και την αυτοκινητοβιομηχανία”, ενώ επιβεβαίωσε ότι “παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για το εμπόριο μπορεί να επιλυθεί γρήγορα». Οι ιαπωνικές ρίζες της Toyota τους τοποθετούν σε επισφαλή θέση και σαφώς επηρεάζονται από τη ζήτηση για επαναδιαπραγματεύσεις. Αυτές οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται σε περίοδο 180 ημερών πριν ληφθούν τα επόμενα βήματα.

Honda

Η Honda προχώρησε σε ανάκληση για το CR-V 2019 μετά από αναφορές για έξι περιστατικά απροσδόκητης ανάπτυξης αερόσακων ενώ αυτοκίνητα ήταν σε κίνηση. Αυτό το πρόβλημα έχει αποδοθεί σε προβλήματα με τις πλεξούδες καλωδίων του τιμονιού, τα πρόσθετα καλώδια συγκράτησης και (σε ​​ορισμένες περιπτώσεις) τα μεταλλικά γρέζια στην εσωτερική επιφάνεια του τιμονιού. Παρά τους τραυματισμούς που αναφέρθηκαν, ευτυχώς δεν σημειώθηκαν ατυχήματα. Τούτου λεχθέντος, η ανάκληση CR-V καλύπτει συνολικά 137.000 οχήματα.

Κάτι που αφαιρεί λίγο από τον ατμό από την ανακοίνωση του Car and Driver ότι το CR-V είχε νικήσει το RAV-4 της Toyota σε έναν αγώνα με σώμα. Επαινώντας το για την παροχή “καλύτερης αξίας” και για το ότι είναι “πιο διακριτικό στην εμφάνιση” και “πιο τεχνολογικά προηγμένο”, το Car and Driver συνόψισε το CR-V 2019 ως “μια φόρμουλα νίκης τόσο σήμερα όσο και όταν το CR-V πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή πριν από περισσότερα από 20 χρόνια».

Nissan / Infiniti

Η έκθεση αναφέρει επίσης το ίδιο αποτέλεσμα για το 81% των παλαιότερων millennials και Generation X’ers ​​ηλικίας 35-50 ετών. Είτε πρόκειται απλώς για προπαγάνδα υπέρ των σεντάν από τη Nissan είτε υποδηλώνει ότι οι αναφορές για τη δημοτικότητα των crossover παραμορφώνονται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα.

Ο Ron Warren, Chief Marketing Officer της Nissan North America, λέει: “Βλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες στην κατηγορία των sedan, γι’ αυτό συνεχίζουμε να λανσάρουμε ολοκαίνουργιες και φρέσκες παραγωγές” “έτσι όταν οι ανταγωνιστές μας εγκαταλείπουν την κατηγορία, δημιουργούν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για τη Nissan “.

Στην Infiniti, το 2019 QX50 έχει λάβει συνολική βαθμολογία ασφάλειας 5 αστέρων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, ως μέρος του Προγράμματος Αξιολόγησης Νέου Αυτοκινήτου. Αναγνωρίζοντας τόσο τις έξυπνες εκδόσεις τετρακίνησης όσο και τις προσθιοκίνητες εκδόσεις του QX50, τα χαρακτηριστικά ProPILOT Assist παρουσιάστηκαν ως εξαιρετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας στα μάτια του NHTSA.

Hyundai

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Hyundai συμμετείχε πρόσφατα σε μια συζήτηση με τον Όμιλο Carlyle, τονίζοντας την επιθυμία να ευθυγραμμιστεί εκ νέου η εστίαση της εταιρείας να γίνει πιο επικεντρωμένη στον καταναλωτή, λέγοντας: «Οι πελάτες ήταν πάντα η προτεραιότητά μας, αλλά αναρωτιέμαι αν σκεφτόμαστε πραγματικά τους πελάτες μας στις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας θέλω όλοι στην εταιρεία μας να σκεφτούν πώς μπορούν να κάνουν τον πελάτη ευχαριστημένο.

Tesla

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 1,4% μετά τη δημοσίευση ενός email από τον Έλον Μασκ προς όλους τους εργαζόμενους, εξηγώντας ότι η παραγωγή 900 οχημάτων Model 3 ημερησίως τα έχει σχεδόν ευθυγραμμισμένα με την παραγωγή στόχο για το τρίμηνο, πράγμα που θα ήταν το καλύτερο τρίμηνο μέχρι στιγμής. Το email έχει ως εξής:

Σε όλους

Χθες είχαμε πάνω από 50.000 καθαρές νέες παραγγελίες για αυτό το τρίμηνο. Με βάση τις τρέχουσες τάσεις, έχουμε πολλές πιθανότητες να ξεπεράσουμε το περσινό ρεκόρ των 90.700 παραδόσεων το 4ο τρίμηνο και να κάνουμε αυτό το τρίμηνο με τις υψηλότερες παραδόσεις/πωλήσεις στην ιστορία της Tesla!

Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε μια σταθερή παραγωγή 1.000 Model 3 την ημέρα. Σχεδόν κάθε μέρος του συστήματος παραγωγής Model 3 έχει ξεπεράσει τις 1.000 μονάδες σε πολλές ημέρες (συγχαρητήρια!) και έχουμε κατά μέσο όρο περίπου 900/ημέρα αυτήν την εβδομάδα, επομένως είμαστε μόνο περίπου 10% από 7.000/εβδομάδα.

Ευχαριστώ για τη σκληρή δουλειά σας

Τούτου λεχθέντος, η Tesla έχει πιάσει πάτο στον Nasdaq 100 για το 2019, με απώλεια 41%. Αν και αυτή η αχτίδα ελπίδας είναι σίγουρα θετική, φαίνεται σαν εξαίρεση σε αντίθεση με τον κανόνα, καθώς η Tesla συνεχίζει να αναζητά σταθερά θεμελιώδη στοιχεία.

Ωστόσο, παρά τη δέσμευση της Tesla στην καινοτομία, το Consumer Reports έχει μοιραστεί ορισμένες ανησυχίες σχετικά με το σύστημα Tesla Navigate Autopilot. Η δυνατότητα εξυπηρετείται ως προαιρετική ενημέρωση λογισμικού σε ορισμένα μοντέλα και επιτρέπει αλλαγές αρχείων χωρίς παρέμβαση του προγράμματος οδήγησης. Με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, η Consumer Reports εξέφρασε ανησυχία ότι το σύστημα “υστερούσε πολύ από τις δεξιότητες ενός ανθρώπινου οδηγού” και ισχυρίστηκε ότι ήταν “απίστευτα μυωπικό” και δεν είχε την ικανότητα να αντιδρά και να προβλέψει με τον τρόπο που θα έκανε ένας ανθρώπινος οδηγός, δημιουργώντας προβλήματα ασφάλειας .

VW Group / Audi

Και φαίνεται, με βάση τα πρωτοσέλιδα της περασμένης εβδομάδας, ότι ο Όμιλος VW σκοπεύει να αντικαταστήσει τη ζημιά που προκάλεσε το Diesel-gate, τουλάχιστον από άποψη αντίληψης, με πολλές από τις μάρκες του να γιορτάζουν τη φιλική προς το περιβάλλον δυναμική – ακόμη και με απροσδόκητους τρόπους. Και η Audi κατατάσσεται στην κορυφή αυτής της λίστας.

Το Audi Environmental Foundation ξεκίνησε το ερευνητικό έργο we4bee το οποίο «στοχεύει στη σύνδεση έξυπνων κυψελών (εξοπλισμένων με αισθητήρες) με το cloud για τη διεξαγωγή μακροπρόθεσμης ανάλυσης αποικιών και περιβαλλοντικών δεδομένων». Αυτό είναι επιπλέον των 42 στρεμμάτων που η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δημιουργήσει ως βιότοπο, με 112 είδη φυτών καθώς και 90 είδη άγριων μελισσών.

Και αυτό ολοκληρώνει για εμάς αυτή την εβδομάδα, οδηγώντας σε ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο διακοπών για πολλούς από εσάς ακούγοντας το κράτος. Καλα να περνας. Πρόσεχε. Και πες γεια στη μαμά σου για μένα…

Leave a Comment