Ανασκόπηση 2023: Οι μεγάλες μάρκες αγωνίστηκαν με μεγάλες κυκλοφορίες

Για όποιον παρακολουθούσε την αυτοκινητοβιομηχανία, το 2020 φαινόταν σαν μια περίεργη και δύσκολη χρονιά (ήταν σχεδόν για όλους) – αλλά στη συνέχεια το 2021 είπε, «Κράτα την μπύρα μου» και έφυγε εντελώς από το βάθος. Έγιναν τόσα πολλά φέτος που ήταν δύσκολο να συμβαδίσουμε – η αυτοκινητοβιομηχανία άνθιζε και πάλευε ταυτόχρονα, με τους αντιπροσώπους να έχουν τεράστιους αριθμούς πελατών και πολύ λίγα αυτοκίνητα για να τους πουλήσουν πραγματικά. Στο μέσο αυτό, είδαμε επίσης μερικές από τις χειρότερες εκδόσεις μοντέλων στην πρόσφατη ιστορία.

Ενώ υπάρχουν πολλά απίθανα αυτοκίνητα, φορτηγά και SUV διαθέσιμα προς πώληση φέτος, αυτό που είναι ακόμα πιο αξιομνημόνευτο είναι οι τρόποι με τους οποίους οι μεγάλες κυκλοφορίες της αυτοκινητοβιομηχανίας απέτυχαν με όλη τη χάρη και τη χάρη ενός παλαιστή σούμο που κυλούσε από μια ψηλή κατάδυση. Αυτό που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο είναι ότι πριν από ένα χρόνο, όλα αυτά προβλήθηκαν πολύ ως μοντέλα για να παρακολουθήσετε φέτος, και ήταν έτοιμη να βάλουν φωτιά στη βιομηχανία. Αντίθετα, χτυπούν σαν βρεγμένο νουντλς – ή κυριολεκτικά πυρπολούν τα σπίτια και τα οχήματα των ανθρώπων! Μια οικογένεια εμφανίζεται να φορτίζει ένα γκρι Chevy Bolt EV 2021 σε ένα γκαράζ.

Το Chevy Bolt προκαλεί περισσότερες πυρκαγιές από τους πραγματικούς κεραυνούς

Αυτό υποτίθεται ότι θα ήταν μια χρονιά πανό για το Chevy Bolt: όχι μόνο η Chevy ενημέρωσε το βασικό Bolt EV, αλλά κυκλοφόρησε επίσης ένα νέο μοντέλο Bolt EUV κατασκευασμένο στην ίδια πλατφόρμα, αλλά με μεγαλύτερο σχέδιο SUV. Πριν από δώδεκα μήνες, όλοι μιλούσαν για το πώς αυτή η διπλή έκδοση θα έφερνε την Chevy σε εξαιρετική θέση να γίνει σημαντικός παίκτης στην αναπτυσσόμενη αγορά EV. Ήδη νωρίτερα φέτος, το buzz ήταν απίστευτα δυνατό για αυτήν την κυκλοφορία. Λοιπόν τι έγινε?

Φωτιές, αυτό έγινε. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, τα μοντέλα Chevy Bolt EV από τα προηγούμενα χρόνια άρχισαν να παίρνουν φωτιά — αλλά στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε φέτος. Η πρώτη πυρκαγιά Bolt EV συνέβη πριν από περίπου δύο χρόνια, προς το τέλος του 2019, με έναν αριθμό πρόσθετων πυρκαγιών που αναφέρθηκαν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020. Αλλά η Chevy απέτρεψε γρήγορα αυτά τα ζητήματα αφήνοντας τους οδηγούς να θέτουν κάποια όρια στα οχήματά τους και στη συνέχεια λέγοντας το πρόβλημα λύθηκε με μια ενημέρωση λογισμικού.

Αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε – ακόμη και τα οχήματα που είχαν λάβει την ενημέρωση άρχισαν να παίρνουν φωτιά φέτος και τα πράγματα γρήγορα διαλύθηκαν για την Chevy. Τελικά, αφού δοκίμασε όλες τις άλλες επιλογές, η Chevy έκανε τελικά το σωστό και εξέδωσε μια ανάκληση όλων των μοντέλων Chevy Bolt, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων μοντέλων EV και EUV που μόλις κυκλοφόρησαν φέτος. Δεν είναι καλή εμφάνιση για την Chevy, κάτι που τελικά φαίνεται ότι τους ενδιαφέρει περισσότερο να ξεπεράσουν τα χρήματα παρά να βοηθήσουν τους πελάτες τους να εξασφαλίσουν ότι τα οχήματά τους και τα σπίτια τους δεν θα καούν.

Είναι ιδιαίτερα ατυχές γιατί δεν φταίνε πραγματικά – η εταιρεία που κατασκεύασε τις μπαταρίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι ευθύνεται εδώ. Είχαν προβλήματα με τις μπαταρίες και πυρκαγιές και με άλλα οχήματα, επομένως δεν είναι μόνο στο Chevy. Η διαφορά είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση, η εταιρεία αυτοκινήτων έσπευσε να εκδώσει αμέσως μια ανάκληση και να αντικαταστήσει τις μπαταρίες, ενώ η Chevy προσπάθησε να χρησιμοποιήσει μια επιδιόρθωση λογισμικού που προφανώς δεν θα λειτουργούσε ποτέ. Έτσι, αντί η Chevy να τελειώσει τη χρονιά ως πρωταθλητής στην ανάπτυξη EV, είναι τώρα το παιδί της αφίσας για το τι δεν πρέπει να κάνετε όταν το προϊόν κάποιου άλλου πάρει φωτιά στο αυτοκίνητό σας. Εμφανίζονται ένα κόκκινο, ένα πορτοκαλί και ένα μπλε Ford Bronco 2021 σταθμευμένο σε μια έρημη περιοχή.

Το Ford Bronco μένει στο στάβλο του

Ω, Ford? σε κάτι που φαίνεται να είναι ένας αγώνας με την Chevy για να δούμε ποιος μπορεί να καταστρέψει ένα slam dunk πιο θεαματικά, η Ford έχασε πραγματικά την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου Bronco. Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, το Ford Bronco φαινόταν έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο. Οι οπαδοί της Ford ήλπιζαν να δουν τη μάρκα Bronco να επιστρέφει για δεκαετίες και όταν την κορόιδεψαν για πρώτη φορά, είχαν σίγουρα όλη τη δυναμική. Έπειτα άρχισαν να χαζεύουν πράγματα σε κάθε βήμα.

Αρχικά, υπήρχε η ημερομηνία που όρισαν για την αποκάλυψη του Bronco και όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτό: τα γενέθλια του OJ Simpson! Εάν είστε άνω των 20 ετών, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος λέει “Ford Bronco” είναι πιθανώς η δίκη της δολοφονίας του OJ Simpson και η περίφημη καταδίωξη του αυτοκινητόδρομου χαμηλής ταχύτητας. Το μόνο πράγμα που υποθέτω ότι ήθελε ο Ford με την αναγέννηση του Bronco ήταν να τραβήξει όλη την προσοχή σε αυτό και να αφήσει τον Simpson στο παρελθόν – μετά έκαναν το αντίθετο και φρόντισαν κάθε νέα για τον Bronco να αναφέρει και τον OJ.

Μόλις ξεπέρασαν την αρχική καταστροφή, όλα έμοιαζαν καλά. Η αποκάλυψη πήγε καλά, ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος και φαινόταν ότι το Bronco επρόκειτο να γίνει ο νέος βασιλιάς της αγοράς εκτός δρόμου. Και μετά χτυπούν οι καθυστερήσεις. Σε αυτό το σημείο, έχω χάσει σχεδόν το μέτρημα των καθυστερήσεων στο Ford Bronco – ειδικά επειδή είμαστε ακόμα σε ένα, αν και έχουν αρχίσει να κάνουν το δρόμο τους σε μερικούς ευχαριστημένους πελάτες.

Υπήρχαν προβλήματα παραγωγής σε κάθε βήμα – συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης chip, φυσικά – καθώς και προβλήματα με την κατασκευή της σκληρής οροφής Bronco. Έτσι και μετά από όλες τις καθυστερήσεις, όσοι παρήγγειλαν την ωραιότερη έκδοση του Bronco, με το πιο ακριβό τοπ, έπρεπε να περιμένουν άλλη καθυστέρηση. Το κεράσι πάνω από αυτό το ποτήρι της απογοήτευσης ήταν ότι αρκετές εκατοντάδες Broncos έχουν ήδη ανακληθεί λόγω προβλημάτων με τους αερόσακους, οι οποίοι πρέπει να αντικατασταθούν. Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά, Ford!

Η Subaru δεν μπορεί να δει τον δασολόγο για τα δέντρα

Ειλικρινά, σε σύγκριση με τους αγώνες της Chevy και της Ford, η Subaru δεν είναι στη χειρότερη κατάσταση, αλλά δεν μπορούσα να αποφύγω να τα αναφέρω γιατί αυτή η γραμμή θέματος είναι πολύ καλή. Το Subaru Forester έχει αρκετούς ανθρώπους που είναι αρκετά ενθουσιασμένοι και θέλουν να αποκτήσουν ένα φέτος, κάτι που θα ήταν υπέροχο για τη Subaru εάν μπορούσαν να ανταποκριθούν πραγματικά στη ζήτηση και να παραδώσουν τα οχήματά τους. Χάρη στη μεγάλη έλλειψη μικροτσίπ το 2021, ωστόσο, αυτό είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις – η Subaru χρειάστηκε να κλείσει τα εργοστάσιά της αρκετές φορές λόγω έλλειψης chip.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάτι που θα έπρεπε να ήταν μια εύκολη νίκη για τη Subaru και μετατράπηκε σε αρκετά απογοήτευση για πολλούς από τους πελάτες της. Ενώ η έλλειψη τσιπ επηρεάζει ολόκληρο τον κλάδο, είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την Subaru καθώς ήταν σε καλή κατάσταση να κάνει το Forester μια τεράστια επιτυχία φέτος. Θα παραδεχτώ ότι σίγουρα δεν είναι τόσο κακό όσο οι πολυάριθμες πυρκαγιές αυτοκινήτων ή οι ατελείωτες καθυστερήσεις που είχε η Ford – αλλά εξακολουθεί να είναι μια λιγότερο από ιδανική χρονιά για τη Subaru.

2021 Κατώτατη γραμμή: Όλα ντιπ, μάρκες inga

Σε γενικές γραμμές, σχεδόν όλες οι κυκλοφορίες νέων οχημάτων φέτος επηρεάστηκαν και επισκιάστηκαν από την έλλειψη μικροτσίπ που επηρεάζει την αυτοκινητοβιομηχανία. Φυσικά, αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων – σχεδόν κάθε κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών αισθάνεται την έλλειψη chip. Αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν ιδιαίτερα κακές στο να υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα αυτού του προβλήματος και να προσποιούνται ότι όλα θα πάνε καλά.

Στην αρχή της χρονιάς, τα στελέχη του The Big Three μιλούσαν πολύ δυνατά για το πώς θα ήταν όλα στα μισά του 2021 και δεν θα οδηγούσαν σε μεγάλα προβλήματα. Μόλις λίγους μήνες αργότερα, φυσικά, έκλειναν εργοστάσια για εβδομάδες κάθε φορά λόγω ελλείψεων μικροτσίπ, καθυστερούσαν την κυκλοφορία και τις παραδόσεις οχημάτων και κατασκεύαζαν οχήματα που δεν λειτουργούν επειδή κάθονται τριγύρω περιμένοντας μάρκες. Έγινε ακόμη και συζήτηση για αποστολή αυτών των μοντέλων σε αντιπροσώπους και στη συνέχεια αποστολή των τσιπ όταν τα έλαβαν οι κατασκευαστές, ώστε ο αντιπρόσωπος να τα εγκαταστήσει.

Εν τω μεταξύ, άνθρωποι που ξέρουν πραγματικά για τι πράγμα μιλάνε έχουν δηλώσει ότι αυτή η έλλειψη τσιπ θα διαρκέσει καλά τον επόμενο χρόνο και ίσως ακόμη και στις αρχές του 2023. Το είπαν πριν από έξι μήνες, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία προσπάθησε να μας πείσει για αυτό δεν ήταν μεγάλη υπόθεση. Με άλλα λόγια: οι κυκλοφορίες αυτοκινήτων το 2022 μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστικές και προβληματικές, οπότε πάρτε λίγο ποπ κορν (επειδή δεν υπάρχουν αρκετές μάρκες) και ετοιμαστείτε για το σόου!

Leave a Comment