Έρχεται σύντομα ο λογαριασμός της Apple;

Αν είστε από αυτούς που κρατάτε το δάχτυλό σας στον παλμό της αυτοκινητοβιομηχανίας και ελέγχετε τους τίτλους των ειδησεογραφικών ειδήσεων, πιθανότατα πιστεύετε ότι η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ένα σαφές και ξεκάθαρο «ναι». Σε τελική ανάλυση, φαίνεται ότι κάθε ιστότοπος ειδήσεων, ιστολόγιο αυτοκινήτου και ιστότοπος τεχνολογίας εκεί έξω έχει ένα άρθρο μια φορά την εβδομάδα, πρόσφατα, σχετικά με το “Apple Car”. Και όμως η επίσημη λέξη από την Apple είναι ένα αρκετά σαφές και αποφασιστικό «όχι». Τι συμβαίνει λοιπόν;

Από ό,τι μπορώ να δω, έχουμε να κάνουμε με υπερβολικά ζήλους ειδησεογραφικά μέσα που θέλουν πραγματικά μια καλή ιστορία, με συγκλονιστικούς τίτλους, αλλά καταλήγουν να παραδίδουν ρηχές και ηλίθιες αναρτήσεις και ιστορίες ιστολογίου. Θέλουν κάτι να είναι εκεί, αλλά δεν υπάρχει τίποτα «εκεί» – αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Η ιστορία και η τρέχουσα στάση της Apple έρχονται σε αντίθεση με αυτούς τους τίτλους, και ωστόσο συνεχίζουν να εμφανίζονται μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, σε μικρά ιστολόγια και μεγάλα ειδησεογραφικά καταστήματα. Ας ρίξουμε λοιπόν μια καλή ματιά σε αυτό το θέμα και ας εξετάσουμε τι είναι πιθανό να συμβεί όταν πρόκειται για το πολυφημισμένο «Apple Car».

Ιστορία Ανάπτυξης – Project Titan

Για να έχετε μια πραγματική αίσθηση του τι συμβαίνει με το λεγόμενο Apple Car, πρέπει να κατανοήσετε την ιστορία αυτού του έργου. Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με φήμες και αναφορές, το 2014 όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ενέκρινε ένα έργο για τη διερεύνηση της ανάπτυξης ενός οχήματος. Σύμφωνα με πολλές πηγές, ανέθεσε στον Steve Zadesky, αντιπρόεδρο της Apple και πρώην μηχανικό της Ford, να επιβλέπει το έργο. Εσωτερικά, αυτό ονομαζόταν «Τιτάν».

Ο Johann Jungwirth, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Research and Development North America, λέγεται ότι προσλήφθηκε για να συμμετάσχει στο έργο. Στις αρχές του 2015, πηγές αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων της Apple ήταν μέρος του Titan, οι οποίοι εργάζονταν σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Επιπλέον, η Apple προσέλαβε νέους υπαλλήλους για να εργαστούν στο έργο, και ακόμη και προσέλκυσε μηχανικούς, σχεδιαστές και προγραμματιστές μακριά από την Tesla. Στις αρχές του 2015, υπήρχαν αναφορές ότι η παραγωγή του οχήματος θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2020.

Προς το τέλος του καλοκαιριού του 2015, εκπρόσωποι της Apple φημολογούνταν ότι θα συναντούσαν αξιωματούχους που εμπλέκονται στη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων, μαζί με ειδικούς στον τομέα των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων. Υπάρχουν πολλά αποσπάσματα από τον Tim Cook στα τέλη του 2015 σχετικά με την αυτοκινητοβιομηχανία και τις αλλαγές που έρχονται σε αυτήν, καθώς και αναφορές ότι άτομα από την Apple είχαν παρακολουθήσει συνέδρια αυτοκινήτου τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Το 2016, υπήρξαν αναφορές ότι η Apple ενδιαφέρεται για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ο Έλον Μασκ έκανε μια δήλωση ότι πίστευε ότι η Apple αναπτύσσει ένα αυτοκίνητο.

Μέχρι το τέλος του 2016, όμως, όλα δείχνουν να έχουν καταρρεύσει. Κανείς εκτός της εταιρείας δεν είναι σίγουρος για το τι συνέβη – αν και υπήρξαν αναφορές ότι πολλά νέα άτομα προσήχθησαν το καλοκαίρι του 2016 για να αναλάβουν το έργο Titan και να προσπαθήσουν να το αναβιώσουν. Τον Σεπτέμβριο του 2016, αναφέρθηκε ότι δεκάδες άτομα απολύθηκαν και απομακρύνθηκαν από το έργο. Και αυτό ήταν το τελευταίο που άκουσε κάποιος για περίπου εννέα μήνες.

Apple Car – The 2017 Revival

Μετά από πολλή σιωπή, υπήρξε μια αναφορά τον Απρίλιο του 2017 ότι η Apple δοκίμαζε αυτόνομα οχήματα στην Καλιφόρνια. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ο Tim Cook σχολίασε ότι η Apple επικεντρωνόταν στην αυτόνομη οδήγηση, αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ένα πραγματικό αυτοκίνητο της Apple ήταν στα σκαριά. Στα τέλη Αυγούστου, περισσότερα από δώδεκα μέλη της ομάδας που εργάζονταν στο έργο Titan εγκατέλειψαν την Apple και πήγαν να εργαστούν στη Zoox, μια ανταγωνιστική startup αυτόνομων οχημάτων.

Αναφέρθηκε επίσης ότι το τέλος του 2017 ήταν μια εσωτερική προθεσμία για την ομάδα να αποδείξει ότι το έργο έφτασε σε παραγωγικό τέλος. Το αν το αποτέλεσμα ήταν θετικό ή όχι δεν μπορώ να πω. Υπήρχε μια φήμη ότι η Apple σταμάτησε να εργάζεται σε ένα όχημα στο τέλος του έτους, ωστόσο, και ο Tim Cook επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εργαζόταν στην τεχνολογία αυτόνομων αυτοκινήτων, αλλά όχι απαραίτητα σε ένα όχημα.

Apple Car – The 2020 Revival

Μετά τη λήξη της προθεσμίας του 2017, υπήρχαν πολλές ιστορίες σχετικά με την Apple που αναζητούσε συνεργάτες στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σχεδόν κάθε μεγάλος κατασκευαστής φαίνεται να είχε συζητήσεις με την Apple κάποια στιγμή το 2018, συμπεριλαμβανομένων των BMW, Mercedes-Benz και Nissan. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2018, υπήρξαν περισσότερες ιστορίες σχετικά με αλλαγές στο προσωπικό και την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Αλλά στις αρχές του 2019, η Apple απέλυσε περισσότερους από 200 υπαλλήλους από το έργο Titan.

Και για πολύ καιρό ήταν λίγο πολύ. Η μόνη άλλη μεγάλη είδηση ​​το 2019 ήταν η απόκτηση της Apple σε μια εκκίνηση αυτόνομων οχημάτων τον Ιούνιο — αλλά οι πηγές αναφέρουν ότι αναζητούσαν το ταλέντο εκεί, περισσότερο από την πραγματική τεχνολογία. Στη συνέχεια, όμως, φαινομενικά από το πουθενά, τον Δεκέμβριο του 2020, το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple άλλαζε την ομάδα ανάπτυξης αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων της για να ηγείται από την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.

Αυτή η ιστορία έφερε ξανά το όνομα “Titan”, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι το έργο ήταν ακόμη σε εξέλιξη και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου της Apple. Περίπου δύο εβδομάδες μετά την ιστορία του Bloomberg, το Reuters ανέφερε ότι η Apple είχε θέσει στόχο το 2024 για την παραγωγή ενός αυτοκινήτου Apple. Αυτή η ιστορία σημείωσε ότι η Apple δεν εργάζεται μόνο στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, αλλά και στη δική της τεχνολογία μπαταριών που θα φέρει επανάσταση στη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από τότε, φαίνεται ότι το Apple Car ήταν στα πρωτοσέλιδα σχεδόν κάθε εβδομάδα – ακόμα κι αν είναι σαν κάθε μέρα.

Apple Car – Η στάση από την Apple

Ποια είναι λοιπόν η δουλειά με όλη αυτή την κάλυψη ειδήσεων; Μέχρι στιγμής, η Apple αρνείται σταθερά να σχολιάσει αυτές τις ιστορίες ή έχει πει ότι τα ενδιαφέροντά της παραμένουν εστιασμένα στην υποκείμενη τεχνολογία. Το να μην κάνουμε μια δήλωση σχετικά με τη νέα τεχνολογία που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί επίσημα δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά η έκπληξη είναι ότι τα ειδησεογραφικά πρακτορεία συνεχίζουν να κάνουν τρελά εικασίες.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη ότι η Apple θέλει να φτιάξει ένα όχημα. Είναι σίγουρα σαφές ότι η Apple ενδιαφέρεται για την αυτοκινητοβιομηχανία – με ιδιαίτερη έμφαση στις μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Δεδομένης της δουλειάς που έχει κάνει η Apple με τα συστήματα και τα δίκτυα τεχνητής νοημοσύνης, η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης φαίνεται σαν ένα απόλυτα λογικό επόμενο βήμα. Αλλά δεν είναι αυτοκίνητο.

Τα πρακτορεία ειδήσεων θέλουν απεγνωσμένα να είναι τα πρώτα που θα ανακοινώσουν μια μεγάλη ιστορία ή να τραβήξουν την προσοχή με τίτλους, γι’ αυτό συνεχίζουν να αναφέρουν αυτήν την ιδέα. Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρουν είναι μια σύντομη περίληψη του γεγονότος ότι ο Τιτάνας δεν έχει πάει πουθενά, ακολουθούμενη από πολλές παραγράφους εικασιών. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα να δείτε εδώ. Τουλάχιστον όχι ακόμα, αλλά ποιος ξέρει τι θα φέρει το μέλλον.

Θα πάρουμε ποτέ αυτοκίνητο Apple;

Μόνο οι υπεύθυνοι της Apple γνωρίζουν την απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Αν ήμουν άνθρωπος του στοιχήματος, όμως, θα έπρεπε να πω «όχι». Το Project Titan ξεκίνησε πριν από περίπου επτά χρόνια και δεν παρήγαγε τίποτα σημαντικό δημόσιο ενδιαφέρον. Η κατασκευή ενός αυτοκινήτου απαιτεί τεράστια επένδυση στο κόστος ανάπτυξης και κατασκευής. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μια πολύ σφιχτή βιομηχανία που γεμίζει μέρα με τη μέρα.

Είναι πολύ πιο λογικό για την Apple να εργάζεται σε τεχνολογία που μπορεί στη συνέχεια να πουλήσει ή να χορηγήσει άδεια σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Αυτός είναι ένας τρόπος για να κερδίσετε, να κάνετε τεράστια κέρδη και να αποφύγετε το τεράστιο κόστος της κατασκευής εγκαταστάσεων για την κατασκευή αυτοκινήτων. Θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά δεν θα ήμουν ακόμη σε θέση να είμαι πρώτος στη σειρά για το iCar αν ήμουν στη θέση σας.

Leave a Comment