Αναβαθμίστε τις μετακινήσεις σας: Τα 9 καλύτερα χαρακτηριστικά πολυτελών SUV

Πόσο μακριά είναι η καθημερινή σας μετακίνηση προς τη δουλειά; Το 2019, ο μέσος όρος μονής διαδρομής στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 27,6 λεπτών. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί οδηγοί περνούν τουλάχιστον μία ώρα πίσω από το τιμόνι κάθε μέρα. Το ρολόι χτυπά όταν σκέφτεστε την κυκλοφορία, τα ατυχήματα, την εγκατάλειψη και την παραλαβή του σχολείου, τα θελήματα και άλλες εξόδους. Το πιθανότερο είναι ότι το γνωρίζετε καλά και είναι το κίνητρο πίσω από την αναζήτησή σας για ένα μεταχειρισμένο πολυτελές SUV.

Τα μεταχειρισμένα πολυτελή SUV είναι ένας εξαιρετικός και οικονομικός τρόπος για να αναβαθμίσετε τις μετακινήσεις σας στην πρώτη θέση. Κάνουν τον χρόνο που περνάτε πίσω από το τιμόνι πιο ευχάριστο και προσφέρουν άφθονη κομψότητα και στυλ, από τις σχεδιαστικές τους λεπτομέρειες μέχρι τη μεγάλη λίστα των ανέσεων και τα προηγμένα χαρακτηριστικά τους. Λοιπόν, ποια είναι τα κορυφαία χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε στην αναζήτησή σας για ένα μεταχειρισμένο πολυτελές SUV; Εδώ είναι η απάντηση.

#9 – Ψηφιακός πίνακας οργάνων

Όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, είναι σημαντικό να έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σε οπτική επαφή, όπου ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Η πρόοδος της τεχνολογίας οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις στην παραδοσιακή οθόνη μετρητή, με πολλά πολυτελή SUV όπως η Mercedes-Benz GLE να είναι πλέον εξοπλισμένα με ψηφιακές οθόνες μεγέθους 12,3 ιντσών. Αυτές οι οθόνες όχι μόνο σας δίνουν μια σαφή εικόνα της ταχύτητας, του επιπέδου καυσίμου και των χιλιομέτρων σας, αλλά πολλές μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και προσφέρουν μια σειρά από άλλες πληροφορίες, όπως χάρτες πλοήγησης και σήματα, ρυθμίσεις ήχου, ειδοποιήσεις τηλεφώνου και μηνύματα βοήθειας οδηγού.

#8 – Οθόνη αφής

Ενώ ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων βλέπει πάντα σημαντικά δεδομένα που σχετίζονται με το όχημα, μια οθόνη αφής βασίζεται και επεκτείνει αυτήν τη λειτουργία για να σας κρατά συνδεδεμένους και ενήμερους ενώ βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι. Οι προηγμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BMW γνωρίζουν ότι η ζωή σας είναι απασχολημένη και γι’ αυτό είναι σημαντικό να παραμένετε σε επαφή με φίλους, οικογένεια, email, μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις. Γι’ αυτό θα βρείτε πολλά πολυτελή SUV όπως η BMW X5 ή το Land Rover Range Rover με εκτεταμένες οθόνες αφής στη μέση που αποτελούν κόμβο συνδεσιμότητας και προσφέρουν ενσωμάτωση smartphone, πλοήγηση και πολλά άλλα.

#7 – Ενσωμάτωση smartphone

Φεύγετε ποτέ από το σπίτι χωρίς το smartphone σας; Τα smartphone είναι τα σωτήρια μας για την εργασία, την οικογένεια και τους φίλους μας. Κάθε κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στον κλάδο, από την Cadillac και τη Mercedes-Benz έως τη Volvo και άλλα, το γνωρίζει από πρώτο χέρι και διασφαλίζει ότι παραμένετε συνδεδεμένοι με την ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto.

Με πολλά πολυτελή SUV που προσφέρουν ασύρματη ενσωμάτωση smartphone, μπορείτε να αφήσετε το καλώδιο USB στο σπίτι καθώς το SUV συγχρονίζει αμέσως το τηλέφωνό σας με το σύστημα ψυχαγωγίας για να σας δώσει πρόσβαση στις αγαπημένες σας εφαρμογές, μηνύματα κειμένου, επαφές, λίστες αναπαραγωγής και πολλά άλλα με το άγγιγμα ενός κουμπί ή μια απλή φωνητική εντολή . Αυτό σας επιτρέπει να παραμένετε συνδεδεμένοι και να παραμένετε συγκεντρωμένοι στο δρόμο που ακολουθείτε.

#6 – Θερμαινόμενα καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι

Όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο πολυτελές SUV, θα διαπιστώσετε ότι μοντέλα όπως το Lexus RX 350, το Land Rover Discovery και το Audi Q7 κάνουν την άνεσή σας πρώτη προτεραιότητα, προσφέροντας θερμαινόμενα καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι.

Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να μην φαίνονται σημαντικά στην αρχή, αλλά όταν θέλετε απεγνωσμένα να ζεσταθείτε, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεδομένου ότι οι θερμαντήρες αυτοκινήτου βασίζονται στον κινητήρα για να λειτουργήσουν, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνει ο θερμαντήρας του SUV σας στην καμπίνα όμορφη και φρυγανισμένη. Εν τω μεταξύ, τα θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι του SUV σας ελέγχονται ηλεκτρονικά και αρχίζουν να λειτουργούν αμέσως.

#5 – Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και προειδοποίηση εμπρός σύγκρουσης

Κάθε φορά που μπαίνεις πίσω από το τιμόνι, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Γι’ αυτό κάθε κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στον κλάδο, από τη Lincoln και την Cadillac μέχρι την Porsche και τη BMW, εργάζεται για να ελαχιστοποιήσει αυτόν τον κίνδυνο με τεχνολογίες αιχμής όπως η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης και το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Εργαλεία όπως το Forward Collision Warning παρακολουθούν ενεργά το δρόμο μπροστά από άλλα οχήματα και πεζούς, προειδοποιώντας σας για πιθανές συγκρούσεις με ηχητικά και οπτικά μηνύματα.

Εάν δεν αντιδράσετε ή δεν αντιδράσετε αρκετά γρήγορα, ενεργοποιείται το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης του SUV και μπορεί να βελτιώσει το φρενάρισμα ή ακόμα και να σταματήσει το SUV για να ελαχιστοποιηθεί η σύγκρουση ή να αποφευχθεί εντελώς η σύγκρουση.

#4 – Παρακολούθηση Τυφλού Σημείου

Βρίσκεστε στη μέση της διαδρομής σας στον αυτοκινητόδρομο προσπαθώντας να αλλάξετε λωρίδα μόνο για να συνειδητοποιήσετε γρήγορα ότι ένα άλλο όχημα κρύβεται στο τυφλό σημείο σας, αναγκάζοντάς σας να επιστρέψετε γρήγορα στη λωρίδα σας και να αποφύγετε μια σύγκρουση.

Όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο πολυτελές SUV, φροντίστε να αναζητήσετε εργαλεία υποστήριξης οδηγού, όπως η παρακολούθηση τυφλού σημείου, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτές τις καταστάσεις. Το Blind Spot Monitoring λειτουργεί ως ένα επιπλέον σύνολο ματιών γύρω από το SUV, ειδοποιώντας σας για οχήματα στα τυφλά σημεία σας, είτε προσπαθείτε να αλλάξετε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο είτε πλοηγείστε στο κέντρο της κυκλοφορίας σε ώρες αιχμής.

#3 – Power Liftgate

Πόσο συχνά έχετε πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης του τρέχοντος οχήματός σας και, όταν το κάνετε, είναι εύκολο και βολικό; Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Lexus, η Acura, η Cadillac και η BMW κάνουν το παραπάνω βήμα για να κάνουν ακόμα και τις πιο μικρές εργασίες πιο άνετες και ευκολότερες στη διεκπεραίωση στα πολυτελή SUV τους.

Για να το κάνετε αυτό, θα διαπιστώσετε ότι πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μηχανοκίνητη πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού στο μπρελόκ, στην ίδια την πίσω πόρτα ή ακόμα και με ένα γρήγορο λάκτισμα κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Αυτό εξαλείφει την ταλαιπωρία του να κάνει ταχυδακτυλουργία τα πάντα στην αγκαλιά του για να ελευθερώσει το ένα χέρι για να ανοίξει φυσικά την πόρτα του χώρου αποσκευών και κάνει τα πάντα, από ψώνια παντοπωλείου μέχρι φόρτωση και εκφόρτωση αποσκευών και εξοπλισμού πολύ πιο εύκολα.

#2 – Προσαρμοζόμενο cruise control με Stop and Go

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο οδηγώντας στον αυτοκινητόδρομο, τότε θα θέλετε να αναζητήσετε ένα μεταχειρισμένο πολυτελές SUV εξοπλισμένο με προσαρμοζόμενο cruise control με stop and go. Το παραδοσιακό cruise control βασίζεται στη ρύθμιση και επαναφορά της ταχύτητας πλεύσης με βάση τη ροή της κυκλοφορίας.

Ωστόσο, το Adaptive Cruise Control εξαλείφει αυτή την ανάγκη και παρακολουθεί ενεργά την κίνηση που ακολουθεί και προσαρμόζει την ταχύτητα πλεύσης του SUV όπως χρειάζεται. Πολλά μοντέλα ανεβάζουν αυτή τη δυνατότητα στο επόμενο επίπεδο με την τεχνολογία stop-and-go που λειτουργεί σε ώρες αιχμής και μπορεί να σταματήσει εντελώς το SUV και στη συνέχεια να επιταχύνει ανάλογα με τις ανάγκες.

#1 – Ημιαυτόνομο ή ανοιχτό κυκλικό εργαλείο

Η οδήγηση hands-free, όπως το Super Cruise, που βρίσκεται σε πολλά μεταχειρισμένα SUV της Cadillac, μπορεί να κάνει τις μετακινήσεις σας χωρίς άγχος και ευχάριστη. Αυτή η τεχνολογία λειτουργεί με δεδομένα χάρτη και ένα σύστημα προσοχής του οδηγού για να προσδιορίσει τη θέση του SUV και το πού κοιτάζετε.

Εάν βρίσκεστε σε συμβατό δρόμο και τα μάτια σας είναι στραμμένα στο δρόμο μπροστά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σύστημα και να αφαιρέσετε τα χέρια σας από το τιμόνι και να αφήσετε την τεχνολογία να περιηγηθεί στο δρόμο για εσάς. Τα πρακτικά ημιαυτόνομα εργαλεία αφθονούν επίσης στη βιομηχανία, επιτρέποντάς σας να χαλαρώσετε τη λαβή σας στον τροχό ενώ το όχημα κινείται μόνο του.

Τα απαραίτητα σε ένα μεταχειρισμένο πολυτελές SUV

Είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε τις μετακινήσεις σας στην πρώτη θέση; Τώρα που γνωρίζετε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα μεταχειρισμένο πολυτελές SUV, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε τη λίστα με τα απαραίτητα στο επόμενο όχημά σας. Αυτές οι λειτουργίες και πολλές άλλες θα κάνουν τις μετακινήσεις σας πιο ευχάριστες και θα σας κρατήσουν ασφαλείς και συνδεδεμένους ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Leave a Comment